Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΚΚΕ Τομεακή επιτροπή ενεργειακού κέντρου ΔΜ: Σχόλιο με αφορμή της δηλώσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη κατά την τελετή αποφοίτησης στην Σχολή Πυροσβεστών.

Η “αναβάθμιση” της πολιτικής προστασίας κατά τις δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλεί στο λαό της Πτολεμαΐδας και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας και της χώρας. Το κέντρο εκπαίδευσης σε θέματα πολιτικής προστασίας που σχεδιάζουν να δημιουργηθεί στην περιοχή της Πτολεμαΐδας η Κυβέρνηση, η περιφερειακή αρχή, και στηρίζουν και άλλες δυνάμεις, στόχο έχει την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για να στηρίξουν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομιλών  στα Δυτικά Βαλκάνια σε βάρος των λαών. 
Η Πολιτική Προστασία σε επίπεδο ΝΑΤΟ αξιοποιείται από τη μια
για να διαμορφώνει το πλαίσιο για την ανάμειξη της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας σε νευραλγικές δομές και υπηρεσίες, πολιτικές και στρατιωτικές, των κρατών - μελών και άλλων «εταίρων», στο όνομα της διαχείρισης μιας κρίσης από φυσική καταστροφή, ή από κάποια «ασύμμετρη απειλή», που μπορεί βέβαια να ερμηνευτεί κατά το δοκούν. Κι από την άλλη, δίνει το πρόσχημα για την ανάπτυξη καθαρά επιθετικής δράσης σε βάρος ανταγωνιστικών κέντρων, όπως δείχνει και η προϊστορία των ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων σε σενάρια Πολιτικής Προστασίας που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα από το ΝΑΤΟ.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Δυτικής Μακεδονίας σε επαγρύπνηση και εγρήγορση καθώς προμηνύονται δυσάρεστες εξελίξεις ειδικά όταν αυτοί που δίνουν γη και ύδωρ στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό μιλάνε για την πολιτική προστασία, που ουκ ο ολίγες φορές συνδέθηκε και συνδέεται με την προετοιμασία των κρατικών δυνάμεων για την καταστολή του μαζικού εργατικού λαϊκού κινήματος.
Το δίπολο που προσπαθεί να ενισχύσει η κ. Γεοβασιλή με αφορμή τις κινητοποιήσεις και τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν είναι κάλπικο καθώς τόσο η δήθεν «πρόοδος» που υπερασπίζετε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  όσο και οι σκοταδιστικές ακροδεξιές δυνάμεις, βρίσκονται από την ίδια όχθη, από την όχθη της προασπιστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, από την όχθη της προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός, ένα δρόμο μπορεί και πρέπει να βαδίσει αυτό πλάι στο ΚΚΕ, ενισχύοντας στις επερχόμενες εκλογές παντού.

Πτολεμαΐδα 1.3.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας