Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων Γεωτεχνικών Δ. Μακεδονίας:

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια έντασης στα γραφεία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στην Κοζάνη και στα Χανιά, η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων Γεωτεχνικών Δ. Μακεδονίας καταδικάζει κάθε μορφή βίαιης αντίδρασης  που θέτει σε κίνδυνο  τη δημόσια ασφάλεια και  τρομοκρατεί το κοινωνικό σύνολο.

Φαινόμενα βίας δεν οδηγούν πουθενά, το μόνο που καταφέρνουν είναι να φορτίζουν το κλίμα και να δυσκολεύουν την καθημερινότητα  τόσο των υπαλλήλων όσο και των συναλλασσόμενων  πολιτών. Η κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία και τα βάναυσα κυβερνητικά οικονομικά μέτρα, πλήττουν εξίσου όλους τους πολίτες οδηγώντας τους πολλές φορές σε απόγνωση. Αλίμονο όμως αν στην κοινωνία μας ισχύσει ο νόμος της ζούγκλας.
Οι υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., γεωτεχνικοί στην πλειοψηφία τους, καταβάλλουν τα μέγιστα καθημερινά  ώστε να ανταπεξέλθουν στον όγκο του εργασιακού φόρτου που τους έχει ανατεθεί ο οποίος σημειωτέον, είναι δυσανάλογος με το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στην υπηρεσία. Χρέος τους είναι να είναι συνεπείς στο καθήκον τους  το οποίο δεν είναι άλλο παρά η τήρηση και η εφαρμογή της κείμενης εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τον έλεγχο των πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων. Οι παραγωγοί, από την πλευρά τους, είναι υποχρεωμένοι να  συμμορφώνονται με μια σειρά απαιτήσεων προκειμένου να είναι δικαιούχοι των επιδοτήσεων, που μεταξύ των άλλων είναι η  ορθή συμπλήρωση και η έγκαιρη υποβολή όλων των δικαιολογητικών που με βάση τους Κανονισμούς τους ζητούνται.
Αναμφίβολα οι γεωτεχνικοί επιστήμονες όλων των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και του ιδιωτικού τομέα, σέβονται τον αγώνα και τις θυσίες των ελλήνων παραγωγών  και είναι πάντοτε στη διάθεσή τους για να τους υποστηρίξουν και να τους καθοδηγήσουν σε κάθε δράση τους. Αδήριτη ανάγκη ωστόσο παραμένει η στελέχωση των υπηρεσιών με το αντίστοιχο γεωτεχνικό προσωπικό και η επίδειξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλοκατανόησης από όλες τις πλευρές  προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας