Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Οι μνηστήρες για τη θέση του προέδρου του ΤΕΙ

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Κατατέθηκαν 11 υποψηφιότητες για εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΙ
Στον αστερισμό των εκλογών για ανώτατο όργανο του ιδρύματος, κινείται το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που καλείται να εκλέξει το Συμβούλιο του ΤΕΙ, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον πρόεδρο του ιδρύματος και στον πρόεδρο του συμβουλίου. Να σημειωθεί ότι για τη θέση του προέδρου του Ιδρύματος μπορεί να επιλεγεί ένα εσωτερικό μέλος, ενώ ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ θα είναι υποχρεωτικά εξωτερικό μέλος. Στο εσωτερικό του ιδρύματος παρατηρείται ένας προεκλογικός οργασμός όχι μόνο για την εκλογή του Συμβουλίου, αλλά για την προεδρία του Ιδρύματος, θέση για την οποία απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα.
Ήδη η ονοματολογία δίνει και παίρνει με τους επίδοξους μνηστήρες να παίρνουν θέση στην κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας του Ιδρύματος. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται ότι ενδιαφέρονται μέσα από την κοινότητα διδασκόντων του ΤΕΙ είναι ο πρώην και ο νυν πρόεδρος Στέργιος Γκανάτσιος και Γιώργος Χαραλαμπίδης αντιστοίχως. Επίσης φλερτάρει και ο υποψήφιος των περασμένων εκλογών για την προεδρία, Αθανάσιος Τριανταφύλλου, καθώς και ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος Ν. Ασημόπουλος.
Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των έξι εσωτερικών μελών του συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 τρέχοντος και αν χρειαστούν επαναληπτικές θα γίνουν την επόμενη μέρα 18 Ιανουαρίου. Ήδη κατατέθηκαν υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις, για τις οποίες υποψήφιοι είναι οι: Αργύρης Βατάλης (καθηγητής), Συμεών Καραφόλας (καθηγητής), Στέργιος Μαρόπουλος (αναπληρωτής καθηγητής), Παρασκευή Μητλιάγκα (αν. καθηγήτρια), Αντώνης Μπίσμπας (καθηγητής), Κωνσταντίνος Παρίσης (αν. καθηγητής), Ευάγγελος Πέσσιος (καθηγητής), Ιωάννης Σινάκας (αν. καθηγητής), Ευστάθιος Ταμουσίδης (καθηγητής – νυν αντιπρόεδρος), Νικόλαος Τσούνης (καθηγητής) και Γεωργία Χαριτούδη (αν. καθηγήτρια).
Στα έξι εσωτερικά μέλη που θα εκλεγούν θα προστεθεί και ένα έβδομο. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο των φοιτητών, ο οποίος εντός των ημερών θα εκλεγεί από τους φοιτητές. Το σύνολο των επτά εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του ΤΕΙ θα προκηρύξει την πρόσκληση ενδιαφέροντος για εξωτερικά μέλη και για πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΙ, ο οποίος να σημειωθεί θα είναι επίσης εξωτερικό μέλος. Μετά τις αιτήσεις ενδιαφέροντος που θα κατατεθούν τα επτά εσωτερικά μέλη θα επιλέξουν τα εξωτερικά μέλη και τον πρόεδρο, καθώς και τον αντιπρόεδρο, ο οποίος είναι εσωτερικό μέλος. Η θητεία του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι τετραετής, από 1/9/2012 έως 31/8/2016.
Στη συνέχεια θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του προέδρου του Ιδρύματος. Μεταξύ των υποψηφιοτήτων το 11μελές συμβούλιο του ΤΕΙ θα κληθεί να κάνει μία αξιολόγηση, προτείνοντας τελικώς δύο. Μεταξύ των δύο θα εκλεγεί ό ένας από το εκλεκτορικό σώμα διδασκόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο αριθμεί 127 μέλη.
Σήμερα στις 11 το πρωί στο Μεγάλο Αμφιθέατρο η Οργανωτική Επιτροπή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει συνάντηση στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, προκειμένου να αναλυθεί η εκλογική διαδικασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί με το νέο νόμο και είναι πρωτόγνωρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας