Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Επεισοδιακή συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ελάτης (video)

Με την αποχώρηση του συμβούλου της μειοψηφίας Αχιλλέα Μπούντα, σημαδεύτηκε η επεισοδιακή συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ελάτης Κοζάνης, το μεσημέρι της Κυριακής 28 Ιουνίου 2015.
Οι λόγοι που ανέβασαν τη "θερμοκρασία" της συνεδρίασης ήταν:
- η αναφορά του προέδρου της Ελάτης Λευτέρη Παλούκα, ότι οι αποφάσεις των συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου
θα λαμβάνονται από το σύνολο των παρόντων δημοτών, με τον σύμβουλο Αχιλλέα Μπούντα να αντιτίθεται ως προς τη διαδικασία, ισχυριζόμενος ότι οι εισηγητικές προς το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσεις, θα πρέπει να λαμβάνονται από τα τρία μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, ενώ οι δημότες θα αποφασίζουν όταν καλούνται σε λαϊκές συνελεύσεις.
- η απόρριψη από μέρους του προέδρου Λ. Παλούκα, αιτήματος του Α. Μπούντα για συζήτηση σειράς θεμάτων που είχε υποβάλει από 24/6, με την αιτιολογία ότι δόθηκαν σε πρόχειρο "χαρτάκι" ενώ -κατά τον πρόεδρο- θα έπρεπε να υποβληθούν επίσημα, με πλήρη εισήγηση για το καθένα. Κατόπιν αυτού το κλίμα φορτίστηκε σε μεγάλο βαθμό και οδήγησε στην πρόωρη αποχώρηση από τη συνεδρίαση του Αχιλλέα Μπούντα, κατόπιν και της επιμονής του προέδρου να μην συμπεριληφθούν τα θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τη συζήτηση των δυο βασικών θεμάτων που ήταν, η γνωμάτευση του θέματος «Περί χορήγησης συναίνεσης στην ΔΕΔΔΗΕ για διενέργεια διαδικασιών επέμβασης επί δάσους στην περιοχή της Τ.Κ. Ελάτης με σκοπό την κατασκευή δικτύου για την ηλεκτροδότηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της VODAFON – PANAFON Α.Ε.» και η τροποποίηση της διαχειριστικής μελέτης του κοινοτικού δάσους Ελάτης.
Για το πρώτο θέμα της συναίνεσης στην κατασκευή δικτύου ηλεκτροδότησης κεραίας της VODAFON, η εισήγηση του προέδρου με την οποία συμφώνησε και ο έτερος παρών σύμβουλος της πλειοψηφίας Σωτήρης Τασιδήμος,  ήταν να προταθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικήσεις ανταποδοτικών παροχών από τη VODAFON προς την κοινότητα Ελάτης τα παρακάτω (προκειμένου βέβαια να συναινέσουν):
- Καταβολή χρηματικού ποσού ετησίως 5.000 €.
- Δωρεάν παροχή πέντε κινητών τηλεφώνων απεριορίστων κλήσεων
- Παροχή Internet
- Μειωμένο κοστολόγιο για κάθε νέα σύνδεση
- Τα ξύλα που θα προκύψουν από την αποψίλωση στη ζώνη διέλευσης του δικτύου, να αποδοθούν στην κοινότητα
Οι κάτοικοι που πήραν το λόγο στη συνέχεια, άλλος μίλησε για επιπλέον διεκδίκηση συντήρησης του δρόμου προς «Κάκενα», ενώ άλλος έκρινε ότι οι απαιτήσεις είναι υπερβολικές.
Σοβαρές ήταν οι καταγγελίες του προέδρου Λευτέρη Παλούκα -στο δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης- για ανορθόδοξη διαχείριση του δάσους της Ελάτης τα τελευταία χρόνια, μιλώντας για «ασυδοσία και μαφία του χωριού μου και με στραβά μάτια πολλών άλλων… Όποιος ήθελε έκοβε, πουλούσε…», καταλήγοντας στην εισήγησή του για τροποποίηση της υπάρχουσας Διαχειριστικής Μελέτης, στη βάση της υλοτόμησης-εκμετάλλευσης του δάσους για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων.

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΟΥΚΑΣ - ΜΠΟΥΝΤΑΣ 0-2

Το Προφίλ μας