Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν σπέρνεις ανέμους…

Αυτό με τον βουλευτή Κωνσταντινέα και την επίθεση που δέχθηκε από μια ομάδα ακροδεξιών στην Καλαμάτα είναι απολύτως καταδικαστέο και πρέπει να τονιστεί ότι αυτού του είδους οι πρακτικές μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Όμως οι ακροδεξιοί νεοφασίστες βρίσκουν και τα κάνουν. Και κυρίως παραδειγματίζονται από το παρελθόν. Στέκομαι ολόψυχα στο πλευρό του Κωνσταντινέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ να ξεχάσω τι έγινε σε αυτή τη χώρα το 2011 και κυρίως το 2012.
Όταν ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, αποκλείστηκε στρατηγικά και μεθοδευμένα, και με την ενεργό συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην επιχείρηση αυτή, από τον προεκλογικό αγώνα. Ήρθε 3ο κόμμα στις εκλογές, διότι ούτε την προεκλογική του καμπάνια κατάφερε να ξεδιπλώσει, ούτε οι θέσεις του ακούστηκαν, ούτε στα στελέχη του επιτράπηκε να έχουν επαφή με το εκλογικό σώμα. Στελέχη του ξυλοκοπήθηκαν, άλλα προπηλακίστηκαν, άλλα τραμπουκίστηκαν – το αποτέλεσμα ήταν να πάει σε εκλογές χωρίς να καταφέρει το αυτονόητο, να μιλήσει και να ακουστεί από τους πολίτες. Κατά τον πρόεδρο Τσίπρα τότε, όλα αυτά ήταν «έκφραση της δίκαιης οργής της κοινωνίας» – τώρα προφανώς (το ελπίζω τουλάχιστον) αντιλαμβάνεται τι σημαίνει να σπέρνεις ανέμους…
Το θύμα και ο θύτης
Για να θυμούνται οι παλαιότεροι δε και επειδή δεν πρέπει να μιλάμε θεωρητικά, αλλά με στοιχεία, αναφέρω τρία μόνο περιστατικά, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποδύεται το θύμα σήμερα.
Τον Απρίλιο του 2011 ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός Υγείας της τότε κυβέρνησης, πηγαίνει να μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΣΟΚ στους Αγίους Αναργύρους. Δέχεται άγρια επίθεση με ρόπαλα, σιδερολοστούς και πέτρες από υποτιθέμενους «αγανακτισμένους» πολίτες, τραυματίζονται σοβαρά δύο αστυνομικοί της φρουράς του και καταγγέλλει την επίθεση αλλά και όσους την υποκίνησαν. Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Με ασύστολα ψεύδη προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Για άλλη μία φορά – ελπίζουμε, τελευταία – τους γνωρίζουμε ότι η πολιτική τους υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία»!!
Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, ο υπουργός Γιώργος Πεταλωτής πηγαίνει να μιλήσει στην Αργυρούπολη, στο ΚΑΠΗ του δήμου, το οποίο πολιορκείται κανονικά από ομάδες «αγανακτισμένων», στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής και των όμορων δήμων. Με πέτρες, ξύλα, ύβρεις και προπηλακισμούς γίνεται προσπάθεια να ακυρωθεί η εκδήλωση. Ο Πεταλωτής καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ως οργανωτή και ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταγγέλλει με τη σειρά του ως «εγκάθετο της τρόικας»!!!
Συνοδεύει δε την άθλια ύβριν με ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για… «αυθόρμητες κινητοποιήσεις»: (πρόκειται για) «ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμησης εις βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τες σε υποκινητές».
Όλο αυτό το θεωρητικοποιεί, κάποια στιγμή, ο νυν υπουργός Κατρούγκαλος. Καλεσμένος σε εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega μαζί με τον Θόδωρο Πάγκαλο και απαντώντας στην επισήμανση του Πάγκαλου για το κλίμα τρομοκρατίας που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια ζωή κατά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, απαντάει – με αξιοσημείωτη κυνικότητα, θα πρέπει να σημειώσω:
«Οποιος εκτίθεται στην πολιτική θα πρέπει να απολαμβάνει του επαίνου, του ψόγου, ακόμα και της καζούρας, όπως σας αξίζει και εσάς, κύριε Πάγκαλε, ως εκπρόσωπου της κυβέρνησης που έριξε τη χώρα στα βράχια»!..
Αυτά…
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας