Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ανάβει φωτιές σε υπουργούς της ΝΔ με την απολογία του ο Εφραίμ

Φωτιές ανάβει στη Νέα Δημοκρατία ο μοναχός Εφραίμ καθώς στην διάρκεια της ανάκρισης του από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού αποκάλυψε ότι οι λεγόμενες «ιερές ανταλλαγές» ήταν επιλογή και απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή.
«Δεν θέλαμε τις ανταλλαγές αλλά μας επιβλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση για να ικανοποιηθούν οι τοπικοί φορείς που δεν μας ήθελαν εκεί» απάντησε ο μοναχός Εφραιμ σε μια από τις ερωτήσεις της κυρίας Καλού η οποία ήταν και εκείνη που έκρινε ότι ο Ηγούμενος έπρεπε να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πάντως στην πολυσέλιδη απολογία -όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ- ο ηγούμενος του Βατοπαιδίου αρνείται κατηγορηματικά ότι κάποιος από τους Θεόδωρο Ρουσσόπουλο και Γιάννη Αγγέλου, με τους οποίους είχε αναπτύξει σχέσεις στα πλαίσια των πνευματικών του καθηκόντων, είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση των ανταλλαγών.
Ο μοναχός αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με άλλους παράγοντες της κυβέρνησης Καραμανλή και συγκεκριμένα με τον Πέτρο Δούκα, τον Σάββα Τσιτουρίδη και τον Ευάγγελο Μπασιάκο για τα ζητήματα της διαχείρισης της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων. Παράλληλα όταν ρωτήθηκε από την εφέτη ανακρίτρια «εφόσον δεν θέλατε τις ανταλλαγές τι σας εμπόδισε να τις αρνηθείτε» η απάντηση του ήταν η εξής: «Μας έπεισαν οι νομικοί μας σύμβουλοι ότι δεν είχαμε άλλη διέξοδο γιατί διαφορετικά θα είχαμε μακροχρόνιες διενέξεις πράγμα το οποίο δεν επιθυμούσαμε»
http://www.iefimerida.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μην ξεχνατε ρε μαγκες και την φωτο με το Γιωργακη την εχει δει ο κοσμος ετσι για να ειστε και αμερόληπτοι και να σας πιστευει και ο κοσμος. και για να μην εχετε και αγχος στο ιντερνετ ειναι παντου

Ανώνυμος είπε...

http://24wro.blogspot.com/2011/12/blog-post_2748.html

Το Προφίλ μας