Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Η οφειλόμενη συμπλήρωση στο περιεχόμενο μιας διαδρομής

του Γιώργου Χρήστου

Αισθανόμενος χαρά και ικανοποίηση για την επιτυχή ολοκλήρωση μιας διαδικασίας, που σκοπό είχε την ανάδειξη και την επισήμανση στον επισκέπτη της μικρής ιστορικής μας πόλης, του Μαρτυρικού χαρακτήρα της και της ιδιαίτερης ταυτότητας της, οφείλω -εντελώς καλοπροαίρετα- να συμπληρώσω κάποια πρόσωπα που αδικούνται κατάφωρα στην περιγραφή του κειμένου.   

Πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επίσημη, ύψιστη αναγνώριση από τον Προεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, των Σερβίων ως Μαρτυρική πόλη, αλλά και στην ένταξη και ενεργή συμμετοχή τους στο Δίκτυο των Μαρτυρικών πόλεων και χωριών. Οι άνθρωποι που διέθεσαν χρόνο,πείσμα,μεράκι και αγάπη για την παραπάνω τιμή που λάβαμε όλοι οι Σερβιώτες, είναι η κ Χρυσάνθη Καραγιαννίδου, Πρόεδρος και τότε και σήμερα του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων και ο κ Χρήστος Μπουχουράς που διετέλεσε Αντιδήμαρχος Σερβίων.
 Αρωγοί και συμπαραστάτες σαφώς στην προσπάθεια αυτή, οι Δήμαρχοι Δημοσθένης Κοκολιός και Βασίλης Κωνσταντόπουλος, όπως και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τότε και νυν Δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου. Οι δυο τελευταίοι- μέσω του θεσμικού ρόλου τους ο καθένας και της υπογραφή τους, έστειλαν το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ανώτερο επίπεδο, διεκδικώντας την αναγκαία και καθυστερημένη αναγνώριση της πόλης μας.
 Φτάνοντας στο σήμερα, να αναφέρω την προσπάθεια του Τοπικού Συμβουλίου Σερβίων στην όλη εξέλιξη. Το Τοπικό Συμβούλιο παρέλαβε τις πινακίδες, δωρεά του εξαίρετου συμπολίτη μας Παύλου Ζουλιάμη και θα τον ευχαριστήσει ιδιαιτέρως για αυτό, με την τοποθέτηση τους. Ήταν αυτό που στο πρώτο του Συμβούλιο, είχε σαν πρώτο θέμα, την ανάγκη και την υποχρέωση που είχαν τα Σέρβια μιας τέτοιας τιμητικής επιγραφής (Πρακτικό 01/2019, 21-10-2019) Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Χ. Ελευθερίου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Μπουκουβάλα προτείναμε -στην επιθυμία του κ. Ζουλιάμη για μια δωρεά στη μνήμη της μητέρας του -, το παραπάνω έργο.
Φιλικότατα..
Γεώργιος Χρήστου
πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Σερβίων.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Παύλο το Ζουλιαμη για την δωρεάν
Επίσης συγχαρητήρια και σε σένα Γιώργο για τα γραφομενα σου. Ήθελα όμως να σού πω αγαπητέ Γιώργο ότι πριν μερικές μέρες σε μια επισκεψη μου στο κέντρο υγείας μου έκανε εντύπωση μπροστά στην είσοδο υπάρχουν καμιά δεκαριά κολονάκια διελυμενα. Εσένα σαν υπάλληλο του Κ.Υ και πρόεδρος του τοπικού δεν σε ενοχλεί αυτή η εικόνα;;;;;Δες το λίγο σε παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος

Ανώνυμος είπε...

Έτσι γράφουν οι άνθρωποι, με αξιοπρέπεια και ποιοτητα. Μπράβο Γιώργο που κρατάς το επίπεδο ψηλα, χωρίς ειρωνείες.

Το Προφίλ μας