Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Εφιάλτης -κορωνοϊός: 2.056 νέα κρούσματα -135 οι διασωληνωμένοι, 6 θάνατοι

Την επιδημιολογική έκθεση με τα 2.056 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού έχει ως εξής:

Σήμερα ανακοινώνουμε 2056 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 39251, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.
H επιδημιολογική καμπύλη

4112 (10.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13278 (33.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Ο χάρτης για τον κορωνοϊό

135 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 626 θανάτους συνολικά στη χώρα. 238 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από την Τρίτη

Νωρίτερα, στο διάγγελμα που απηύθυνε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μια δέσμη νέων μέτρων προκειμένου να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορωνοϊού. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πλέον η χώρα θα διαχωρίζεται σε δυο ζώνες. Η πρώτη είναι η ζώνη επιτήρησης και εντάσσονται οι περιοχές όπου υπάγονταν στο «πράσινο» και το «κίτρινο».

Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Και είναι τα  εξής:

    Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
    Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.
    Εφαρμογή τηλεεργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Και πλήρης τηλεεκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
    Όχι συναθροίσεις
    Αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Στη δεύτερη ζώνη, αυτή του Αυξημένου Κινδύνου, εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα.
Ειδικά εκεί, στις προηγούμενες ρυθμίσεις της Ζώνη Επιτήρησης προστίθενται και οι ακόλουθες:

    Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.
    Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης
    Κλείνουν μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.
    Ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Η απόφαση για τους περιορισμούς στην εστίαση, τα θεάματα, τη διασκέδαση και τα γυμναστήρια ήρθε μετά από επίπονες διαβουλεύσεις. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στη συνέχεια, εξειδίκευσε τα 9 μέτρα στήριξης που θα ληφθούν από την κυβέρνηση προκειμένου να ενισχυθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας