Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου εκλήθη σήμερα από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης να σχολιάσει την επιλογή του Πρωθυπουργού να προτείνει δημοψήφισμα

Η Ελληνική Κυβέρνηση καλεί τον Ελληνικό λαό σε ψηφοφορία, για μία συμφωνία που δεν είχε το θάρρος να ολοκληρώσει.
Αυτή η χρήση του δημοψηφίσματος, για λόγους πολιτικού τακτικισμού, είναι ανεύθυνη και υπονομεύει την έννοια της άμεσης δημοκρατίας.
Το 2011, η Κυβέρνησή μου είχε οριστικοποιήσει μία τελική συμφωνία που περιελάμβανε κούρεμα του χρέους, χρηματοδότηση και ένα πρόγραμμα προσαρμογής.
Η σημερινή κυβέρνηση, αποποιούμενη των ευθυνών της, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΟΧΙ. Η κυβέρνησή μου είχε καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ.

Η σημερινή κυβέρνηση περιορίζει το χρόνο διεξαγωγής σε μία εβδομάδα. Εγώ είχα προτείνει  μία εκστρατεία ενός μήνα, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως οι Έλληνες πολίτες για τις συνέπειες της απόφασής τους.
Εάν είχε υποστηριχθεί η πρότασή μου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όλες οι πλευρές στην ΕΕ και στην Ελλάδα θα ήταν σήμερα σε πολύ καλύτερη θέση.
Σήμερα, η Ελλάδα βιώνει ένα συνεχιζόμενο δράμα.
Παρόλα αυτά, οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει σύντομα να ψηφισουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα υποθετικό πρόγραμμα προσαρμογής.
Πιστεύω ότι, ότι πρέπει να ψηφίσουν ΝΑΙ για τη συνέχιση της συμμετοχής μας στο ΕΥΡΩ και όχι στην ανεύθυνη πρόταση αυτής της κυβέρνησης.
Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας