Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Περιφερειακό Συνδικάτων Χειριστών ΛΚΔΜ. ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ατυχήματα εν κρύπτω!!!

Συνάδελφοι το τελευταίο διάστημα έφταναν πληροφορίες στο συνδικάτο μας, που έκαναν λόγο για απόκρυψη ατυχημάτων από την Διεύθυνση του ΛΚΔΜ, προς τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομία–Επιθεώρηση
Μεταλλίων) όπως ρητά ορίζει στο άρθρο 97 ο μεταλλευτικός κανονισμός. Δυστυχώς συνάδελφοι οι πληροφορίες που είχαμε ήταν αληθινές.
Το ΛΚΔΜ απέκρυψε αρκετά σοβαρό ατύχημα που είχε συμβεί στις 22 Ιουνίου 2018 στο ορυχείο Μαυροπηγής και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του άτυχου συνάδελφου αλλά και να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές στον εκσκαφέα. Προσπάθησε δε εκ των υστέρων να χρυσώσει το χάπι δημιουργώντας μια επιτροπή  διερεύνησης του ατυχήματος. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει δηλαδή.
Κύριοι της Διεύθυνσης, αφού υποχρεούστε από το νόμο, για ποιο λόγο δεν δηλώσατε το ατύχημα στην Αστυνομική αρχή και στην Επιθεώρηση Μεταλλίων; Τι είχατε να κρύψετε;  Έχουν συμβεί και άλλα σοβαρά ατυχήματα που έχετε λειτουργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο; Ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις. Δυστυχώς τέτοιου είδους συμπεριφορές  υποδηλώνουν απαξίωση στο μέγιστο αγαθό της υγείας και της προστασίας της ζωής των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία και τις ζωές των εργαζομένων!!! Το συνδικάτο μας, όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές κατά το παρελθόν, είναι απέναντι  σε τέτοιου είδους πρακτικές και θα διαβιβάσει όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στις αρμόδιες αρχές, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.
Σταματήστε επιτέλους να αντιμετωπίζετε τους εργαζόμενους ως αριθμούς και να μετράτε τις ζωές τους ως χαμένες εργατοώρες που πρέπει να κρυφτούν κάτω από το χαλί.
Με τις πρακτικές απόκρυψης δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, αντίθετα διατηρούνται οι άσχημες συνθήκες εργασίας, που αποτελούν την κύρια αιτία πρόκλησης ατυχημάτων, που δυστυχώς πολλές φορές είχαν σαν αποτέλεσμα να θρηνήσουμε συναδέλφους μας. Επιτέλους κύριοι σοβαρευτείτε!
Για το Δ.Σ.
Πρόεδρος, Γεώργιος Τζαβέλας
Γεν. Γραμματέας, Ιωάννης Ξανθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας