Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Εκδήλωση "Γέφυρα στο Μέλλον" στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων (φωτογραφίες και βίντεο)

Επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας για το δημαρχιακό αξίωμα στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού από τον Χρήστο Ελευθερίου στην εκδήλωση της «Γέφυρας στο Μέλλον» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

«Ευθαρσώς με υπερηφάνεια και συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης, ανακοινώνω σήμερα την σαφή πρόθεσή μου να διεκδικήσω τη Διοίκηση και τη διαχείριση του Δήμου, στις ερχόμενες εκλογές που θα γίνουν το Μάιο του 2019».
Ήταν ουσιαστικά η πρώτη σαφής δημόσια δήλωση υποψηφιότητας διεκδίκησης του δημαρχιακού αξιώματος στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού από τον καθηγητή Φυσικής Χρήστο
Ελευθερίου, που σήμανε και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, κατά την εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων του νέου αυτοδιοικητικού σχηματισμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» με θέμα «Το ΟΡΑΜΑ και η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου 2018 στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων.
Στην έναρξη της  εκδήλωσης προλόγισαν ο Γιάννης Μπασιάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και ο καθηγητής Νίκος Μπουκουβάλας.
«Θέλουμε -είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ελευθερίου- ένα Δήμο αντάξιο της μεγάλης ιστορίας  του, των θρύλων και των παραδόσεων, με ανθρώπους που νοιώθουν υπερήφανοι, που θέλουν να επιστρέψουν και να μείνουν εδώ για να χτίσουν το δικό τους αύριο, να εργαστούν, να δημιουργήσουν, να προσφέρουν και να χαίρονται την κάθε στιγμή!...
Πέρα από  τις σκέψεις και τις ιδέες είμαστε άνθρωποι της δράσης, της πράξης.
Αξίζει, λοιπόν πάρουμε, να το μέλλον στα χέρια μας. Πέρα και πάνω από κομματικούς μηχανισμούς, πολιτικές ιδεολογίες και μικρότητες...
Ο αγώνας για να αποκτήσει ξανά ελπίδα κι αισιοδοξία μια κοινωνία που αντιμετωπίζει δυσκολίες πρωτόγνωρες, για να ανασάνει μια τοπική οικονομία που βιώνει την κρίση, αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας…».
Στη συνέχεια ανέπτυξε διεξοδικά το πρόγραμμα του συνδυασμού που θα βασίζεται σε δυο άξονες, τον άξονα της Διοίκησης και Διαχείρισης της καθημερινότητας και τον άξονα του Στρατηγικού Σχεδιασμού.
Ξεκινώντας από τον τομέα της Διοίκησης αναφέρθηκε λεπτομερώς στους στόχους του προγράμματος, που θα είναι, η αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, η υποχρεωτική on line μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων, η σύνταξη και δημοσιοποίηση ενοποιημένου οικονομικού προϋπολογισμού, ο εξορθολογισμός και μείωση των δαπανών του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων, η επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής του Δήμου, η ίδρυση ανεξάρτητου οργάνου ελέγχου, η διασύνδεση και ειλικρινής συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής, η ίδρυση γραφείου ευρωπαϊκών υποθέσεων, η απογραφή και η αξιολόγηση του προσωπικού του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, η δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης Προβλημάτων, η ανάπτυξη σχεδίου πολιτικής προστασίας και η θέσπιση Δικτύου Εθελοντών.
Στον τομέα της καθημερινότητας έδωσε έμφαση στην καθαριότητα, στην ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, στο περιβάλλον με το πλεονέκτημα των δυο διαδοχικών λιμνών στις παρυφές ορεινών οικοσυστημάτων και στην παιδεία και τα σχολεία, με την ένταση των προσπαθειών για βελτίωση των σχολικών μονάδων. Για τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστούν διαδικασίες που θα διασφαλίζουν ισόρροπη και δίκαιη αντιμετώπιση όλων.
Στον άξονα του Στρατηγικού Σχεδιασμού τόνισε ότι πρέπει να στηριχτούμε σε βασικούς πυλώνες σε αναπτυξιακούς τομείς, όπως είναι ο αγροδιατροφικός τομέας, η ανάδειξη της λίμνης, η αναβάθμιση των πολιτιστικών κέντρων, η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων γης (εκτενής αναφορά στα μάρμαρα Τρανοβάλτου), κ.α.




Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Ελευθερίου, ανέφερε μεταξύ άλλων:
  «Ο Δήμος για εμάς είναι πάνω και πέρα από πρόσωπα και πολιτικά κόμματα. Γιατί δεν μεγαλώσαμε στους διαδρόμους των γραφείων των κομμάτων, αλλά στους δρόμους της πόλης και στις γειτονιές της…
Η αλλαγή είναι δύσκολη. Η ανάπτυξη είναι δύσκολη…
Θα χρειαστούν δύναμη, ιδέες και εισηγήσεις όλων σας.
Το μέλλον είναι ήδη εδώ και πρέπει να δουλέψουμε για να το διαμορφώσουμε όπως επιθυμούμε!».
 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή video με κεντρικό φόντο τη γέφυρα Σερβίων και τη λίμνη Πολυφύτου, όπου ακούστηκαν απόψεις πολιτών του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, υπέρ της υποψηφιότητας του Χρήστου Ελευθερίου και της «Γέφυρας στο μέλλον».
Δείτε σε video εκτενή αποσπάσματα 18’ από την εκδήλωση…
Γ.Μ./mikrovalto.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του Χρήστου Ελευθερίου.



16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντικειμενικά είχε λιγότερο κόσμο από την προηγούμενη, αν και υπήρχε καλύτερη κινητοποίηση.
Εχοντας τον τοπικιστή ως ανταυτού την ήτα την έχεις στην τσέπη σου
Σε γενικές γραμμές ήταν φιλολογική ομιλία με πολλά ανέφικτα πράγματα, έδειξες να μην γνωρίζεις την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δήμος
Αν τύχη και είσαι δήμαρχος ούτε θα καταλάβεις πότε θα τελειώσει η θητεία σου και τα μεγάλα λόγια θα μείνουν για την επόμενη θητεία.
Χρήστο προς το παρόν δεν έχουμε απαιτήσεις μεγάλες, στρώσιμο του Δήμου και δυο ή τρία πράγματα που μπορείς να κάνεις, με την προϋπόθεση να έχεις εκτός τους τοπικιστές

Ανώνυμος είπε...

πολύ τοπικισμός έπεσε εκεί στα Σέρβια,καλή η φιλολογική ομιλία αλλά δήμος δεν είναι μόνο τα σέρβια έχει και χωριά, κι εσείς τα ξεχνάτε απο τώρα πρίν ακόμη ξεκινήσετε τον προεκλογικό σας αγώνα.Ανοιχτήτε στην κοινωνία γιατί σας βλέπω να έρχεστε τελευταίοι και κατα ιδρωμένοι....αν και δεν πιστεύω οτι θα το βάλει το αι βρες.

Ανώνυμος είπε...

8:40 και 9:33 είσαι το ίδιο άτομο , φαίνεται από την γραφή σου. Είσαι λασπολόγος προφανώς κάποιο τρολακι κάποιου άλλου υποψηφίου. Βάζεις αυθαίρετες ταμπέλες σε άτομα που μάλλον δεν γνωρίζεις η μάλλον φοβάσαι από την υποψηφιότητά τους στα κοινά. Άτομα καθαρά από όλες τις πλευρές. Η καλύτερη διαφήμιση πάντως να ξέρεις είναι η δυσφήμιση που τους κάνεις. Συνέχισε έτσι και τους βλέπω πρώτους από την 1η Κυριακή.

Ανώνυμος είπε...

Γενική και αόριστη η ομιλία και οι προτάσεις. Λέχθηκαν πράγματα που αφορούν όλους τους δήμους. Φαίνεται να μην γνωρίζει τα προβλήματα του δικού μας δήμου. Εμείς εδώ έχουμε προβλήματα άμεσα, καθημερινότητας, παιδικοί σταθμοί χωρίς τηλέφωνα και φαγητό, Ωδείο κλειστό κλπ. Και δεν ακούσαμε κάτι γι αυτά.

Ανώνυμος είπε...

1. Μηχανισμος ελεγχου. προβλεπεται απο το κρατος η συσταση υπηρεσιας εαωτερικου ελεγχου. ειχατε 3 χρονια στην διοικηση με τον κωνσταντοπουλο δεν το κανατε

2. αξιοποιηση, απογραφη, αξιολογηση προσωπικου. προβλεπεται απο την νομοθεσια. ειχατε 3 χρονια οχι μονο διατηρησατε την κατασταση με τους ευνοημενους υπαλληλους αλλα την κανατε χειροτερη.

3. τα περι «η αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, η υποχρεωτική on line μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων, η σύνταξη και δημοσιοποίηση ενοποιημένου οικονομικού προϋπολογισμού, ο εξορθολογισμός και μείωση των δαπανών του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων, η επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής του Δήμου, η ίδρυση ανεξάρτητου οργάνου ελέγχου, η διασύνδεση και ειλικρινής συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής» ακριβως τα ιδια λενε ολοι

4. «Πέρα και πάνω από κομματικούς μηχανισμούς, πολιτικές ιδεολογίες» ειμαστε οκ για τους κομματικους μηχανισμους αλλα «περα απο πολιτικες ιδεολογιες»:;;;;;;;;;;

5. «η σύνταξη και δημοσιοποίηση ενοποιημένου οικονομικού προϋπολογισμού» ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΒΑΡΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;

6. «αξιοποιηση μαρμαρων τρανοβαλτου» φανταζομαι γνωριζετε οτι δεν υπαρχουν καν αδειες και μελετες….

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ. ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ.
ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερίου οι Σερβιώτες και όλοι οι συνδημότες κουράστηκαν με λόγια,λόγια,λόγια,λόγια και περισσότερο με τις αορεστίες.Έτσι δεν γίνεσαι Δήμαρχος και αν γίνεις δεν θα είσαι αυτός που θέλουμε.Τί θέλει ο κόσμος;Για αυτό θα κάνουμε αυτό για το άλλο θα κάνουμε αυτό,σταράτες κουβέντες.ΟΧΙ άλλες φανφάρες και αορεστίες,φτάνει πιά.

Ανώνυμος είπε...

ai-vres, εάν δεν βάλει όλα τα σχόλεια θα φάς αγωγή !

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι σερβιωτες και συνδημότες ψήφισαν στις προηγουμενες εκλογές κοσματοπουλου. Εναν άνθρωπο που δηλωσε θα εξαλείψει την ανεργία του δήμου σε εναν μήνα, εναν άνθρωπο που έταζε 2ευρα στους νέους για να βγαινουν να πίνουν τον καφε τους....κάποιοι απο αυτους θα τον ξαναψηφίσουν σιγουρα αφου λεει οτι θα ξανακατέβει υποψήφιος. Εε απο τέτοιους δημότες δεν εχεις να περιμένεις τιποτα, οποιος και να ειναι δήμαρχος. 5 χρονια σχεδον τωρα ειμαστε ολοι άπραγοι, βλέπαμε τα χαλια τους και δεν καναμε τιποτα, απλα περιμέναμε. Οποιος και να ειναι ο επόμενος δήμαρχος καλα θα ηταν να ειναι πρωτα «άνθρωπος» και μετα οποιοσδήποτε άλλος πχ( γιατρός, επιστήμονας, πολιτικός, γεωργός κλπ)

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ αθλιότητα άνθρωποι του αθλητισμού να κάνουν δηλώσεις υπέρ του ενός ή του αλλου υποψηφίου Δημάρχου μέσα απο τους αθλητικούς χώρους.Ουδέποτε ξανάγινε αυτό στον Δήμο μας.Αυτό δεν είναι αθλητισμός ούτε πολιτισμός.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ.
Κ Α Τ Α Ν Τ Ι Α

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΒΡΕς Γραφτηκε σχολιο για τα περι τοπικισμου παραμυθια και δεν τοβαλες φαινεται ειστε απ αυτους που σας ετσουξε η αληθεια κι απλα η αγαπη σας για τον τοπο εξαντλειτε μονο γυρω απ τον εαυτουλη σας κι αυτους που στηριζετε και αει στα τσακιδια.

ai-vreS είπε...

Αει στα τσακίδια κι εσύ 9.17. Μην τυχόν και ξαναμπεις στο μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΔΕΝ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ 28-9-2018
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΟΥ ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ
ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΕ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΑ
ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ?????ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ
ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ?????? ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΝΗΣ
ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ///ΖΕΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ /// Η ΟΠΟΙΑ ΑΡΠΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ 67.000 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ??

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ai vres,δεν είναι συμπεριφορά αυτή στο αει στα τσακίδια απο ένα μπλόγκ που έχει απήχηση στο ευρύτερο κοινό οσο και αν σας προκαλούν κάποιοι.Συγνώμη για την παρατηρησή μου,αν θές το δημοσιευεις....

Ξενοφών Βαΐζογλου είπε...

Δέχτηκα τηλεφώνημα για το "τοπικιστής" με την κατηγορία ότι εγώ είμαι ο ανώνυμος που γράφω τα σχόλια.
Αν και το έχω δηλώσει αρκετές φορές,να το βάλεις καλά στο μυαλό σου, δεν ντρέπομαι για το όνομά μου, απεναντίας μου αρέσει, οπότε επιθυμώ να εκφραστώ δημόσια, έγραφα, γράφω και θα γράφω ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ.

Το Προφίλ μας