Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αυτό είναι το αίτημα που έστειλε η Ελλάδα στον Ντάισελμπλουμ για διετή συμφωνία με τον ESM!

Με έγγραφο προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).  Στο έγγραφο, το οποίο δημοσίευσε το Politico, αναφέρεται ότι το αίτημα της Ελλάδας για το νέο δάνειο γίνεται προκειμένου η χώρα να μπορεί να καλύψει τις υποχρώσεις της. Το αίτημα αναφέρει:
«Οπως γνωρίζετε, η χώρα αντιμετωπίζει επείγοντα και πιεστικά οικονομικά προβλήματα στο δεύτερο μισό του 2015 και για το 2016, δεδομένου ότι
- δεν έχει γίνει καμία εκταμίευση για το δεύτερο πρόγραμμα από τον Ιούλιο του 2014
- η χώρα δεν έχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση από τις αγορές

- το πρόγραμμα εκπνέει στις 30 Ιουνίου 2015 και το αίτημά μας για επέκταση δεν έγινε αποδεκτό
- ο ELA δεν επεκτάθηκε από την ΕΚΤ και ως εκ τούτου ήταν αναγκαίοι οι έλεγχοι κεφαλαίων για να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης».
«Με δεδομένα τα παραπάνω και δεδομένου ότι σήμερα είναι η προθεσμία που έθεσε το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου για την επίτευξη συμφωνίας, η Ελλάδα ζητά υποστήριξη από τον ESM με τη μορφή δανείου δύο ετών. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αποπληρωμή των δόσεων χρέους για τις εσωτερικές και εξωτερικές υποχρεώσεις χρέους της Ελλάδας».

 
Σχόλιο ai-vreS: Καλά δεν είναι επαχθές και επονείδιστο το χρέος;;;; Ο Τσίπρας τα λέει αυτά; 
Και καταδέχεται να ζητά χρήματα από το ESM το μηχανισμό σταθερότητας που πέτυχε να δημιουργήσει ο ... Γιώργος Παπανδρέου; Αξιοπρέπεια... 





«Σε σύνδεση με το δάνειο η Ελλάδα ζητά την αναδιάρθρωση και αναδιαμόρφωση του χρέους της στον EFSF, στο πνεύμα των προτάσεων που έγιναν από την Κομισιόν προκειμένου να διαβεβαιωθεί ότι το χρέος της Ελλάδας θα γίνει βιώσιμο μακροπρόθεσμα. Στο τέλος της δανειακής περιόδου, ή νωρίτερα, η Ελλάδα στοχεύει να ανακτήσει σταθερή πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.
Μέχρι να συμφωνηθεί και είναι σε ισχύ αυτό το δάνειο, η Ελλάδα ζητά την επέκταση του προγράμματος από το Eurogroup για μία σύντομη περίοδο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκληθεί τεχνική χρεοκοπία.
Η Ελλάδα είναι απόλυτα δεσμευμένη στο να υπηρετήσει το εξωτερικό της χρέος με τρόπο που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας