Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σερβίων ΕΡΜΗΣ: Προτάσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις της ΠΕ Κοζάνης. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ

Εκπροσωπούμε τους εμπόρους και επαγγελματίες της περιοχής μας και κατανοούμε την κρισιμότητα της κατάστασης του κλεισίματος των επιχειρήσεων μας λόγω covid. Το έχουμε ήδη αποδείξει αυτό με την τήρηση των διατάξεων περί προστασίας των πολιτών. Θα επιθυμούσαμε την ίδια κατανόηση και από τη μεριά της  κυβερνήσεως , της περιφέρειας και του δήμου μας.

Σας παραθέτουμε μετά από το συμβούλιο του πενταμελές του εμπορικού συλλόγου Σερβιων Ερμής και με γνώμονα την στήριξη των επαγγελματιών που βάλλονται συνεχώς από αστάθμητους

παράγοντες, διακινδυνεύοντας την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους ,αλλά και του βιοπορισμού τους ,τα ακόλουθα:

 

Έκτακτα Μέτρα προστασίας των επιχειρήσεων της ΠΕ Κοζάνης που βάλλονται των λόγω συνθηκών.

1. Αύξηση του κονδυλίου ΕΣΠΑ.

Αλλαγή του τρόπου κατανομής.

Μέχρι 2000 ευρώ σε όλες τις επιχειρήσεις που είναι κλειστά.

και από εκεί χορήγηση βοήθειας και πάνω σύμφωνα με τον τζίρο, και το προσωπικό απασχόλησης.

2. 40% μείωση της ΔΕΗ στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Παράταση αποπληρωμής στις ρυθμίσεις της ΔΕΗ.

3. Έλεγχος στις λαϊκές αγορές για την πώληση με ΦΠΑ 24% (ενδύματα,υποδήματα,κλινοσκεπάσματα,λευκά είδη ) τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού, και δημιουργείται αίσθημα μη δίκαιης αντιμετώπισης.( Πρόταση του Συλλόγου μας την ημέρα της λαϊκής να μπορούν και οι έμποροι να λαμβάνουν συμμετοχή στην υπαίθρια αγορά ,εκθέτοντας έξω από το κατάστημα το εμπόρευμα τους.)

4. Παράταση απόσυρσης και αναβάθμισης ταμειακών μηχανών για την πε Κοζάνης μέχρι τέλους του έτους. Να δρομολογηθούν άμεσα οι Απαραίτητες ενέργειες , ώστε να παραταθεί για τις επιχειρήσεις της ΠΕ Κοζάνης λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ, λόγω αδυναμίας των επιχειρηματιών να επιβαρυνθούν αυτή την στιγμή, και εφόσον τα καταστήματα τους είναι σε αδράνεια με ένα επιπλέον έξοδο.

5. Μέριμνα Voucher για χορήγηση ιστοσελίδας στα καταστήματα λιανεμπορίου με σκοπό την αναβάθμιση , την θεμιτή ανταγωνιστικότητα και συνέχεια τον εργασιών σε ενδεχόμενο νέο lockdown. Επίσης πλατφόρμα σύνδεσης αυτών στους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους.

5.Ενημερωση των εμπορικών συλλόγων για την άμεση ενημέρωση των επιχειρηματιών από επίπεδο 3 σε 4 και ενδεχόμενο lockdown ( Ο λόγος είναι ότι τα καταστήματα εστίασης προμηθεύτηκαν αναλώσιμα προϊόντα, μια μερα πριν το lockdown τα οποία στη συνέχεια πετάξανε .)

 

Ο Εμπορικος Συλλογος Σερβιων Ερμής σας προσκαλεί με αίσθημα ευθύνης και ευαισθητοποίησης να δείξετε μέριμνα προς ένα κλάδο που ήταν και είναι η ραχοκοκαλιά των εσόδων του κράτους και των τοπικών φορέων.

 

 

 

 

Με εκτίμηση

το Δ.Σ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Σερβιων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας