Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Η γιορτή των κτηνοτρόφων στο Λιβαδερό (ΒΙΝΤΕΟ 10’ – ΦΩΤΟ)

Καθιερώνεται πλέον η Γιορτή Κτηνοτροφίας, Γεωργίας και Τοπικών Προϊόντων στο Λιβαδερό, αφού και φέτος (2η χρονιά) συγκέντρωσε εκατοντάδες κόσμου το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουλίου 2017, όπου πέραν της διασκέδασης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά κτηνοτροφικά προϊόντα (κρέας προβατίνας, τυρί, γάλα, γιαούρτι).
Οικοδεσπότης και εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδερού «Η Νέα Γενιά» Μάκης Παπαχαρισίου, που στο καλωσόρισμα ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, κάνοντας απλή αναφορά για μεγάλα προβλήματα του κλάδου των κτηνοτρόφων, συμπληρώνοντας «δεν θα αναφερθούμε σ’ αυτά σήμερα, υπάρχει χρόνος να τα συζητήσουμε μεταξύ μας…».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών και χορών από τις γυναίκες του χωριού και συνεχίστηκε με την παρουσίαση της παιδικής χορευτικής ομάδας του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση της Τούλας Αγοραστού.
Στο μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δυο μεγάλα ονόματα της δημοτικής μουσικής, τον Νίκο Τζουκόπουλο στο κλαρίνο και τον Λάμπρο Σκάρλα στο τραγούδι, που ήταν πλαισιωμένοι από καλούς
μουσικούς, και κράτησαν αμείωτο το γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Παράλληλα λειτούργησε και έκθεση τοπικών προϊόντων.
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο 24ήμερο εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2017» που διοργανώνεται στο Λιβαδερό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδερού «Νέα Γενιά», σε συνεργασία με την Δ.Κ. Λιβαδερού, τον Αθλητικό Σύλλογο και τους συλλόγους Λιβαδεριωτών Ζυρίχης, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης.
ΥΓ. Επόμενη εκδήλωση στο Λιβαδερό την Τετάρτη 26 Ιουλίου, με το μουσικό συγκρότημα «Αμανίτες» (έντεχνο ρεπερτόριο).
mikovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας