Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση Eυάγγελου Βενιζέλου μετά την αποψινή συνάντηση με την τρόικα

«Όλες αυτές τις μέρες κάνουμε μια πολύ δύσκολη και πάρα πολύ λεπτή διαπραγμάτευση. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη δύο πολύ διαφορετικές διαδικασίες. Η μία εξαρτάται από την άλλη. Είμαστε ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το PSI και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από ανοικτά σκληρά θέματα για το νέο πρόγραμμα. Η διαπραγμάτευση αυτή γίνεται στο όνομα του έθνους. Γίνεται από όλους μας για το μέλλον όλων μας.

Όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης για τη χώρα. Δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση μετά τη συμφωνία, μετά τις υπογραφές, μετά την ψήφο του Κοινοβουλίου. Και όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν μέσα στις επόμενες μέρες γιατί η δημόσια αναγγελία για το PSI πρέπει να γίνει πριν από τις 15 Φεβρουαρίου.

Κάνουμε αυτή τη διαπραγμάτευση, έχοντας στο μυαλό μας το εθνικό συμφέρον, το μέλλον των παιδιών μας, έχοντας στο μυαλό μας κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα με τα προβλήματά του. Στο μυαλό μας είναι ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο επαγγελματίας, ο νέος που ψάχνει να βρει μια δουλειά. Όλη η ελληνική κοινωνία είναι μέσα στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων. Προσπαθούμε να την εκπροσωπήσουμε και να μεταφέρουμε την αγωνία της.

Υπάρχει, βέβαια, ένας σκληρός συσχετισμός δυνάμεων. Υπάρχουν συγκεκριμένες αντιλήψεις που κυριαρχούν και στην Ευρώπη και διεθνώς. Και όταν κάποιος δανείζεται, όταν κάποιος ζητά και οι άλλοι είναι αυτοί που δανείζουν και του δίνουν, βρίσκεται βεβαίως σε δύσκολη θέση. Αλλά πρέπει όλα να τα κάνουμε με αξιοπρέπεια και με υπερηφάνεια γιατί το πρώτο που βρίσκουμε απέναντί μας ως αντίπαλο είναι η κακή εικόνα για τη χώρα, τα αρνητικά στερεότυπα που δυστυχώς έχουμε καλλιεργήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και μόνοι μας. Αυτό πρέπει να σπάσει. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την υπερηφάνεια του έθνους και θα το πετύχουμε». -

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πως θα γίνουν όλα αυτά? Οταν εσείς κυβερνούσατε τόσα χρόνια, οταν εσείς τα λέγατε και δεν τα εφαρμόζετε, οταν εσείς τα ξέρατε και δεν τα κάνατε, οταν εσείς οι κυβερνώντες στην συμπολίτευση και στην αντιπολίτευση στέλνετε τα παιδιά σας στα ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ πανεπιστήμια του εξωτερικού για καλλιτερη μόρφωση, όπως η σημερινή υπουργός παιδείας, ομιλεί για παιδεία και τον γιό της τον στ΄ελλνει σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ σχολειο , έχετε το θράσος και ομιλείτε για τον ΛΑΟ? ΕΝΑΣ ΑΠΛΌΣ ΠΟΛΊΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΏΝΥΜΟΣ όπως εγώ ενα έχω να σας πω.. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.-

Το Προφίλ μας