Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Ν.Κουτλιάμπας (ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού): «Τρομακτική η ζημιά σε δεντροκαλλιέργειες-Ζητάμε αποζημίωση στο 100% και προκαταβολές»-VIDEO από το TOP CHANNEL

της Βάσως Σάφη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

 Για τρομακτικές ζημιές, που δεν έχουν προηγούμενο, στο 100% της παραγωγής στη Δ. Μακεδονία, σε καλλιέργειες δέντρων, έκανε λόγο μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του TOP CHANNEL ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Νίκος Κουτλιάμπας, με αφορμή τις προσπάθειες που κάνει η περιφέρεια και οι φορείς της

περιοχής προκειμένου σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% στους παραγωγούς.

Ήδη σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση στον ΕΛΓΑ με τον πρόεδρο κ. Λυκουρέντζο, προκειμένου να δοθούν οι αποζημιώσεις, ενώ σχετική ανακοίνωση είχε εκδοθεί νωρίτερα, λέγοντας πως θα δοθούν στο ακέραιο.

 

Πρόκειται για ζημιά πάνω από 25 εκ. ευρώ στην περιοχή Βελβεντού, Πλατανορρεύματος, Σερβίων, τόνισε ο κ. Κουτλιάμπας, λέγοντας ότι η καταστροφή είναι στο 100% και αφορά όλη την περιφέρεια. Οι δηλώσεις ξεκίνησαν, ωστόσο πρόκειται για τον τρίτο παγετό που πέφτει και αποτελείωσε τα πάντα, σημείωσε.

 

Οι αποζημιώσεις, αν δοθούν σε ένα 6μηνο, θα είναι μια πολύ καλή εξέλιξη, σημείωσε ο κ. Κουτλιάμπας, ενώ ζητούμενο είναι να καταβληθούν και προκαταβολές, κάτι που ζητούν βασικά οι καλλιεργητές, δηλαδή να πληρωθούν στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας, αλλά και οι προκαταβολές. Δηλαδή, ό,τι έγινε στη Θεσσαλία με τον «ΙΑΝΟ».

Αυτό θα πρόκειται για πολιτική απόφαση, σημείωσε, ενώ τόνισε πως ξεχωριστό πρόβλημα είναι η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν οι συνεταιρισμοί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας