Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη τύπου Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού, Αντιδημάρχων και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Συνέντευξη τύπου με θέμα τον σχεδιασμό και το πρόγραμμα ενεργειών της νέας Δημοτικής Αρχής καθώς επίσης και τις ενέργειες που έγιναν στις πρώτες ημέρες λειτουργίας του νέου ΄΄Καλλικρατικού΄΄ Δήμου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερβίων–Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
     Παρουσία των τεσσάρων Αντιδημάρχων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Κωνσταντόπουλος προχώρησε ουσιαστικά σε μία πρώτη καταγραφή των όσων υλοποιήθηκαν, αλλά και εκείνων των δράσεων που θα «τρέξουν» άμεσα έτσι ώστε να λειτουργήσει ο Δήμος με βάση τα νέα δεδομένα.
     Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού μίλησε και πάλι για την ανάγκη συναίνεσης και συσστράτευσης όλων των κοινωνικών δυνάμεων, με στόχο να βγει ο τόπος από το αδιέξοδο ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που έγινε μία ημέρα νωρίτερα με τους εργαζόμενους στο νέο Δήμο κάνοντας λόγο για «ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που σε συνεργασία με τα αιρετά πρόσωπα του Δήμου θα φέρει τα ανάλογα και επιθυμητά αποτελέσματα προς όφελος πάντα των πολιτών».
     Η εκλογή Προεδρείου, ο ορισμός των Αντιδημάρχων, ο ορισμός ταμία και εισπρακτόρων, το οργανόγραμμα των υπηρεσιών, η καταγραφή των διαθεσίμων στα ταμεία του Δήμου, η εκχώρηση Θεματικών και Τοπικών αρμοδιοτήτων είναι ορισμένες από τις πρώτες ενέργειες τις οποίες κατέγραψε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Κωνσταντόπουλος αναλύοντας σε κάθε περίπτωση το τι έγινε.

 
     Σε σχέση με το Βελβεντό ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στις επαφές που έγιναν και θα συνεχιστούν τονίζοντας ότι θα αξιοποιηθεί το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας και κάθε άλλη ενεργή ομάδα της τοπικής κοινωνίας επισημαίνοντας τον ορισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Νίκου Λαζαριώτη, με τοπικές αρμοδιότητες. 
     Όσον αφορά τα οικονομικά θέματα και ειδικά του πρώην Δήμου Σερβίων ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι υπάρχει μία πρώτη εικόνα, ο έλεγχος όμως θα συνεχιστεί και θα υπάρξει πλήρης εικόνα εντός διμήνου.
     Ξεχωριστή αναφορά ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε στη διαδικασία εκλογής του πρώτου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και στα πρόσωπα των τεσσάρων Αντιδημάρχων οι οποίοι από την πλευρά τους έκαναν λόγο για την κοινή προσπάθεια και τη διάθεση να προσφέρουν για το καλό του τόπου.
     Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Χρήστος Ελευθερίου ενώ καθήκοντα Αντιδημάρχων έχουν αναλάβει οι κ.κ. Γιώργος Μπάκανος (Διοίκησης και Οικονομικών ενώ θα ασκεί και τοπικές αρμοδιότητες για τις τοπικές κοινότητες Βαθυλάκκου, Μεσιανής, Ροδίτη, Λευκάρων, Νεράιδας και Ιμέρων), Νίκος Λαζαριώτης (Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης  ενώ θα ασκεί και  τοπικές αρμοδιότητες για την Δημοτική Ενότητα Βελβεντού), Γιώργος Παναγιωτούλας (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος ενώ θα ασκεί και τοπικές αρμοδιότητες για τις τοπικές κοινότητες Πολυρράχου, Προσηλίου, Αυλών, Γουλών, Κρανιδίων, Καστανιάς, Λάβας, και Πλατανορρεύματος, καθώς επίσης και της έδρας του Δήμου τα Σέρβια συνεπικουρούμενος από τον Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σερβίων) και Ιωάννης Τσιτσόπουλος (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Νέας Γενιάς ενώ θα ασκεί και τοπικές αρμοδιότητες για τις τοπικές κοινότητες Λιβαδερού, Μεταξά, Τριγωνικού, Μικροβάλτου, Τρανοβάλτου, και Ελάτης).
     Στη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού απηύθυνε και ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες του Νομού Κοζάνης να παραβρεθούν στον εορτασμό των Θεοφανείων και στην τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στη λίμνη Πολυφύτου. Φέτος η τελετή θα πραγματοποιηθεί για λόγους ασφαλείας και εξυπηρέτησης των πιστών στην πλωτή εξέδρα στον όρμο της Νεράιδας, στο Ναυτικό Όμιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας