Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο τύπου για την Μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής

Εκφράζουμε την μεγάλη μας ανησυχία αλλά και τον έντονο προβληματισμό μας για την εξέλιξη που παίρνει (λόγω των τελευταίων γεγονότων, π.χ. επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, πρόταση της ΔΕΠΕΠΟΚ Α.Ε.), η μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής, ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ.

Ας είμαστε ρεαλιστές, ούτε το ΕΣΠΑ ούτε καμιά μεγάλη επένδυση δεν φαίνεται στον ορίζοντα στην περιοχή, στο άμεσο μέλλον εκτός από τις δυο μετεγκαταστάσεις, αυτή της Μαυροπηγής και αυτή των Αγίων Αναργύρων. Αν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που θα εισρεύσουν στην περιοχή από τις αποζημιώσεις των μετεγκαταστάσεων «αλλάξουν περιοχή», τότε καιρός είναι να φύγουμε και μείς από την περιοχή.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση στους κατοίκους της Μαυροπηγής για την θέση μετεγκατάστασης ώστε να σταματήσουν οι αμφισβητήσεις για το αν θέλουμε την Μαυροπηγή στην ΕΟΡΔΑΙΑ, ή ΌΧΙ.
Θεωρούμε ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ, να μην οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία νέου Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Εορδαίας (μετά την διακοπή του στις 20-12-2011), με μόνο και αποκλειστικό θέμα την ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ. Επίσης λάθος θεωρούμε την πρόσκληση - κάλεσμα του Τοπικού Συμβουλίου στις 29-12-2011 για την ενημέρωση της ΔΕΠΕΠΟΚ Α.Ε.(Κοζάνης). Αν ήθελε η ΔΕΠΕΠΟΚ Α.Ε. να ενημερώσει τους κατοίκους να το έκανε η ίδια με πρόσκληση που θα ανακοίνωνε, και όχι το Τοπικό Συμβούλιο της Μαυροπηγής. Τέτοιες ενέργειες για μας είναι διασπαστικές. Δηλαδή αν π.χ. μετά από λίγο διάστημα υπάρξει άλλη πρόταση από άλλον Δήμο ή οικιστική επιχείρηση, το Τοπικό Συμβούλιο θα ξανακαλέσει τους κατοίκους για ενημέρωση; Το δημοψήφισμα που έγινε είναι για την ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ, όποια άλλη σκέψη είναι «εκ του πονηρού» και αφήνει υπόνοιες ότι κάτι άλλο «παίζεται» για την Μαυροπηγή και τους κατοίκους της.
Το επόμενο προσεχές διάστημα είναι πιθανή, (λόγω της ανάπτυξης του ορυχείου) να έχουμε ΆΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ, οπότε η ΔΕΗ Α.Ε. πρέπει να αποζημιώσει τους κατοίκους αμέσως για εγκατάλειψη του χωριού. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και δεν μπορούμε να μείνουμε πάλι θεατές των γεγονότων, και να μας φταίνε κάποιοι «άλλοι»,
αν πάλι πράγματι υπάρχουν αυτοί οι «άλλοι», οφείλουν όλοι όσοι γνωρίζουν κάτι να το καταγγείλουν στους πολίτες της Μαυροπηγής και τους πολίτες της ΕΟΡΔΑΙΑΣ.
Η θέση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ είναι η μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής σε μια περιοχή ως ολόκληρη κοινότητα με άμεσο ξεκίνημα των απαραίτητων εργασιών υποδομής και υποδοχής για να μην έχουμε ένα ακόμη φαινόμενο «τύπου Κομάνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας