Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή στο Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων του Αντιπεριφερειάρχη Π. Χαρούμενου για τη Βιολογική Γεωργία

Επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Δυτικής Μακεδονίας Πασχάλης Χαρούμενος στις 25-01-2012. Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη αφορά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία», με την οποία ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα να γίνει καταμερισμός των πιστώσεων του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» ανά Περιφέρεια.

Αποδέκτες της επιστολής είναι ο Υπουργός κ. Σκανδαλίδης οι δύο Υφυπουργοί κ Δριβελέγκας και κ. Ροντούλης, ενώ κοινοποιήθηκε και σε όλους τους βουλευτές της Περιφέρειας.
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Βιολογική Γεωργία
Σύμφωνα με την υπ’αριθ. 74/4119/13-01-2012 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Διεύθυνση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να συμμετάσχουν στη δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία» μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του  Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ 2007-2013.
Στην παράγραφο 2 της εν λόγω πρόσκλησης αναφέρονται οι πιστώσεις – χρηματοδότηση, το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε 40.000.000 €.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η παραγωγή βιολογικών προϊόντων εφαρμόζεται και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ η Περιφερειακή ενότητα Γρεβενών κατέχει την πρώτη θέση σε παραγωγή βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα με το 14% της παραγωγής να είναι βιολογικά προϊόντα ενώ ο μέσος όρος της χώρας είναι 4,5%. Υπάρχουν καταγεγραμμένοι 216 καλλιεργητές και 45-50 κτηνοτρόφοι (400 βοειδή, 12.000 αιγοπρόβατα, 700 χοιρομητέρες).
Προκειμένου να εξασφαλιστεί η δυναμική παραγωγή βιολογικών προϊόντων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα να γίνει καταμερισμός των πιστώσεων του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» ανά Περιφέρεια όπως αυτό εφαρμόστηκε και στο Μέτρο 1.2.1  «Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας