Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή Γιαννίτση προς τους περιφερειάρχες και δημάρχους της χώρας

Επιστολή προς τους περιφερειάρχες και δημάρχους της χώρας με την οποία τους καλεί να βάλουν βαθιά το μαχαίρι στις δαπάνες απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης.
Ο κ. Γιαννίτσης επισημαίνει ότι είναι ανάγκη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να επανιεραρχήσει τις προτεραιότητές της και να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο τους πόρους του 2012, καθώς πολλές χιλιάδες πολίτες έχουν περάσει στην ανεργία ή δοκιμάζονται σκληρά με σημαντικές περικοπές εισοδήματος και υπηρεσιών κοινωνικής στήριξης.
Παράλληλα, καλεί τους δημάρχους να μηδενίσουν ή έστω να περιορίσουν στο ελάχιστο δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, δράσεις προβολής ή παρεμφερείς δαπάνες, διαθέτοντας τα εξοικονομούμενα ποσά σε δραστηριότητες που μεγιστοποιούν το κοινωνικό όφελος, όπως κοινωνικές δράσεις ή επενδυτικές δραστηριότητες, που δημιουργούν απασχόληση και αναπτυξιακή προοπτική σε τοπικό επίπεδο.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Γιαννίτση
ΤΟ ΒΗΜΑ 

2 σχόλια:

ενας βελβεντινος είπε...

ο κωνσταντοπουλος το εχει εφαρμοσει ηδη.στο βελβεντο εχουν δεν εχουν πεσει 30000 ευρω απ'την αρχη του ετους

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΙΝΩΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΥΘΥΝΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011.
ΚΑΙ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΤΟ 2011 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ.Η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΥΛΟΥΝ
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.ΑΠΛΗΡΩΤΟΙΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ ΣΥΝ ΔΩΡΑ Κ.Τ.Λ
Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΘΕΙ
ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΟΜΩΣ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ.ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΛΙ ΟΧΙ.
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ. ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΟΧΙ.
ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΟΜΗ,ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΟΙΖΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΜΕΛΛΟΝ? ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ,ΝΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ,ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ,ΠΩΣ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΡΤΗΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ .ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ.ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ .ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΟΥΔΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.....

Το Προφίλ μας