Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΣΕΕΕΝ: Τραγική η κατάσταση στα Νοσοκομεία της περιοχής

Δεν φτάνει το γεγονός ότι τα εργοδοτικά εγκλήματα έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της εντατικοποίησης στους χώρους δραστηριότητας της ΔΕΗ Α.Ε, οι εργαζόμενοι έρχονται και αντιμέτωποι με την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων στην περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο τα ξημερώματα στα σκληρά του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου (πολύπαθο το τελευταίο διάστημα), συνάδελφος λόγω ακατάπαυστης αιμορραγίας από τη μύτη αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο λόγω έλλειψης εφημερεύοντος ωτορινολαρυγγολόγου γιατρού στο Μαμάτσειο της Κοζάνης. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της περιοχής μας λόγω της εγκληματικής πολιτικής της συγκυβέρνησης στον τομέα της υγείας που στόχο έχει την μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της υγείας. Μετά από πολύωρη αναμονή και κατόπιν διαμαρτυρίας από το πλήρωμα του ασθενοφόρου τελικά ενημερώθηκαν ότι ούτε στο Μποδοσάκειο δεν υπάρχει εφημερευων ωτορινολαρυγγολόγος και θα πρέπει να μεταφερθεί ο εργαζόμενος στην Βέροια όπου υπήρχε εφημερία της συγκεκριμένης ειδικότητας (ετσι έγινε & το 2009 όπου τελικά χάθηκε το ανήλικο παιδάκι!! παρά την βουβή διαμαρτυρία που ακολούθησε και τους πύρινους λόγους ΟΛΟΙ αυτοί που έβαλαν πλάτη να περάσουν  όλες αυτές τις περικοπές!!). Τελικά αφού του δόθηκαν οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες από τη νοσοκόμα του ορυχείου, μετά από επανάληψη της αιμορραγίας, έγινε εισαγωγή στο Μαμάτσειο νοσοκομείο στο σχόλασμα του συναδέλφου!!.
Προκύπτει το ζήτημα ότι αν τελικά ο εργαζόμενος μεταφερόταν στην Βέροια θα έμενε ακάλυπτο το Ορυχείο από το απαραίτητο ασθενοφόρο και νοσοκόμα για το διάστημα που θα έλειπαν για την μεταφορά. Η διεύθυνση των Ορυχείων στην ουσία μεταθέτει την ευθύνη στο Νοσοκομείο μιας και όπως ενημέρωσε ευθύνη του ασθενοφόρου της ΔΕΗ είναι να μεταφέρει τον εργαζόμενο εκεί και να γυρίσει στη βάση του μην λέγοντας κουβέντα για την έλλειψη γιατρών, που απαιτούνται.
Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι μεμονωμένο και τυχαίο. Πρόσφατος είναι ο θάνατος της 34 χρονης από το Προσήλιο η οποία έχασε τελικά τη ζωής της γιατί στο Κέντρο υγείας των Σερβίων  δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου. Αποκτά όμως ειδική σημασία την στιγμή που τα εργοδοτικά εγκλήματα στη ΔΕΗ αυξάνονται, σε χώρους όπως Σταθμοί & Ορυχεία, χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας.
Το γεγονός αυτό φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη για πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων της περιοχής με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες και το αναγκαίο προσωπικό μιας και η περιοχή μας αποτελεί ενεργειακό κέντρο κάτι που δημιουργεί αυξημένες ανάγκες. Παράλληλα την στελέχωση Ορυχείων και ΑΗΣ με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε 24ωρη βάση για τις ανάγκες τις ίδια της ΔΕΗ-ΑΕ μέσα στους χώρους εργασίας, με πλήρη ιατρικό εξοπλησμό.
Καλούμε τους εργαζόμενους , τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με το ΣΕΕΕΝ, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που στοιχίζουν ζωές μας.


Πτολεμαΐδα 27/8/2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας