Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Τραβούν ξανά στα δικαστήρια τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Σε δεύτερη συνεχόμενη αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο απαλλάχθηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου προχώρησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενώ η υπόθεση είχε εξελιχθεί σε μείζον θέμα στην πρόσφατη διαπραγμάτευση Αθήνας και δανειστών.
Μάλιστα για να κλείσει η αξιολόγηση είχε μπει στα προαπαιτούμενα και ο κ. Τσακαλώτος είχε αποδεχθεί στο Eurogrup  καταβληθούν στον κ. Γεωργίου τα δικαστικά έξοδα.
Το ίδιο διάστημα υπήρξε και το δεύτερο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, μετά την πρώτη άσκηση αναίρεσης της απαλλαγής του από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου.
Σχόλιο Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών: «Η Δικαιοσύνη, θεραπαινίδα πολιτικών σκοπιμοτήτων, συνένοχος στη στατιστική απάτη του Καραμανλή. Χωρίς προσχήματα, χωρίς ντροπή», σχολίασε μέσω Twitter το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Η Εισαγγελέας του Aνωτάτου Δικαστηρίου έκανε δεκτή αίτηση για αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο απηλλάγη ο κ. Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση εντοπίζοντας στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον κ. Γεωργίου νομικούς λόγους, για τους οποίους και εισηγείται την επανεξέταση της υπόθεσης. Ετσι το θέμα τώρα το θέμα της διόγκωσης του ελλείμματος θα  εξεταστεί και πάλι στο εφετείο της Αθήνας.
Λόγω της δεύτερης αυτής αναίρεσης αναμένεται να συνεχιστεί και η δίκη για παράβαση καθήκοντος, δίκη που έχει διακοπεί για το τέλος του μήνα ( στις 31 Ιουλίου).
Αυτή η κατηγορία στηρίζεται στις καταγγελίες πρώην μελών της τότε διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ ( Ζωή Γεωργαντά και άλλοι), ότι δεν συγκαλούσε ως όφειλε, πάντα τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ και ότι για ένα μικρό διάστημα κράτησε παράλληλα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και τη θέση που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η Eurostat με έγγραφό της που υπάρχει στη δικογραφία έχει ταχθεί από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης υπέρ της άποψης ότι ο τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εφάρμοσε για την προσμέτρηση όλων των παραγόντων για την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος τους κανόνες της.
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας