Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: άστατος...

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Μαυροπελαργοί, Ερωδιοί, Αργυροπελεκάνοι και Ποταμογλάρονα στη Λίμνη Πολυφύτου - Γέφυρα Ρυμνίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Ο φτερωτός πλούτος της Λίμνης Πολυφύτου είναι δεδομένος, τον έχουμε καταγράψει (mikrovalto.gr) δεκάδες φορές στο ανάντη τμήμα της γέφυρας Ρυμνίου μέχρι τα Αναβρυκά, αλλά πάντα μας επιφυλάσσει  το κάτι παραπάνω και μας εκπλήσσει, μιας και πέρα από πουλιά που συναντούμε σε μόνιμη βάση, ο υδροβιότοπος αποτελεί και «σταθμό» σπάνιων μεταναστευτικών πτηνών (ακόμη και φλαμίνγκο).
Αυτή τη φορά (Κυριακή 16 Ιουλίου 2017), είδαμε από τη γέφυρα Ρυμνίου στον κλειστό «ορμίσκο» που βρίσκεται η πλωτή εξέδρα,  οκτώ (8) μαυροπελαργούς (σπάνιο είδος, προ ημερών είχαμε καταγράψει τρεις-3-), δεκάδες ερωδιούς (λευκοτσικνιάδες και σταχτοτσικνιάδες), πολλούς αργυροπελεκάνους και περισσότερα ποταμογλάρονα.  
Στον τομέα της ανάδειξης και της αξιοποίησης του υδροβιότοπου, η περιοχή έμεινε πίσω, αφού δεν έχει ενταχτεί καν στις Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά (ΣΠΠ), από τις 69 που έχουν αναγνωριστεί μέχρι σήμερα στον ελλαδικό χώρο.       
mikrovalto.gr
Δείτε ΕΔΩ & ΕΔΩ προηγούμενες καταγραφές ορνιθοπανίδας από τη γέφυρα Ρυμνίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας