Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Ολοκληρώθηκε η επιλογή διευθυντών στα σχολεία (στοιχεία)

Ολοκληρώθηκε σήμερα, με απόλυτη επιτυχία και τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, η διαδικασία της επιλογής διευθυντών 7.000 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σε εφαρμογή του Νόμου που δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου, τα 116 Συμβούλια ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ που είχαν την ευθύνη υλοποίησης  σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, παρέδωσαν τις τελικές επιλογές τους στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες σήμερα ανακοίνωσαν τους τελικούς πίνακες τοποθέτησης των νέων Διευθυντών.

Η ανάληψη υπηρεσίας των νέων Διευθυντών σχολικών μονάδων στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα γίνει την Τρίτη 1 Αυγούστου όπως ακριβώς προβλέπεται από το χρονοδιάγραμμα.
Σημειώνεται ότι ο τελικός αριθμός έγκυρων αιτήσεων υποψηφίων Διευθυντών ανήλθε σε 10.321 σε σύνολο 7.062 σχολικών μονάδων.
Υπεβλήθησαν 4.878 αιτήσεις για 3.656 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 5.443 αιτήσεις για 3.406 σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, βαθμό συνέντευξης από 6 έως 8 συγκέντρωσαν 4.815 υποψήφιοι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ποσοστό 98,71%) και 4.914 υποψήφιοι Διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ποσοστό 90,28%).
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εύχεται από καρδιάς καλή επιτυχία στο έργο των επιλεγέντων Διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της συλλογικής λειτουργίας των Συλλόγων Διδασκόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας