Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση με τον τρόπο που χειρίστηκε το αθλητικό μητρώο, πυροβολεί τα πόδια των σωματείων

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα ήταν η εισηγήτρια στην Ολομέλεια της Βουλής, από την αξιωματική αντιπολίτευση, τριών νομοσχεδιων που αφορούν αντίστοιχες διεθνείς συμβάσεις αθλητικής συνεργασίας με την Βουλγαρία, τα Η.Α.Ε και το Κατάρ.


Η. κ. Βέττα, αναφέρθηκε αρχικά στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στον αθλητισμό αναφορικά με την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων, την στήριξη του αρμόδιου τμήματος της ΓΓΑ, τις επαφές με τις διεθνείς ομοσπονδίες, την καταπολέμηση του ντόπινγκ, την διοργάνωση διεθνών αγώνων και εκθέσεων και την ενίσχυση των αθλητών.


Στη συνέχεια, ανέδειξε τις ολιγωρίες και τα λάθη της κυβέρνησης στον αθλητισμό, με ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία του μητρώου σωματείων, ενός καταρχήν χρήσιμου εργαλείου, το οποίο όμως, με τον τρόπο που υλοποιείται, στρέφεται εναντίον της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων, τα οποία πλέον εξοβελίζονται απο το αθλητικό γίγνεσθαι.


Τέλος, κλείνοντας, η κ. Βέττα ανέφερε τα εξής: «Η κυβέρνηση, στα διεθνή θέματα, ακόμα και σε αυτά που αφορούν τον αθλητισμό, ακολουθεί αντί να ηγείται, σύρεται αντί να συνδιαμορφώνει, επαιτεί αντί να πρωτοστατεί. Αυτή, δεν είναι η μοίρα που θέλουμε για τη χώρα μας. Και πρέπει να αλλάξει σύντομα».


Παρατίθεται το link της ομιλίας:


https://www.youtube.com/watch?v=s1NylcqDy3I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας