Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Λ. Παπαδήμος: Αποφασισμένη να παραμείνει στην Ευρωζώνη η Ελλάδα

Επιστολή προς τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Eurogroup, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ
Τη δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως τη διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην επιστολή του προς τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Η παραμονή στο ευρώ διασφαλίζει την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα και διευκολύνει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την ανάπτυξη της οικονομίας» τονίζει, απευθυνόμενος στους Χέρμαν βαν Ρομπάι, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Ζοζέ Μπαρόζο και Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπαδήμος επισημαίνει ότι βασικός στόχος της νέας κυβέρνησης είναι «να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 και τα οικονομικά μέτρα που απορρέουν από αυτή».

«Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στην εκπλήρωση του στόχου αυτού» σημειώνει ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι:

Πρώτον, να εφαρμόσει πλήρως τα μέτρα που περιγράφονται στο τρέχον οικονομικό πρόγραμμα. Δεύτερον, να επικυρώσει το νέο και αξιόπιστο πολυετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας με την ΕΕ και το ΔΝΤ και, τρίτον, να οριστικοποιήσει το πρόγραμμα της ανταλλαγής ομολόγων με την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI), που θα συμβάλει στη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει ομαλότητα στα δημοσιονομικά της και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας στο εξωτερικό» επισημαίνει.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι από τον Μάιο του 2010 έχει σημειωθεί πρόοδος προς τον σκοπό αυτό, όμως «πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα ώστε να αντιστραφεί η αρνητική δυναμική του χρέους και να δημιουργηθούν οι συνθήκες που προάγουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την αειφόρο ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

«Η παραμονή στο ευρώ διασφαλίζει την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα και διευκολύνει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την ανάπτυξη της οικονομίας. Οι Έλληνες αναγνωρίζουν την ανάγκη μεγάλων οικονομικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων και στη συντριπτική τους πλειοψηφία υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 και την επίτευξη των στόχων του οικονομικού προγράμματος, η οποία είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης ευημερίας του ελληνικού λαού» καταλήγει η επιστολή. 
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας