Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Συναυλία στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δ. Μ. από τη Σόνια Θεοδωρίδου με το Plaza Ensemble σε «Τραγούδια του κόσμου»

Συναυλία Σόνιας Θεοδωρίδου με το Plaza Ensemble σε «Τραγούδια του κόσμου»! Κοζάνη Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 – Ώρα 11.30 π.μ.Αμφιθέατρο  ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας  «Σπύρος Αρσένης»
Μια μοναδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο  του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  «Σπύρος Αρσένης», την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, στις 11.30 π.μ. με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού και τους Special Olympics 2011.


Ο κ. Βασίλης Κασιμάτης, υπεύθυνος αθλημάτων και εκπαιδευτής Α.Μ.Ε.Α. των Special Olympics Hellas, θα μιλήσει με θέμα «Παρουσίαση του κινήματος των Special Olympics - διανοητική αναπηρία» και η κα Έλσα Πιτσάκη, Τομεάρχης εξυπηρέτησης εθελοντισμού, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εθελοντισμού των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί μια μοναδική συναυλία με την διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, η οποία είναι εθελόντρια των Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 και έρχεται από το Βερολίνο ειδικά για την εκδήλωση, μαζί με το κουαρτέτο Plaza Ensemble σε «Τραγούδια του Κόσμου».

Τραγούδια μεγάλων διεθνών και Ελλήνων συνθετών (N. Piovanni, E. Morricone,  K. Weill, A. Cabral, A. Carillo, Μ. Θεοδωράκη και Μ. Χατζιδάκι) θα κοσμήσουν την εκδήλωση με τον καλύτερο τρόπο.

Η Σόνια Θεοδωρίδου έχει εμφανισθεί στα πιο σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης. Ως σολίστ έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες και ρεσιτάλ τραγουδιού σε όλο τον κόσμο. Το κλασικό της ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνει μερικούς από τους πιο σημαντικούς ρόλους όπερας. Έχει κυκλοφορήσει πολλά CD με όπερες, αλλά και ρεπερτόριο Μ. Χατζιδάκι, Γ. Μαρκόπουλου, Θ. Μικρούτσικου, J Brel και πολλών άλλων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από τον Μάρτιο του 2010 είναι καθηγήτρια τραγουδιού στο Τμήμα Φωνητικής του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών του Βερολίνου, στο οποίο και διαμένει μόνιμα, ενώ συγχρόνως ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για ρεσιτάλ.

Το PLAZA Ensemble ιδρύθηκε το 2002 από τους Α. Αρχοντή (βιολί), Θ. Μπιλιλή (πιάνο), Γ. Πολυμενέρη (κοντραμπάσο) και Κ. Τσούγκρα (ακκορντεόν) με σκοπό  την ερμηνεία έργων ευρείας απήχησης στο πλατύ κοινό που, συγχρόνως όμως, αντικατοπτρίζουν την ακαδημαϊκή παιδεία ή την ουσιαστική μουσική αξία των δημιουργών τους.

Τα μέλη του ensemble έχουν σπουδάσει μουσική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετέχουν, τα τελευταία είκοσι χρόνια, σε συναυλίες και ηχογραφήσεις  πολλών και διαφορετικών ειδών μουσικής.

Το ρεπερτόριο του ensemble περιλαμβάνει μουσική του Astor Piazzolla, του Nino Rota, του Μάνου Χατζιδάκι και μουσική από τον κινηματογράφο.

Το Plaza Ensemble έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες συναυλίες και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους ερμηνευτές.


Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. κ. Παύλου.

Είσοδος με προσκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας