Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτη Κοζάνης (ΦΩΤΟ)

Λαμπρά και πανηγυρικά τελέστηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός στον ιστορικό και πάνσεπτο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης επί της μεγάλης γιορτής των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και επί των ονομαστηρίων του σεπτού Ποιμενάρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλου.


Του Πολυαρχιερατικού εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαυίδ και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, με τη συμμετοχή πλήθος ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και ευσεβών πιστών.
Στην σύντομη προσλιαλιά του ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος υπογράμμισε την σπουδαιότητα του έργου των δύο κορυφαίων Αποστόλων στη διάδοση της χριστιανικής πίστης και στην εδραίωση της Εκκλησίας ενώ για τις δύσκολες ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας κάλεσε άπαντες να έχουν πίστη στο Θεό, ευχαριστώντας τους Σεβασμιώτατους για την παρουσία τους στην Κοζάνη τιμώντας την ταπεινότητα του.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων τονίζοντας μεταξύ των άλλων: "Με την εορτή αυτή προβάλλονται ενώπιον των πιστών ενωμένες οι μορφές των αγίων Αποστόλων, οι όποιοι αν και έδρασαν χωριστά, ποτέ δεν χωρίστηκαν πνευματικά. Εορτάζουμε τις ψυχές αυτές που ποθούσαν να βρουν την αλήθεια του Θεού, γι' αυτό μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο Κύριος μας ήταν η αλήθεια και ότι "ρήματα ζωής αιωνίου είχε", τον ακολούθησαν με όλη τους την ψυχή και προσέφεραν σ' Αυτόν τα πάντα.
Η ευθύτητα και η ειλικρίνεια τους καρδιάς τους δεν επέτρεψαν συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, ούτε έδιναν τόπο σε ανθρώπινους υπολογισμούς.
Ακολούθησαν τον Χριστό με αποφασιστηκότητα και ειλικρίνεια, γι' αυτό φάνηκαν και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς Αυτόν στην αγάπη τους και την προσφορά ολόκληρης της υπάρξεως των στην υπηρεσία Του και στο Ευαγγέλιο Του.















Πηγή:  romfaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας