Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Στέργιος Βήττας ο συμπατριώτης μας που διαπρέπει στον καλλιτεχνικό χώρο της μουσικής στην Αθήνα.

Ο Στέργιος Βήττας γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σέρβια Κοζάνης, η αγάπη του για το μπουζούκι και τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία λαμβάνοντας τα πρώτα ερεθίσματα και ακούσματα από τον πατέρα του Στράτο Βήττα, ο οποίος είναι τραγουδιστής. Τις πρώτες του γνώσεις στη μουσική και στο μπουζούκι τις απέκτησε στο Ωδείο Σερβίων αλλά και στη Φιλαρμονική του Μορφωτικού ομίλου τα Κάστρα.
Εδώ και τρία χρόνια ζει στην Αθήνα όπου εργάζεται και μαθητεύει δίπλα στον καταξιωμένο Δάσκαλο μουσικής Θέμη Παπαβασιλείου, από τα χέρια του οποίου έχουνε περάσει οι μεγαλύτεροι του είδους μουσικοί ο Μανώλης Καραντίνης, ο Παναγιώτης Στεργίου κ.α. Σε αυτό το διάστημα των τριών ετών συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Λένα Παπαδοπούλου, ο Χρήστος Σαρλάνης, ο Μιχάλης Λιαγούρης καθώς και με πολλούς άλλους. Ήδη δειλά δειλά έχει ξεκινήσει και τα πρώτα του βήματα στο Studio ηχογραφώντας τραγούδια παίζοντας μπουζούκι, μπαγλαμά, λαούτο και σάζι. Την συγκεκριμένη περίοδο τον συναντάμε να συνεργάζεται με τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Σταμάτη Γονίδη και τον καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη και μαέστρο Γιάννη Κουρκουμέλη.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο συμπατριώτης μας Στέργιος παίζει τις μελωδίες του, τις ΄΄πενιές΄΄ όπως συνηθίζετε να λέγετε, με μπουζούκια τα οποία κατασκευάζονται στα Σέρβια από τον συμπατριώτη μας Οργανοποιό Πάνο Πάσχο, πράγμα που μας γεμίζει όλους με διπλή χαρά.

Συγχαρητήρια φίλε Στέργιο και πάντα επιτυχίες !!!       

4 σχόλια:

ΔΕΜΙΣΚΗΣ.ΣΠ.ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΕΡΓΙΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοια άτομα και μας κάνουν περήφανους... Μπράβο Στέργιο πάντα επιτυχίες

Ανώνυμος είπε...

Τα Σέρβια είχαν χρόνια να βγάλουν τέτοιο μουσικό, Συγχαρητήρια Στέργιο !!!

Unknown είπε...

Υποκλίνομαι φιλαράκι μου. Συνέχισε έτσι δυνατά...

Το Προφίλ μας