Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Κοζάνη τόπος να ζεις: Εκκίνηση μονάδας της ΔΕΗ παρά την ύπαρξη του νέφους


 Σαν να μην μας έφτανε το δεκαήμερο συνεχές ράντισμα με τέφρα  και σκόνη, είχαμε και  πρόσθετες … ενισχύσεις του νέφους !! Σήμερα το πρωί ξεκίνησε και η μονάδα  Καρδιά Ι της ΔΕΗ «χαρίζοντας» στους κατοίκους της Ποντοκώμης και του Μαυροδεντρίου  εφιαλτικές  εικόνες σαν αυτές που επισυνάπτουμε.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκκίνηση των μονάδων χρησιμοποιείται πετρέλαιο για αρκετές ώρες, οπότε εκπέμπεται πυκνός καπνός μαυρίζοντας τον ουρανό (και την καρδιά μας).

Ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη τόπος να ..ζεις ?» κ. Λ. Ιωαννίδης επικοινώνησε με το διευθυντή του ΑΗΣ ΔΕΗ Καρδιάς, ο οποίος επικαλέστηκε ανωτέρα βία και είπε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να πειθαρχήσει στα κελεύσματα του Κέντρου για άμεση σύνδεση της μονάδας στο σύστημα. Παράλληλα ενημερώθηκαν από την Κίνηση και οι δήμαρχοι Κοζάνης και Πτολεμαίδας.
Έχουμε γράψει κι άλλες φορές για τις εκκινήσεις των 15 μονάδων που αυξάνουν ακόμη περισσότερο  την ατμοσφαιρική ρύπανση και συνεπώς δεν θα έπρεπε να γίνονται  κατά τη διάρκεια περιβαλλοντικών επεισοδίων, σαν αυτό που υπομένουμε από την 18 Νοεμβρίου.
Έχουμε επίσης βαρεθεί να φωνάζουμε από το 1990  (ως πολίτες, οικολογικές οργανώσεις, ΤΕΕ κλπ) ότι το πετρέλαιο έναυσης των μονάδων θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί από το φυσικό αέριο.
Τότε όμως όποιος μιλούσε για αέριο αντιμετωπίζονταν από πολλούς συνδικαλιστές και τους συνοδοιπόρους τοπικούς άρχοντες ως πράκτορας ξένων συμφερόντων. 
Αν όμως σήμερα στα ξεκινήματα των μονάδων καίγαμε αέριο αντί για πετρέλαιο δεν θα υποβάλαμε την περιοχή μας κάθε τόσο σε .. μαύρο ντουζ.  Χώρια που θα μας κόστιζε και λιγότερο. Στερνή μου γνώση…

Δημοτική Κίνηση  «Κοζάνη τόπος να ζεις»

2-12-2011

ΥΓ. Είναι η τρίτη ανακοίνωση που βγάζουμε για το συνεχιζόμενο σοβαρό επεισόδιο ατμοσφαιρικής ρύπανσης και δεν πήραμε καμιά απάντηση από τους κάθε είδους Αρμοδίους (για ευθύνες, ελλείψεις, μέτρα κλπ). Εκτός κι αν περιμένουν την Τρίτη που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχή για να μας που πως … έλυσαν το πρόβλημα.

1 σχόλιο:

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας