Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ποία είναι τα Σχέδια Προγράμματος για το κανάλι Δίκτυο της Καστοριάς που Εξαγοράστηκε

Ποία είναι τα Σχέδια Προγράμματος για το κανάλι Δίκτυο της Καστοριάς που Εξαγοράστηκε
Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζει ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης το κοινό πρόγραμμα που θα προβάλλεται σε εθνικό δίκτυο από σταθμούς της επαρχίας
που περιήλθαν τους τελευταίους μήνες στην κατοχή του.
Την ώρα που τα κανάλια εθνικής εμβέλειαςαντιμετωπίζουν την προοπτική της χρεοκοπίας, έχοντας κάνει τεράστια οικονομικά «ανοίγματα» και εν αναμονή της νέας κατανομής των συχνοτήτων, οι εξελίξεις στην περιφέρεια προβλέπονται καταιγιστικές.
Αιτία αποτελεί η απόφαση του εφοπλιστή να μπει δυναμικά στον χώρο, δημιουργώντας ένα δίκτυο από σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας που θα αναβαθμιστούν από άποψη τόσο τεχνολογίας όσο και προγράμματος. Ο Γιάννης Καραγιώργης έχει ήδη αγοράσει ή νοικιάσει τηλεοπτικό χρόνο σε 10 κανάλια περιφερειακής εμβέλειας και φιλοδοξεί σε πρώτη φάση να παράγει ένα τρίωρο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα παίζει σε εθνικό δίκτυο. Για αυτό έχει έρθει σε επαφή με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος θα αναλάβει τη Διεύθυνση Ενημέρωσης, και ήδη κάνει συζητήσεις για τη στελέχωση της δημοσιογραφικής ομάδας.
Επίσης, επαφές γίνονται με τον Πέτρο Κωστόπουλο,ο οποίος, στο πλαίσιο της αναζήτησης ενός καναλιού για να επιστρέψει στην τηλεόραση, βλέπει τώρα μια καλή ευκαιρία για να αποδείξει τις ικανότητές του ως διευθυντή προγράμματος. Το τρίωρο, αρχικά, πρόγραμμα θα τρέχει μέσω ενός δικτύου, το οποίο θα έχει έδρα στην Αθήνα και θα παράγει ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων και εκπομπές, οι οποίες θα προβάλλονται ταυτόχρονα ή σε διαφορετικές ώρες στα περίπου 10 «αδερφά» κανάλια. Οι πληροφορίες λένε ότι τα γραφεία έχουν βρεθεί και ήδη εξοπλίζονται, καθώς το σχέδιο για το νέο ξεκίνημα προβλέπεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Αλλωστε, το όλο project κυοφορείται εδώ και αρκετούς μήνες και ο επιχειρηματίας θεωρεί ότι έχει πλέον ωριμάσει ο χρόνος για την υλοποίησή του. Οι συνομιλητές του τον έχουν πείσει για την επιρροή που έχουν τα περιφερειακά μέσα σε όλη τη χώρα, σε μια περίοδο απαξίωσης για πολλά μεγάλα κανάλια, και ο ίδιος πιστεύει ότι οι συνθήκες ευνοούν το εγχείρημα, το οποίο πιθανότατα να αποκτήσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία από ό,τι θα είχε η επιδίωξή του να αποκτήσει πιθανώς ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας.
Κάτι που προφανώς κατάλαβε από πρώτο χέρι και ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε συζητήσει πριν από περίπου τέσσερα χρόνια το ενδεχόμενο εμπλοκής του στον Alpha, αλλά οι συζητήσεις τότε δεν είχαν καρποφορήσει. Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του τρέχοντος σχεδίου οφείλονταν και στο γεγονός ότι ο κ. Καραγιώργης, κινείται διακριτικά, για να αποφύγει διάφορους πρόθυμους «παράγοντες», οι οποίοι, με δεδομένη την πλήρη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, κυνηγούν για να «δαγκώσουν» οτιδήποτε μπορεί να κινείται.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
Το σχέδιο του κ. Καραγιώργη θυμίζει πολύ το αμερικανικό μοντέλο δικτύων, με πολλάπεριφερειακά κανάλια, τα οποία παράγουν τα δικά τους δελτία, αλλά και αλληλοτροφοδοτούνται με ειδήσεις και ρεπορτάζ. Προς το παρόν, τα κανάλια που έχουν περάσει στον έλεγχο του εφοπλιστή είναι το TRT στη Θεσσαλία, το οποίο είναι και ένα από τα πιο επιτυχημένα στην κατηγορία του, και τα Ενα Channel (Λαμία), Δίον TV (Κατερίνη-Θεσσαλονίκη), Αλφα Δράμας, Θράκη TV, Κόσμος TV (Αμαλιάδα-Πάτρα), Ιριδα TV (Ρόδος), Δίκτυο Δ. Μακεδονίας και Attica TV (Αττική).
Το τελευταίο θα παίξει τον ρόλο του κεντρικού σταθμού, αν και οι πληροφορίες λένε ότι οι παραγωγές θα γίνονται σε στούντιο άλλου περιφερειακού αθηναϊκού σταθμού, με τον οποίο ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες οι σχετικές διαπραγματεύσεις. Επίσης, έχει ξεκινήσει η ενημέρωση των υπευθύνων κάποιων επαρχιακών καναλιών για τις νέες ανάγκες και για το μοντέλο προβολής του εθνικού προγράμματος. Ηδη, ο Π. Κωστόπουλος έχει ξεκινήσει περιοδεία σε κάποιους από τους παραπάνω σταθμούς, ενώ ο Κ. Βαξεβάνηςέχει συμπληρώσει σχεδόν τη δημοσιογραφική ομάδα που θα παράγει το κεντρικό δελτίο στην Αθήνα. Αυτό θα προβάλλεται πριν ή μετά τα δελτία των τοπικών καναλιών, τα οποία θα ενισχυθούν και θα επιχειρηθεί να αποκτήσουν ενιαία φυσιογνωμία.
Πηγή:  http://www.parapolitika.gr/article/305034/dimioyrgeitai-diktyo-me-10-tileoptika-kanalia-tis-eparhias
Εμείς το είδαμε στο http://digitaltvwestmacedonia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας