Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή για την απώλεια του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος απoτέλεσε σύγχρονη μορφή του ευρωπαϊκού  και διεθνούς πολιτισμού. Εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα, καταστώντας τον ελληνικό κινηματογράφο παγκόσμιο.

Με το ξεχωριστό καλλιτεχνικό του ύφος και με τη δύναμη των πλάνων του σφράγισε καθοριστικά την κινηματογραφική τέχνη και μας επέτρεψε να δούμε μέσα από τη δική του καλλιτεχνική οπτική και να αναγνώσουμε με έναν πολυεπίπεδο τρόπο πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις.
Μέσα από τα αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς του ο απόλυτος δημιουργός, με το προσωπικό σκηνοθετικό στυλ, εργαζόμενος με προσήλωσή και συνέπεια, έδωσε σάρκα και οστά στο όραμά του και μας αφηγήθηκε μία ιστορία η οποία εξελισσόταν στα έργα του.
Αγαπούσε ιδιαίτερα τα τοπία της Δυτικής Μακεδονίας τα οποία αντηχούν φωνές και εικόνες του παρελθόντος και τα αποτύπωσε με δεξιοτεχνία στις ταινίες του.  Τίμησε τον τόπο μας κάνοντάς τον γνωστό, διεθνώς, επιλέγοντας για τα γυρίσματά του χώρους που έχουν έντονη ιστορικότητα. Οι Πρέσπες, η Φλώρινα και το Δοτσικό Γρεβενών αποτέλεσαν ατμοσφαιρικά κάδρα για να γυριστούν ορισμένες από τις πιο αντιπροσωπευτικές του δημιουργίες.

Η κάθε του δημιουργία αποτελεί ένα πολιτισμικό γεγονός μεγάλης αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας