Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Λ. Παπαδήμος: Σε απόλυτη σύγκλιση με τους πολιτικούς αρχηγούς...

Ολόκληρη η δήλωση...
«Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά τη ... σύσκεψη με τους προέδρους ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι η επιτυχής ολοκλήρωσης της διπλής διαδικασίας για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.Ολόκληρη η δήλωση:

Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διπλής αυτής διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.

Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας η οποία θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες. Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, παρά τις σημαντικές αλλαγές και τις μεγάλες θυσίες των πολιτών, αποκλίσεις από τους στόχους και σωρευτικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων πολιτικών έχουν ως αποτέλεσμα οι εταίροι να θέτουν πρόσθετες δεσμεύσεις και όρους.

Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την εξυγίανση του κράτους και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε. Επιδιώκουμε μια συμφωνία με τους εταίρους μας για να πατήσουμε ξανά σε στέρεο έδαφος, για να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να επανέλθει η οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και η δέσμευσή τους να στηρίξουν τις αναγκαίες αλλαγές αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα αξιοπιστίας, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής και μας επιτρέπουν να διαπραγματευθούμε με καλύτερους όρους.

Όλοι μαζί δίνουμε μια σκληρή μάχη ώστε να διασφαλίσουμε τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, στο ευρώ kαι στην κοινότητα των αναπτυγμένων χωρών. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε.
naftemporiki.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λόγια,λόγια,λόγια........έργα μηδέν

Ανώνυμος είπε...

σε απόλυτη σύγκλιση με τους πολτικούς αρχηγούς...Υπάλληλε γιατί δε λες την αλήθεια; "σε απόλυτη σύγλιση με τους πολιτκούς αρχηγους που σε στηρίζουν..δηλαδή οι του ΠΑΣΟΚ...ΝΔ ΛΑΟΣ...μόνο αυτοί ειναι πολιτικοι αρχηγοί στην Ελλάδα; υπαλληλίσκε του συστήματος που εκτός από φερεφωνο τροικας τραπεζών πασοκ νδ λαος δεν κρατάς και τα στοιχειώδη δημοκρατικά προσχήματα και αποσιωπάς την πραγματικότητα..δεν ξέρεις ότι εκτός απο τους πολιτικους αρχηγούς δηλαδή τον ΠΑΠΑΖΕΛΟ , ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;; ΟΥΣΤ...

Το Προφίλ μας