Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου με επαγγελματίες και εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων


    Η συνάντηση με τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων αποτέλεσε τη συνέχεια των επαφών του Δημάρχου Σερβίων  - Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου με το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου.
    Ο κ. Κωνσταντόπουλος ενώπιον εμπόρων, βιοτεχνών, αγροτών και κτηνοτρόφων ανέπτυξε το συνολικό σχέδιο δράσης της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που θα γίνουν για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής ενώ επανέλαβε τη δέσμευση για διαφάνεια και χρηστή διαχείριση στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν σχετικά με τις προμήθειες και την εκτέλεση μελετών και έργων.

    «Μπορεί να είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε μέσα σε ένα σφικτό οικονομικό πλαίσιο με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις χρηματοδοτήσεις από την Πολιτεία, πιστεύουμε όμως ότι με τις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει και θα αναπτύξουμε καθώς και τα μεγάλα και σημαντικά έργα που ελπίζουμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ θα μπούμε σε μία διαδικασία ανάπτυξης της περιοχής εκμεταλλευόμενοι πάντα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας» επεσήμανε ο κ. Κωνσταντόπουλος αναλύοντας μία σειρά έργων και δράσεων που θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα όπως η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης σε έξι τοπικές κοινότητες, η ανάπλαση της πόλης των Σερβίων, η αναστύλωσης της Βυζαντινής Καστροπολιτείας, ο οδικός άξονας Λιβαδερό – Μικρόβαλτο, η παρέμβαση στο δρόμο του Καταφυγίου.
   Ταυτόχρονα τόνισε την «υποχρέωση του Δήμου να στηρίζει την επιχειρηματικότητα εξασφαλίζοντας τα βασικά έργα υποδομής - ύδρευσης, αποχέτευσης, δρόμων και πρόσβασης, ηλεκτροφωτισμού - για όλους εκείνους που θελήσουν να προχωρήσουν σε επενδύσεις προωθώντας παράλληλα με στοχευμένες δράσεις την στήριξη της τοπικής αγοράς».
   Τις δικές τους προτάσεις και προβληματισμούς ανέπτυξαν οι επαγγελματίες που γέμισαν ασφυκτικά την Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια ενώ όπως επισημάνθηκε από τον κ. Κωνσταντόπουλο ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα ακόμη και μετά από αίτημα ενός συγκεκριμένου κλάδου ή μεμονωμένης παραγωγικής τάξης.
   Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού στις διαδικασίες προμηθειών και εκτέλεσης έργων. Υπογραμμίζοντας καταρχήν την βούληση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει την τοπική οικονομία αναφέρθηκε στον τρόπο που θα γίνονται οι προμήθειες του Δήμου κάνοντας λόγο «για μια νέα διαδικασία που θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια από την αρχή μέχρι το τελικό αποτέλεσμα είτε αφορά μια συγκεκριμένη προμήθεια είτε τα μικρά και μεγάλα έργα».  
   Ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέλυσε τη συγκεκριμένη διαδικασία στέλνοντας το μήνυμα για ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση όλων των επαγγελματιών ζητώντας όπως χαρακτηριστικά είπε «τον έλεγχο των πράξεων της Δημοτικής Αρχής, αυστηρά αλλά δίκαια».
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού λόγω του μεταβατικού σταδίου που βρίσκονται οι Δήμοι οι πρώτες πληρωμές των προμηθευτών του νέου Δήμου θα πραγματοποιηθούν μετά την κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάρτιο.
   Στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής είναι οι πληρωμές των προμηθευτών να γίνονται μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια δηλαδή εντός διμήνου – τριμήνου.
   Όσον αφορά τις παλιές υποχρεώσεις ο κ. Κωνσταντόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μία συνολική εικόνα για το πραγματικό χρέος και τις πραγματικές υποχρεώσεις και στη συνέχεια να γίνει η συζήτηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους για το σχέδιο αποπληρωμής αυτών των υποχρεώσεων.
   Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη συνάντηση έγινε και στο Βελβεντό παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Βελβεντού Νίκου Λαζαριώτη και πλήθους επαγγελματιών και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων.
   Ο κύκλος των συναντήσεων θα συνεχιστεί με τους εκπροσώπους των συλλόγων την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου καθώς και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου με τους νέους και νέες του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη φωτογραφία κάτω.
Κάποιος να πει στον κυριο με το κόκκινο μπουφάν και το μπλε μπλουζάκι στη μπροστινή πολυθρόνα ότι είναι τουλάχιστο αγενές να πίνει τον καφέ του στην αίθουσα συναιδριάσεων. Αν οχι τότε ας του δοθεί και ενα τραπεζάκι να ακουμπάει το φλυτζάνι του....

Ξενοφώντας Βαϊζογλου είπε...

Ο Κύριος με το κόκκινο Μπουφάν φίλε ανώνυμε 4:35 είναι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ και με την μηχανή που κρατά στο χέρι ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΕΙ,είναι δίπλα μου.

Μάλλον σε πιάσαν τα ΓΕΡΑΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπαγάσα Ξενοφώντα ψοφάς για δημοσιότητα επίτηδες το έγραψα για να δώ αν θα τσιμπήσεις. Μπράβο σου πάντως την έκανες τη νέα σου γκάφα πάλι . Ε ρε τι εχουμε να δούμε ακόμα . Λες και μόνο εσύ είσαι στην αίθουσα και αν το θές πιάσε και λίγο παραπίσω δεν χάλασε και ο κόσμος?

Ξενοφώντας Βαϊζογλου είπε...

Μην στεναχωριέσαι , σε καταλαβαίνω , είναι σύμπτωμα περασμένης ηλικίας.
Για γιατρό μην ψάχνεις ,είναι η χωριανή μου

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον φίλε Ξενοφώντα θα πρέπει να χαλαρώσεις γιατί εισαι σε μεγάλη ένταση. Καθισε ξεκουράσου και ηρέμησε οραματίσου το μέλλον της Νεράιδας και στήσε και μια προτομή στο κέντρο της πλατείας με την κάρα σου.

Ανώνυμος είπε...

Για ψάρι πέρασες τον Ξενοφόντα??..
Τόσα ψάρια εκεί μέσα...άντε να βρείς τον ψαρά!!
..Άκου κόκκινο μπουφάν μπροστά στον..
...green Bill!!!..

Το Προφίλ μας