Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Του σπιτιού, του ανέργου..

Από το pheme.gr
"..4…3…2…1…0!" Μηδέν; Έτσι είπε ο δήμαρχος Αθηνών ή μου φάνηκε; Η καλή χρονιά ήρθε ή ξεκίνησε με μηδέν εις το πηλίκο; Εκείνα τα τελευταία δευτερόλεπτα σκεφτόμουν να κλείσω ή όχι τον γενικό διακόπτη ρεύματος; Το είχαμε βλέπεις οικογενειακό έθιμο πάνω στην αλλαγή να πέσει σκοτάδι για λίγο και μετά να φανεί διπλάσιο το φως της νέας χρονιάς που θα έκανε την πρώτη του εμφάνιση!
Τώρα όμως η διακοπή ρεύματος παραπέμπει κι αλλού.. Μην έχουμε μια χρονιά με αγωνία πότε θα κοπεί το ρεύμα αφ’ εαυτού, λόγω αδυναμίας πληρωμής χαρατσιού και τότε δε θα μπει καινούρια χρονιά, αλλά η κακή, στραβή και ανάποδη μέρα που τους είδε! Τον έκλεισα τον γενικό και τον ξανάνοιξα ευθύς αμέσως, από φόβο μη δεν ξανανοίξει!
Μπήκε και ο καινούριος χρόνος, το άκουσα που το έλεγε κι ένας στο δρόμο που παραμιλούσε μόνος και αποφάσισε να κάνει ρεβεγιόν περπατώντας κάτω από τα στολισμένα σπίτια!

Κόψαμε και τη βασιλόπιτα σε new version κομμάτια..Του σπιτιού, του ανέργου, του συνταξιούχου, του άστεγου, του νεόπτωχου και το φλουρί πήγε στο ταψί(!) Κόλλησε εκεί! Τυχαίο, δε νομίζω.
Κάτι θέλει να μας πει ο ποιητής. Οι ερμηνείες δικές σας, εγώ την έκανα τη δική μου. Ότι θά'χουμε φαΐ και φέτος ή ότι κατσαρόλες θα έχουμε, αλλά άδειες! Φτου που το σκέφτηκα..

Το φλουρί πήγε στο ταψί, για να πάρουμε πίσω το ευρώ που βάλαμε μες στο αλουμινόχαρτο και να μην το πάρει κανείς άλλος.. όχι ότι δεν βουτύρωσα καλά τον πάτο! Προς Θεού!

Μετά καθίσαμε και παίξαμε "Μονόπολη", αυτή την έκδοση με τις δραχμές, έτσι για να νιώσουμε για λίγο πλούσιοι και μεγαλο-εισοδηματίες, να κοροϊδέψουμε την τύχη μας και να αποφύγουμε τη χρεοκοπία! Όπως αναμενόταν ήμουν η πρώτη που φαλίρισα και τα έδωσα όλα μισοτιμής..Τί να πεις..

Τουλάχιστον μου έμεινε η γεύση από το παρεάκι που είχαμε, το κέφι, το γέλιο, την αγάπη στον αέρα και την καλή παιχνιδιάρικη διάθεση! Και τί καλύτερο να μείνει αυτή η γεύση για όλη τη χρονιά! Το εύχομαι από καρδιάς σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας