Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Δεν κλείνει το ΙΚΑ Σιάτιστας!

του Π.Π. από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Θετική έκβαση φαίνεται πως είχαν οι επαφές, στην Αθήνα, της επιτροπής του Δήμου Βοϊου, με επικεφαλής τη δήμαρχο Παναγιώτα Ορφανίδου και τη συμμετοχή των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, καθώς έλαβε χθες τη διαβεβαίωση πως δεν υφίσταται θέμα κλεισίματος του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Σιάτιστας!

Και αυτό, την ώρα που στη Σιάτιστα, τον εν λόγω υποκατάστημα τελούσε υπό κατάληψη από τις 6.30 το πρωί, με απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Σιάτιστας, ως μια πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να αποφασίζει τη διακοπή της λειτουργίας του.
Σύμφωνα με το χθεσινό δελτίο Τύπου από το Δήμο Βοϊου, τη διαβεβαίωση πως το ΙΚΑ Σιάτιστας δεν βρίσκεται στο σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να ανασταλεί η λειτουργία του έλαβε την Τρίτη το πρωί η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υποδιοικητή Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, Διονύση Πατσούρη. Ο κ. Πατσούρης τόνισε πως το ΙΚΑ Σιάτιστας θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της περιοχής, αναγνωρίζοντας πως από το συγκεκριμένο κατάστημα παρέχονται υπηρεσίες σε χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν συνεχώς στο αστικό κέντρο του Νομού.
Από την πλευρά της η Δήμαρχος Βοΐου, επανέλαβε για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα για τη συνέχιση της λειτουργίας  του καταστήματος ΙΚΑ Σιάτιστας, σημειώνοντας πως εξυπηρετεί 5.500 πολίτες, ζητώντας παράλληλα συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη διοίκηση του ΙΚΑ καθώς όπως τόνισε «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά». Αφού χαιρέτησε, καταρχήν, τα όσα της διαμήνυσε ο κ. Πατσούρης, έκανε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση πως η δημοτική αρχή και οι πολίτες του Δήμου Βοΐου δεν εφησυχάζουν και είναι διατεθειμένοι να μην επιτρέψουν τη συνέχιση υποβάθμισης της περιοχής με την αφαίμαξη υπηρεσιών που βιώνουν τους τελευταίους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας