Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η Γιορτή του Αγ.Αθανασιου στο Βελβεντό-το έθιμο της λουκανικοφαγίας

Για άλλη μια χρονιά γιορτάζουμε στο Βελβεντό τη γιορτή του Αγίου Αθανασίου και αναβιώνουμε το έθιμο της Λουκανικοφαγίας.Η ΑΣΤΙΚΉ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «Κοινωνία των Πολιτών Βελβεντού» συνεχίζοντας την παράδοση του τόπου διοργανώνει τη φετινή γιορτή σε συνεργασία με τους πολίτες, (εθελόντριες και εθελοντές) του ΚΑΠΗ, της ΝΕΟΛΑΙΑΣ και της ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ και καλεί όλους όσους βρεθούν στη περιοχή να επισκεφτούν το Βελβεντό την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 για να γευτούν τα τοπικά λουκάνικα, τα ονομαστά κρασιά και τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων σε μια ανεπανάληπτη γιορτή. Σας περιμένουμε στο όμορφο Βελβεντό, στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, στους πρόποδες των Πιερίων να γιορτάσουμε μαζί!
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω ότι η Μ.Κ.Ο ρίχνει γέφυρα να επισκεφτούν το Βελβεντό ο Δήμαρχος και το Δημοτ Συμβούλιο αλλά και οι κάτοικοι του ευρύτερου Καλλικρατικού Δήμου. Κσλή αρχή το βλέπω να τιμήσουμε την προσκληση των φίλων μας και συνδημοτών μας απο το Βελβεντό

sottis είπε...

Άν δεν βρέχει θα παραβρεθώ κι εγώ.Είναι καλό να κρατάμε τις παραδόσεις!

Ανώνυμος είπε...

MΕΓΆΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ SΟΤΤΙS ΜΑΣ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ SΟΤΤΙS ΜΑΣ. ΒΕΛΒΕΝΤΟ - ΔΥΝΑΤΟ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

ΕΚ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ είπε...

opos panta tha xaroume na sas exoume konta mas.

ΕΚ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ είπε...

kai mia diorthosi file 6.48. gefyres den rixnoume giati apo tin plevra mas pote then tis gremisame. itan einai kai tha einai oloi oi geitones mas kalesmenoi se kathe ekdilosi sto velvento.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε πολύ αλλά δεν θα πάρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι; Ποιοι όλοι; Οι απλοί πολίτες ναι από όπου και αν προέρχονται.
Αλλά κάποιοι υπερόπτες και κάποιοι που χάρηκαν γιατί ο Βελβενδός δεν εμεινε ανεξάρτητος δε νομιζω ότι πρέπει να πατήσουν κατά δω. Αυτοί που δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για να βοηθήσουν τον αγώνα ας δουν τους καπνούς από το ανάκτορο στο Παιάμπορο και από την Καστροπολιτεία. Μια χαρά φαίνονται τα Πιέρια από κει.
Αντε πια υποκριτές...

Ανώνυμος είπε...

πολίτες του βελβενδού απαξιώσατε όλους εμάς που ανήκουμε στα νέα όρια του δήμου ΣΕΡΒΙΩΝ. Οι υποκρισία σας ξεχειλίζει.

sottis είπε...

Να με περιμένετε 7:41,είπαμε αν δεν βρέχει θα είμαι εκεί!Όσο για το Λουκάνικο στο χαρίζω.Ξέχασα να σου πω πως είμαι χορτοφάγος,οπότε χάρισμα σου.Η παράδοση μετράει! :)

Ανώνυμος είπε...

Σε όλο τον παραπάνω διάλογο δεν συμμετέχει ούτε ένας Βελβεντινός....κανένας Βελβεντινός δεν λέει το Βελβεντό "ο Βελβενδός"..... όλος ο διάολογος είναι ψεύτικος!!! Το θέμα είναι το έθιμο!! Που είναι εξαιρετικό, έτσι κι αλλιώς!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΟΙ ΒΕΛΒΙΝΕΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΟΥΣΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΑΣ,,

ai-vreS είπε...

Προσοχή! Τα όρια ξεπερνιούνται εύκολα...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΑΣΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗ 11.28 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΙΜΗ ΣΚΕΨΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥ ΑΙ ΒΡΕΣ ΚΑΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΕΝΟΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ . ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ....ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.

ai-vreS είπε...

Καμία ενοχή δεν νιώθουμε. Αλλά επειδή η φράση "είναι όμορφες και φιλότιμες" έχει διττή σημασία, είπαμε να επέμβουμε για την αποφυγή περαιτέρω ...

Ανώνυμος είπε...

Eσύ δηλαδή κ. Αι βρες είσαι εντελώς αναμάρτητος? Δεν έχεις ξενοπερπατήσεις ή ακόμη άν το θες δεν έχεις ξενυχτήσει στο παρελθόν ποτέ? Εστω και στο Βελβεντό που φημίζεται για τις πολλές ομορφιές του

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ρθώ απο Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο στο Βελβεντό για να είμαι και γω εκεί στο έθιμο της λουκανικοφαγείας . Πόσο απέχει το Βελβεντό απο τη μητρόπολη του Δήμου τα Σέρβια που έχουμε επισκεφτει ξανά.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω αιβρες το συνεχίζουν, με αστειάκια, σαχλαμαρίτσες, υπονοούμενα, ειρωνία. Και εσύ τους χαϊδεύεις. Αν το Βελβεντό ήταν γένους θηλυκού αυτοί εδώ οι ψευτονταήδες χλεχλέδες θα είχαν συστρατευθεί εξαρχής...
-Ο Καλαμάρης-

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΙ ΒΡΕΣ ΟΛΟ ΣΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΤΟ ΠΑΤΕ,, ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΕΛΒΙΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΝΟΥΝ ΤΑ (ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ) ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΝΑΝΕ

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι ο αντιδήμαρχος κ. Λαζαριώτης είπε ότι ο Δήμος θα καλύψει τα έξοδα της γιορτής όπως κάθε χρόνο κι η απάντηση που πήρε ήταν "ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε, τα έξοδα θα τα καλύψει η Εταιρεία";

Το κακό είναι ότι τα λεγόμενα του αντιδημάρχου μεταφέρθηκαν ανακριβώς και τον κατηγορούν ότι είπε ακριβώς το ανάποδο, ότι "από μας δε θα δείτε φράγκο".

Η εκδήλωση για τον Άη Θανάση είναι εκδήλωση του Βελβεντού και άρα και του ενιαίου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

Είναι κρίμα να εκχωρεί ο νέος Δήμαρχος κυριαρχικά δικαιώματα του νέου Δήμου σε μια ΜΚΟ.

Όπως ήταν θλιβερή η αντίδραση του αντιδημάρχου και του Δημάρχου στις φραστικές επιθέσεις των τραμπούκων που μπούκαραν με το έτσι θέλω στη συνάντηση με τους συμβασιούχους για να διαμαρτυρηθούν γιατί κατέβηκε το πανώ με τα συνθήματα για την αυτονομία του Βελβεντού...

Υποθέτω ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος θα στηρίξει οικονομικά τη ΜΚΟ στις δικαστικές της προσφυγές κατά του Καλλικράτη, και ότι θα συνδράμει οικονομικά στη ΜΚΟ αφού τόσο πολύ πια πιστεύει στον αγώνα τους...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ιωάννη, το κείμενό σου έχει πολλές ανακρίβειες.
Δεν υπάρχει περίπτωση το Βελβεντό να "μην δει φράγκο" από τη δημοτική αρχή, γιατί πολύ απλά εκ του νόμου δικαιούται συγκεκριμένα ποσά βάσει του πληθυσμού του.
Το έθιμο του Αϊ Θανάση είναι της κοινωνίας του Βελβεντού και αυτή ξέρει να το οργανώσει πολύ καλά.Η βούληση της είναι δεδομένη ως προς το αυτοδιοικητικό σκέλος.
Ο Δήμαρχος ως όφειλε ορθώς ακούει τον μεγάλο κοινωνικό εταίρο στο Βελβεντό, τη ΜΚΟ, και κατόπιν λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις του.
Η ΜΚΟ είναι κοινωνικός φορέας και δεν θα τύχει κάποιας ιδιαίτερης μεταχείρισης στις χρηματοδοτήσεις που θα αποφασίσει το δημ. συμβούλιο.
Και τέλος έχεις λάθος νόημα στη λέξη "τραμπούκος".

Βελβεντινός

ενας βελβεντινος είπε...

προς 10:17
το εθιμο του αΪ Θαναση (λουκανικοφαγια) ανηκει στην κοινωνια του νυν δημου βελβεντου και στην παρουσια των μη βελβεντινων που αγκαλιασαν και ανεδειξαν το εθιμο αυτο.επομενως ο οποισδηποτε "δημος" δεν εχει το δικαιωμα να καπιλευεται το εθιμο αυτο.

Ανώνυμος είπε...

thn mish alh8eia les file velvendine.dioti ayth thn stigmh den yfistatai KANENAS dhmos velventoy.dior8wste me an kanw la8os.
eyxaristw.

Ανώνυμος είπε...

an den kano lathos den yfistate oute dimos serviwn. exei episis katargithei. i den to katalavate akoma?

Ανώνυμος είπε...

swsta ta les,den yparxei oyte dhmos serviwn.yparxei pleon o dhmos serviwn-velventoy me edra ta SERVIA.opote eixe adiko o filos poy egrapse gia "nyn dhmo velventoy".den yparxei KANENAS dhmos velventoy.
symfwnoyme!

NTARAFLIANKAS είπε...

Ιωάννης είπε:

«Είναι κρίμα να εκχωρεί ο νέος Δήμαρχος κυριαρχικά δικαιώματα του νέου Δήμου σε μια ΜΚΟ».

Τελικά και όμως γίνεται, να υπάρχει τόσος τοπικισμός, κακία, υπεροψία και αλαζονεία σε μια και μόνο φράση.

«Μπράβο» σου Ιωάννη.

Ανώνυμος είπε...

MPW MPW PIKRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σε τι ..η πίκρα????..
ΔΕΝ ξέρουμε τι λέμε!!..

Πράγματι ΔΕΝ υπάρχει δήμος Βελβενδού, ούτε και δήμος Σερβίων,...Μόνο που μέχρι το τέλος της Θητείας αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου,..
Θα παρθεί η απόφαση για ένα όνομα χωρίς.. "υποκοριστικά"!!!..

Ανώνυμος είπε...

Fysika 10.30, kai tha exoyme DYO dhmous me ena onoma o kathenas S_____ kai(oxi-) V_________.
Ta leme stis 31/8/2014.

Ανώνυμος είπε...

Η φιλοξενία των Βελβεντινών είναι γνωστή και θα την νιώσουν για άλλη μια φορά όλοι αυτοί που είναι φίλοι,
όσο για τύπους σαν τον «Ιωάννης» και λοιπούς της ίδιας κατηγορίας, αυτό που θα βλέπουν από εδώ και πέρα είναι το παρακάτω:
http://www.youtube.com/watch?v=drhCgIoPACA&feature=related

Ανώνυμος είπε...

PIKRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Ανώνυμος είπε...

tsou re lala..ki (3:48)

Το Προφίλ μας