Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο Δήμο Κοζάνης

O εορτασμός για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας στην πόλη της Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί φέτος σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο συντάχθηκε έπειτα από κοινή απόφαση των Διευθυντών των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  Κοζάνης και καθορίζει τον εκκλησιασμό των Σχολείων  ως εξής:


       Την 30η  Ιανουαρίου, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 9 π.μ. αντιπροσωπείες μαθητών όλων των Σχολείων του Δήμου Κοζάνης με τη σημαία και με συνοδό τον Δ/ντή του Σχολείου, θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και τη δέηση υπέρ των ευεργετών της Παιδείας  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Πενιρτζή Αικατερίνη, Θεολόγος του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης.

       Την ίδια ημέρα και ώρα οι μαθητές όλων των τάξεων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και οι δάσκαλοι  των Δημοτικών Σχολείων και οι καθηγητές των  Γυμνασίων, των ΓΕ.Λ. και των Ε.Π.Α.Λ. θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία   αντιστοίχως στους παρακάτω Ιερούς Ναούς της πόλεως Κοζάνης:  

1. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου: Το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Γενικό  Λύκειο Κοζάνης.  Ομιλητής ο κ. Χρυσάκης Κων/νος, Δάσκαλος του 13ου  Δ.Σ.  Κοζάνης.

2. Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων: Το 7ο και το 2ο    Δημοτικά Σχολεία, και το 1ο Ε.Π.Α.Λ. Κοζάνης.  Ομιλητής η κ. Καστάμη Βάϊα, Δασκάλα του 7ου Δ.Σ. Κοζάνης.

3. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου: Το 6ο Δημοτικο Σχολείο, η ΕΠΑΣ και το 4ο Ε.Π.Α.Λ., το 2ο και 5Ο Γυμνάσια  Κοζάνης. Ομιλητής ο κ Κουτσογιώτας Χρήστος, Δ/ντής του 2ου Γυμνασίου  Κοζάνης.4. Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης: το 5ο Δημοτικό Σχολείο,  το 4ο Γυμνάσιο και το Πειραματικό Γυμνάσιο Κοζάνης. Ομιλητής η κ. Τερλέκη Μαρία, Θεολόγος του Πειραματικού  Γυμνασίου Κοζάνης.

5. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα:  Το 8ο, το 9ο, και το12ο Δημοτικά Σχολεία και το 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης. Ομιλητής ο Ιερέας της Ενορίας.

6. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου: τα Δημοτικά Σχολεία Γ. Κονταρής και Χ. Μούκα καθώς και το  1ο Γυμνάσιο Κοζάνης.

7. Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης: Το 10ο και το 17ο , 18ο Δημοτικά Σχολεία, το 3ο Γυμνάσιο, τα 2ο και  4ο ΓΕΛ και 2ο Ε.Π.Α.Λ. Κοζάνης. Ομιλητής η κ. Βαχτσιαβάνου Μαλαματή, Θεολόγος του 3ου  Γ/σίου  Κοζάνης.

8. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής: Το 11ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο «Χαρισίου Μεγδάνη» και το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Ομιλητής η κ. Φασούλα Μαρία, Δασκάλα  του Δ.Σ. Χαρισίου Μεγδάνη.

Το διδακτικό προσωπικό των Νηπιαγωγείων θα εκκλησιαστεί στον ΄Άγιο Νικόλαο.

Οι μαθητές των μικρών τάξεων (Α΄-Β΄-Γ΄) των Δημοτικών Σχολείων, μπορούν να εξαιρεθούν του Εκκλησιασμού, στις περιπτώσεις που κατά την άποψη του Συλλόγου Διδασκόντων δεν το επιτρέπει η χωρητικότητα του Ναού.

                                  ΑΠΟ ΤΙΣ Δ/ΝΣΕΙΣ Π.Ε ΚΑΙ Δ.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας