Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Βασίλης Κωνσταντόπουλος για την αντιδικία του δημάρχου Σερβίων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης: "Συνιστώ στον δήμαρχο να αφήσει τους λεονταρισμούς και αντί να αντιδικεί με τις υπηρεσίες, να συνεργαστεί μαζί τους, έτσι ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα αναστήλωσης των Κάστρων που έχει ξεκινήσει από το 2008 και συνεχίστηκε ως το 2015"

Με έκπληξη αλλά και θλίψη ταυτόχρονα, παρακολουθώ την δημόσια αντιδικία του δημάρχου με την υπεύθυνη της αρχαιολογικής υπηρεσίας Κοζάνης, με αφορμή την ανάρτησή του στο facebook για αρχαιολογικά ευρήματα στα Κάστρα Σερβίων.
 
Στην παράκληση της υπεύθυνης να κατεβάσει ο δήμαρχος την ανάρτηση διότι αντίκειται στον νόμο, ο δήμαρχος απάντησε με κατηγορητήριο κατά της αρμόδιας υπηρεσίας.
 
Συνιστώ στον δήμαρχο να αφήσει τους λεονταρισμούς και αντί να αντιδικεί με τις υπηρεσίες, να συνεργαστεί μαζί τους, έτσι ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα αναστήλωσης των Κάστρων που έχει ξεκινήσει από το 2008 και συνεχίστηκε ως το 2015.
 
Να του υπενθυμίσω επίσης ότι το 2011 με δική μας πρωτοβουλία ως δημοτικής αρχής και σε συνεργασία με την τότε υπεύθυνη υπηρεσία, την Διεύθυνση Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με έδρα την Βέροια, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας) η αναστήλωση των Κάστρων με προϋπολογισμό έργου 1.500.000
ευρώ, έργο που συνεχίστηκε ως το 2015.
Μόνο έτσι γινόμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας και την ανάρτηση του Προέδρου του ΔΣ κου Μπουκουβάλα στο fb είναι πλέον προφανές οι άνθρωποι είναι οχι μόνο άσχετοι αλλά και επικύνδυνοι. Έχουν πλήρη μεσάνυχτα από δημόσια διοίκηση.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕΡΒΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. ΓΙΑΤΡΕ γύρνα να μας σώσεις

Ανώνυμος είπε...

Καινούργια βάσανα. Σε κάποιο σάιτ στην Κοζάνη έχει και δήλωση του άρχοντα

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζει πώς να το κάνει σωστά ο κ. Ελευθερίου. Όμως εδώ έχει επί της ουσίας δίκιο. Η αρχαιολογική υπηρεσία είναι ανύπαρκτη και θα πρέπει να ελεγχθεί για το πού τελικά πήγαν τα λευτά, διότι ο δυτικός πύργος είναι έτοιμος να πέσει. Εδω και πάνω απο μια δεκαετία "αποκαθιστούν" ένα μνημείο, στο οποίο διακρίνονται παντού ρωγμές. Κάτι βρωμάει εδώ. Σίγουρα σε αυτή την περίπτωση δεν ψάχνουμε τον φταίχτη εκεί που πρέπει. Η αρχαιολογική υπηρεσία οφείλει να ελεγχθεί

Ανώνυμος είπε...

Το πληθος αναρτήσεων στο Facebook είναι αντιστρόφως ανάλογες του παραγόμενου έργου.
Βλέπε Πελετιδης
Υγ 22.46. έχεις πάει στα μπουχαρια; Είναι διελυμενη η διαδρομή έως επικίνδυνη. Είδες ανάρτηση; Όχι. Σκέψου γιατί.

Ανώνυμος είπε...

ναι, αλλά ας μην μας βγάλουν από τον στόχο οι αστοχίες του. Εκεί που φταίει, ναι. Αλλά εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να δώσουμε άφεση αμαρτιών σε κάποιον που πραγματικά φταίει, επειδή ατυχήσαμε να μην έχουμε καλό δήμαρχο. Η υποηρεσία πρέπει να ελεγχθεί. Σε αυτό συμφωνούμε;

Ανώνυμος είπε...

1. Εάν πρέπει να ελεγχθεί πας θεσμικά και κανείς αίτημα στον εισαγγελέα. Αλλά ο δήμαρχος δυστυχώς νομίζει ότι είναι επίσης εισαγγελέας και δικαστής (βλέπε περιπτώσεις πολιτών που υβριστικά, δημοσιογράφων και υπαλλήλων). Δεν ξέρω εάν φταίει η αρχαιολογία. Κινείται βάση προγράμματος.
2. Δεν ατυχησαμε. Επιλέχθηκε με διάφορα κάτω από 50 ψήφους
3. Κανονικά ήδη έπρεπε να έχει παραιτηθεί εάν έχει φιλότιμο. Δεν έχει την πλειοψηφία του συμβουλίου.
4. Κάνει ο δήμος καλά την δουλειά του στα μπουχάρια; Κάνει ο δήμαρχος την δουλειά του όταν προτείνει να γίνει χυτά αμιάντου; (Κατάχρηση εξουσίας είναι αυτό). Την κάνει καλά όταν δεν παίρνει χαμπάρι τι γίνεται στην μεσιανη; (Παράβαση καθήκοντος).
Σε κάθε περίπτωση δεν μιλάς με αυτόν τον τρόπο και ειδικά μέσω fb σε υπηρεσιακό παράγοντα, σε υπάλληλο σε υπηρεσία που θες συνεργασία. Με απειλές δεν συνεργάζεται κανένας
Να πω λοιπόν "συγχαρητήρια" στον ΣΥΡΙΖΑ και τους τοπικούς μας της ΝΔ που στήριξαν τον Ελευθερίου. Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας τον ψήφισαν αγνοώντας την προσωπικότητα του που οι πιο πολλοί την είχαμε δει επί χρονια
Καλή Ανάσταση σε όλους και στον πολύπαθο τόπο μας

Ανώνυμος είπε...

Το fb δεν είναι ιντερνετικό δικαστήριο , είναι όμως μια ιντερνετική Εκκλησία του Δήμου όταν οι συμμετέχοντες εκφράζονται με ευγένεια . Δεν λύνουμε το θέμα εδώ ασφαλώς αλλά μετέχουμε στην ενημέρωση με το ονοματεπώνυμο μας και όχι με ανώνυμα σχόλια , όπως γίνεται στα sites και blogs με ένστικτα ζούγκλας . Η λύση του θέματος θα αναζητηθεί στις εκ νέου προσπάθειες μας με τους αρμόδιους φορείς . Ευχαριστώ για το σχόλιο , καλό Πάσχα ........ξέρετε ποιος το έγραψε αυτο. Εκείνος που λιδωρουσε τους ιντερνετικους αντιχυταμ. Γεια σου Μπουκουβάλα προεδραραααααααα. Επώνυμοι ειμαι οι αντιχυταμ εσυ δεν το κατάλαβες.

Ανώνυμος είπε...

Κε Κωνσταντόπουλε την παροιμία την ξέρεις,κουφού καμπάνα και αν λαλείς,τυφλό και αν θυμιατίζεις.Ο Πλανητάρχης είναι ένας και ο Αρχοντας ειναι ένας,δεν αλλάζουν αυτοί,θα αλλάξουν μόνο όταν έρθει η ώρα,2 χρόνια ακόμη ΥΠΟΜΟΝΗ.ΚΑΗΜΕΝΑ ΣΕΡΒΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΜΙΑ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ! ΜΑ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ! ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΥΤΑΜ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΑΝ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑΜ; Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΑΠΟΛΙΓΝΟΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ!) ΕΒΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ..ΕΤΣΙ!

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω την εφορία σε νέα θέση εργάτριας ανασκαφών στο Καστελόριζο. Ξέρει από αυτά ο δημαρχος!!!!!

Το Προφίλ μας