Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Αναβαθμίζονται και Ανανεώνονται Μηχανήματα Έργου, Οχήματα και Μηχανολογικός Εξοπλισμός στον Δήμο Σερβίων

Στην Αναβάθμιση- Ανανέωση Μηχανημάτων- Οχημάτων και Μηχανολογικού Εξοπλισμού  συνολικού προϋπολογισμού 1.022.000 € προχωρά ο Δήμος Σερβίων με στόχο την κάλυψη των αναγκών σε ότι αφορά στην καθαριότητα, στην  αποκομιδή και μεταφορά αποβλήτων, στην πλύση και στον καθαρισμό των οδών και των κοινόχρηστων χώρων, στην υποστήριξη έργων αυτεπιστασίας, αλλά  και στις δράσεις  της πολιτικής προστασίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

 

Συγκεκριμένα ο Δήμος Σερβίων στο  πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» προέβη σε ανοικτούς δημόσιους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς μέσω ΕΣΗΔΗΣ   και βρίσκεται σε διαδικασία σύναψης σύμβασης για μηχανήματα έργου-οχήματα-εξοπλισμό, όπως:

 

Α. Η  προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος μικτού βάρους 19tn-καθαρού ωφέλιμου όγκου απορριμμάτων 16m3- τύπου Πρέσσας, συνολικής δαπάνης προϋπολογισμού 150.000 €.(Με ΦΠΑ)

Β.  Η προμήθεια οχημάτων, μηχανημάτων έργου και εξοπλισμού συνολικής  δαπάνης προϋπολογισμού 409.000 € €.(Με ΦΠΑ)όπως:

·         Ένα (1) Καινούργιο φορτηγό ανοικτής καρότσας με ανατροπή μικτού βάρους 7.1 έως 7.4 tn,

·         Δύο (2) Καινούργια μικρά φορτηγά ανοικτής καρότσας με ανατροπή μικτού βάρους 3, 5tn

·         Ένα (1) Καινούργιο Μικρό υδροφόρο  όχημα μικτού βάρους 7.1-7.4 tn (ωφέλιμη χωρητικότητα 3000lt)

·         Ένα (1) Ρυμουλκούμενο Μηχάνημα Κλαδοθρυμματιστή

·         Δύο (2) Μικρούς Γεωργικούς Eλκυστήρες 38hp

·         Δύο (2) Υδραυλικούς Καταστροφείς

·         Ένα (1) Ρυμουλκούμενο  Αεροσυμπιεστή (Κομπρεσέρ)

·         Ένα (1) Μικρό αυτοκινούμενο αναρροφητικό σάρωθρο

 

  Γ. Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»  ο Δήμος προτίθεται άμεσα να δημοπρατήσει επίσης την προμήθεια ενός (1) Ελαστιχοφόρου Φορτωτή-Εκσκαφέα ελάχιστης ιπποδύναμης 100 ίππων τελικής αξίας  100.000 €.(Με ΦΠΑ).

 

Παράλληλα ο Δήμος Σερβίων ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. στο επιχειρησιακό πρόγραμμα  « Δυτική Μακεδονία», που αφορά στην ενίσχυση των δράσεων Πολιτικής Προστασίας και εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, πρόληψη και διαχείριση κινδύνων» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων, υπέβαλε πλήρης πρόταση με δικαιολογητικά και μελέτη για την  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ» συνολικής αξίας 363.000 €(Με ΦΠΑ)  η οποία αφορά :

 

·         Έναν (1) καινούριο Ελαστιχοφόρο Φορτωτή, ελάχιστης ιπποδύναμης 190 ίππων

·         Δύο (2) Πυροσβεστικά οχήματα  τύπου ημιφορτηγού 4x4 με φερόμενη προσθαφαιρούμενη υπερκατασκευή αντλητικού συγκροτήματος πυρόσβεσης

·         Έναν (1) Υδραυλικό Χλοοκοπτικό βραχίονα με  κεφαλή καταστροφέα και κεφαλή κλαδέματος.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Ελευθερίου ήρεμα, οι άλλοι 40 χρόνια δεν κάνανε τίποτε εσύ σε μια θητεία θα τα κάνεις όλα.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα τι ακριβώς έκανε;;;;;
Αναβάθμισε τις κουζίνες στις αυλές και το ΚΑΠΗ;;;;;
Η μόνη αναβάθμιση έγινε στις κουμπαριες και σε όσους έπιναν μπύρες στο προεκλογικό γραφείο!!!! Άντε παιδιά και μεγεαα ο νέος σύμβουλος ορυκτολογίας!!!!!

Ανώνυμος είπε...

40 χρόνια ανάπτυξη λόγια λόγια, σε ένα χρόνο έκανε όσα δεν κάνατε εσείς, να έχεις το σθένος να το παραδεχτείς.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ωραιο ανεκδοτο

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ; ΕΒΑΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 3 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΗΣΑΝ, ΕΚΟΨΕ ΜΙΑ ΣΙΤΑ ΣΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ, ΕΔΩΣΕ 20 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΑΥΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ, ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΖΑΚΗ, ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΚΑΚΑΦΙΚΑ. ΝΑΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΝΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Ανώνυμος είπε...

μια ερωτηση: ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΙΑΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ , ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΣΤΟΝ 3.41 ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ήρεμα παιδιά.
Είναι χρήματα που έρχονται σε όλους τους δήμους για την αγορά εξοπλισμού και μόνο. Δεν μπορούν τα χρήματα αυτά να πάνε σε άλλες δράσεις. Άρα αναγκαστικά θα αγοράσει εξοπλισμό.
Υπήρχε περίπτωση να αγοράσει κάποιος δήμαρχος τόσα πολλά μηχανήματα όταν δεν έχει ούτε ένα χειριστή για να τα οδηγήσει;
Τώρα ο δήμος έχει δύο γκρέιντερ και ένα χειριστή. Δύο τσάπες jcb και δύο χειριστές. Άρα δεν περισσεύει χειριστής.
Ποιος λοιπόν θα χειριστεί τα νέα μηχανήματα όταν ο δήμαρχος δεν ζήτησε να προσληφθεί καινούργιο προσωπικό;

Ανώνυμος είπε...

"Δεν μπορούν τα χρήματα αυτά να πάνε σε άλλες δράσεις"ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΩΝ
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ! ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΦΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .

Unknown είπε...

ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΟ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΕΞΕΙΣ: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟ. ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΣ ΤΟ ΚΤΕΛ? ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΘΑ ΠΑΕΙ? ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΙΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΤΕΛ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ...ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛHΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΟΓΟ ΠΛΑΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ, ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΑΓΑΖΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΤΕΛ,ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΑΓΑΖΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΜΑΚΑΚΙΕΣ...ΧΑΧΑ..ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΗΣΑΝ? ΕΧΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ...ΕΔΩΣΕ 20.000 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ? ΧΑΧΑΧΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ...ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΓΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ....ΧΑΧΑ...ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΣΟΥ...ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΖΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΑΦΙΚΑ?...ΧΑΧΑΧΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!!! ΚΑΙ ΤΑ 20, ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΑΦΙΚΑ. ΑΜΑ ΕΣΥ ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΦΤΑΙΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Εκεί βλέπουμε το ηθικό το "παλιό και σάπιο"....

Το Προφίλ μας