Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τον Κάρολο Παπούλια ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρα ο Ράντοβαν Κάρατζιτς

Να καταθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο της δίκη του ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, ζήτησε ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, υποστηρίζοντας ότι είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που... γνωρίζουν για τα γεγονότα της εποχής του εμφυλίου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τις κινήσεις που έκαναν τότε οι Σερβοβόσνιοι. "Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ζητεί την κλήτευση του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια, για να έχει μια συνομιλία με τον νομικό σύμβουλο του Κάρατζιτς Πίτερ Ρόμπινσον", αναφέρει ο Κάρατζιτς σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Ο Κάρατζιτς προτείνει η μονόωρη συνομιλία να πραγματοποιηθεί "στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια στις 2 Απριλίου, στις 14:00 (ώρα Ελλάδας)".
Υπουργός Εξωτερικών την περίοδο 1993-1996, ο κ. Παπούλιας "θα μπορούσε να καταθέσει για τις διάφορες συναντήσεις και συζητήσεις που είχε με τον κ. Κάρατζιτς, κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων του 1994", σημειώνει η ίδια πηγή.
"Λόγω των θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και των Σέρβων, ο Πρόεδρος Παπούλιας ήταν ένας από τους λίγους διεθνείς συνομιλητές στον οποίο οι Σερβοβόσνιοι είχαν εμπιστοσύνη και με τον οποίο μπορούσαν να συνομιλήσουν με εμπιστευτικό και ειλικρινή τρόπο", λέει ο Κάρατζιτς.
Η μαρτυρία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας θα επιτρέψει να αποδειχθεί η αθωότητα του κ. Κάρατζιτς στην υπόθεση του βομβαρδισμού της αγοράς (Markale) του Σεράγεβο, στις 5 Φεβρουαρίου του 1994, που προκάλεσε 67 νεκρούς, υποστηρίζει ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας.
fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας