Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Κολομβία

Ανακουφίστηκα ακούγοντας χθες από τον Πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Καμμένο και τον ισοβίτη του διότι το μόνο που έκανε ήταν να ζητήσει (ο υπουργός από τον ισοβίτη) να πει την αλήθεια.
Δεν με εξέπληξε ο Πρωθυπουργός. Όχι επειδή κάλυψε τον Καμμένο - ως γνωστόν, αν δεν τον καλύψει δεν θα είναι πια Πρωθυπουργός.
Αλλά επειδή είχα διαβάσει ήδη συνέντευξη του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Άμυνας έπραξε «ό,τι και ο οιοσδήποτε πολίτης σε αντίστοιχη περίπτωση».
Πάμε λοιπόν να δούμε τι κάνει (κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης) «ο οιοσδήποτε πολίτης σε αντίστοιχη περίπτωση».
Πρώτον, εντοπίζει έναν ισοβίτη που θέλει να πει την αλήθεια. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχει τύχει να γνωρίσω ποτέ ισοβίτη, όπως υποθέτω και οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας.
Δεν ξέρω λοιπόν πώς βρίσκει κανείς τέτοιο ισοβίτη ούτε πού πρέπει να απευθυνθεί. Παίρνεις σβάρνα όλους τους ισοβίτες ή διαλέγεις τον ισοβίτη της αρεσκείας σου;
Δεύτερον, αφού ο πολίτης εντοπίσει τον ισοβίτη αναζητεί το τηλέφωνό του.
Αλλά πώς βρίσκεις το τηλέφωνο ενός ισοβίτη; Υπάρχει ειδική υπηρεσία του ΟΤΕ; Ή μήπως τηλεφωνείς στη φυλακή και λες «παρακαλώ πολύ, μου φωνάζετε τον Μπάμπη τον Πρέζα από το κελί 13»;
Τρίτον, αφού με κάποιο τρόπο βρει ο πολίτης το τηλέφωνο του ισοβίτη τον πλακώνει στις κλήσεις. Μία, δύο, τρεις έως δώδεκα.
Πώς ξέρει ο πολίτης ότι ο ισοβίτης θα απαντήσει σε άγνωστο νούμερο; Μάλλον του κάνει προηγουμένως αναπάντητη ή του στέλνει μήνυμα.
Τέταρτον, αφού ο ισοβίτης σηκώσει το τηλέφωνο, του λέει ο καλός πολίτης:
Ισοβίτη, ισοβίτη, πες όλη την αλήθεια να ξελαφρώσεις!
Και το λέει καμιά διακοσαριά φορές για να συμπληρώσει εικοσάλεπτο.
Βέβαια, υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει λάθος ισοβίτη και να ακούσει τα μπινελίκια της ζωής του.
Πέμπτον, αφού απαντήσει ο σωστός ισοβίτης, τότε ο πολίτης βρίσκει έναν λιμενικό και μια εισαγγελέα για να πάνε στον ισοβίτη να καταθέσει την αλήθεια.
Πώς θα τους βρει; Σιγά τα λάχανα! Όταν έχεις βρει και ισοβίτη και τηλέφωνο ισοβίτη στην εισαγγελέα και στον λιμενικό θα κολλήσεις;
Έκτον, αφού ο πολίτης βρει εισαγγελέα και λιμενικό, τότε παίρνει τη φυλακή και κλείνει ραντεβού να πάνε νύχτα στον ισοβίτη να ξελαφρώσουν την ψυχή του.
Αυτά κάνει ο οιοσδήποτε πολίτης σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Και τελικά μένουμε με το ερώτημα. Σε ποια χώρα κυκλοφορούν τέτοιοι πολίτες, τέτοιοι ισοβίτες και τέτοιοι υπουργοί;
Στην Κολομβία, απάντησε ο Βενιζέλος. Αλλά μάλλον αδικεί τους κολομβιανούς πολίτες, ισοβίτες και υπουργούς.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σωστά τον Πρετεντέρη, τον ενοχλεί η κάλυψη του πρωθυπουργού στον Καμμένο

το ότι 2 τόνοι ηρωίνης θα διακινούνταν (προφανώς) στη χώρα μας καμια ενόχληση. Και όσοι σ' αυτό συμμετείχαν.

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!

και σε σένα ai-vres που αναρτάς τέτοια άρθρα (στη "λογική", καλύτερα στο μένος σου για την κυβέρνηση αυτή)

ai-vreS είπε...

Τώρα σοβαρά αυτό κατάλαβες από το άρθρο;
Πράγματι ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ γιατί σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου Υπουργός δε θα συνομιλούσε και μάλιστα πολλές φορές, με ισοβίτη , έμπορο ναρκωτικών κτλ ΠΛΥΝ της Κολομβίας. Ίσως….

Φοβάμαι ότι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ γίνατε πιο ψεκασμένοι από τους ψεκασμένους του Καμμένου!

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΥΝ (όπως "πλυντήριο", κοινώς ξέπλ... μαύρου χρήματος, ai-vres)

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά υπάρχει άνθρωπος με λογική που δικαιολογεί τέτοια πράγματα; Ο φανατισμός μερικών και η προσκόλληση τους σε κόμματα τους εμποδίζει να σκεφτούν καθαρά. Αυτή έναι η αιτία της κρίσης στην Ελλάδα. Αλλά να υπάρχουν ΠΟΛΙΤΕΣ το έτος 2017 που να πιστεύουν σε αριστερά, δεξιά και κουραφέξαλα, δίχως να κρίνουν αντικειμενικά τις πράξεις, τα έργα και τα αποτελέσματα των κυβερνήσεων, ειναι γελοίο.

Το Προφίλ μας