Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Συναντήσεις του Βασίλη Κωνσταντόπουλου στην Περιφέρεια και στην ΑΝΚΟ


   Διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και στην ΑΝΚΟ
    Θέματα που αφορούν τα σημαντικότερα έργα υποδομής στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος, συνοδευμένος από Αντιδημάρχους του Δήμου, με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη και στελέχη της ΑΝΚΟ.

    Στη συνάντηση με τον κ. Σόκουτη, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε έργα που αποτελούν άμεσες προτεραιότητες για τη νέα Δημοτική Αρχή ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων και έργων που προτάθηκαν από τον κ. Κωνσταντόπουλο.
   Συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και καιρό με τις κατολισθήσεις στο δρόμο Βελβεντό – Καταφύγι με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού να επεμβαίνουν άμεσα κάθε φορά που απαιτείται, πέραν αυτού όμως τέθηκε το ζήτημα εξεύρεσης μόνιμης λύσης. Η ανάθεση σχετικής μελέτης που σύμφωνα με τον κ. Σόκουτη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και η ένταξή της σε ένα σύνολο αντιπλημμυρικών έργων ουσιαστικά δρομολογεί τη λύση στο πρόβλημα και στην απρόσκοπτη πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών.
   Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας αποτελεί όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη η βελτίωση του οδικού άξονα Σερβία - Κοζάνη. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται το τμήμα Βαθύλακκος – Στροφές ΟΑΕΔ με τις εργασίες όπως ανέφερε ο κ. Σόκουτης να ξεκινούν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
   Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού αναφέρθηκε και στις ανάλογες  παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο τμήμα του δρόμου από την έξοδο των Σερβίων μέχρι την Αγ. Παρασκευή ενώ έθεσε το θέμα της περαιτέρω βελτίωσης του οδικού άξονα Σέρβια – Κοζάνη.
   Επίσης συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης μελέτης για το τμήμα του δρόμου Προσήλιο – Ελάτη καθώς και της κατασκευής του οδικού άξονα Λιβαδερό – Μικρόβαλτο τμήμα για το οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη και θα πρέπει πλέον να αναζητηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης και εκτέλεσης του έργου.
   Παράλληλα ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού έθεσε το ζήτημα για την χρηματοδότηση μελέτης που θα αφορά τη κατασκευή και λειτουργία δανειοθαλάμων αμμοχάλικων στα όρια του Δήμου.
  Προτεραιότητα όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος αποτελεί και η επιτάχυνση των διαδικασιών στο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Πολυρράχου.
   Τέλος στη συνάντηση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού με τον Αντιπεριφεριάρχη Κοζάνης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στα Σέρβια για το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ευρύτερης περιοχής και την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, θέμα για το οποίο από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς όπως έχει υπογραμμίσει κατ΄ επανάληψη ο κ. Κωνσταντόπουλος απαιτείται ένα συνολικό σχέδιο δράσης που θα οδηγήσει τον τόπο σε αναπτυξιακή πορεία.
   Ανάλογα ζητήματα έργων και δράσεων ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού συζήτησε και στη συνάντηση που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΑΝΚΟ στην Κοζάνη.
   Ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν σε σχέση με συγκεκριμένες προτάσεις της Δημοτικής Αρχής όπως η συνολική αξιοποίηση της Βυζαντινής Καστροπολιτείας στα Σέρβια, η παρέμβαση στο υπαίθριο θέατρο Σερβίων μέσα από το πρόγραμμα leader και ο Βιολογικός Καθαρισμός Βαθυλάκκου - Μεσιανής - Ροδίτη με την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ ή αντίστοιχα προγράμματα του αρμόδιου υπουργείου.
   Σε σχέση με τους Βιολογικούς Καθαρισμούς Σερβίων και Βελβεντού η ενημέρωση από πλευράς ΑΝΚΟ είχε να κάνει με το ότι τα συγκεκριμένα έργα έχουν ενταχθεί σε τομεακά προγράμματα του αρμόδιου υπουργείου και θα προχωρήσουν κανονικά ενώ συζητήθηκε η δυνατότητα κατασκευής Βιολογικού Καθαρισμού στη νότια ζώνη Σερβίων – Κρανιδίων – Αυλών.
   Επίσης τέθηκε το θέμα του ταμιευτήρα του Λιβαδερού όπου υπάρχει ήδη μια σχετική προμελέτη και έκθεση σκοπιμότητας με το επόμενο βήμα να είναι η χρηματοδότηση της μελέτης ενώ έγινε και μία προκαταρτική συζήτηση για τον ταμιευτήρα του Τριγωνικού και την εκπόνηση προμελέτης.
   Στη συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΑΝΚΟ συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης της λίμνης Πολυφύτου ενώ σε νέα συνάντηση θα εξεταστούν οι λεπτομέρειες για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού στο Βελβεντό.
   Σχετικά με το Βελβεντό ήταν και τα θέματα που αναπτύχθηκαν και αφορούσαν έργα υποδομής των επεκτάσεων της πόλης καθώς και τα όσα πρέπει να γίνουν (ένταξη στο αντίστοιχο μέτρο του ΕΣΠΑ όταν ανοίξει) με δεδομένο ότι υπάρχει η μελέτη για έργα οδοποιίας, άρδευσης και αποχέτευσης. Ανάλογη συζήτηση έγινε και για τα έργα στο Θολόλακκα καθώς αυτή την περίοδο συντάσσεται η σχετική μελέτη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.
   Θέμα συζήτησης αποτέλεσε το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων καθώς και η Οικιστική Ανάπλαση της πόλης των Σερβίων αφού θα πρέπει να διευθετηθούν ορισμένες λεπτομέρειες που αφορούν τις μελέτες για να ακολουθήσει η πρόταση ένταξης των δύο έργων στο ΕΣΠΑ.
   Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης των ορυχείων της ΜΑΒΕ  καθώς και για τη μελέτη αποκατάστασης των κτιρίων που βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο.
   Ξεχωριστό κομμάτι της συνάντησης αποτέλεσε το θέμα των μαρμάρων ζήτημα για το οποίο συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με στόχο κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και την εξεύρεση λύσεων.
   Στην ολοκλήρωση του φακέλου σχετικά με την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης αναφέρθηκαν τα στελέχη της ΑΝΚΟ η παρουσίαση του οποίου θα γίνει σε ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ αναφορά έγινε στην ετοιμότητα από πλευράς ΑΝΚΟ  σε σχετικό φάκελο για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής Ελάτης μετά και τη λειτουργία φράγματος του Ιλαρίωνα.
   Όπως και στη συνάντηση με τον κ. Σόκουτη έτσι και στην αντίστοιχη σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΑΝΚΟ ο κ. Κωνσταντόπουλος έθεσε το ζήτημα του δρόμου Σέρβια – Κοζάνη, την πρόταση για τους δανειοθαλάμους αμμοχάλικων ενώ ζήτησε και την εκτίμηση για το κόστος της μελέτης του δρόμου Προσήλιο – Ελάτη.


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες οι συναντήσεις και οι συζητήσεις...
Η ουσία είναι τα εργα! Αυτο περιμένουν οι πολίτες.Δεν αρκούν μόνο ανταλλαγές επισκέψεων και συζητήσεων..
Τόσα πολλά θέματα που συζήτησε ο νέος δήμαρχος, πρέπει να δει τα επείγοντα, αφου ολα είναι σημαντικά...

Ανώνυμος είπε...

Για το κλειστο γυμναστήριο ούτε κουβεντα?????

Ανώνυμος είπε...

Αστειεύεσαι φίλε 7:03, ότι θες. Τα πρώτα χρήματα που δόθηκαν (πολύ παλιά) έγιναν κερκίδες για το ποδόσφαιρο. Μετά το έχτιζαν και το γκρέμιζαν κατά βούληση (σκεπή κυρίως) και ο αρχικός προϋπολογισμός πρέπει να ξεπεράστηκε αρκετά. Άντε μετά να μας δώσουν λεφτά για να το τελειώσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Μα ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Μ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΚΟ..
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο "ΤΟΠΙΚΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ"???...

Ανώνυμος είπε...

gia ayta poy syzitise o green Bill 8a syzitoyse kai ena mikro paidi!
pio megalh syzhthsh egine gia erga me meletes etoimes
kala leei o allos parapanw tipota kainoyrgio 8elei o laos
einai dikaiologhmenos omws o GREEN BILL giati o aperxomenos den exei kamia meleth opws o stergioy afhse panw apo 10 erga

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι 12:21. Αν δεν έχεις ΤΙΠΟΤΕ τα πρώτα που ζητάς θα μπορούσε να τα ζητήσει και μικρό παιδί.

Ανώνυμος είπε...

STA 13 8EMATA POY SYZITISE O GREEN BILL TA 8 AFOROUN TO BELBENDO. GIATI EKEINOI EINAI ETOIMOI KAI OI SERBIOTES ANETOIMOI. ASE TIS DHLOSEIS BILL KAI KSEKINA DOULEIA.

Το Προφίλ μας