Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Κάτι κινείται

Του Νότη Παπαδόπουλου 
Κάτι φαίνεται να αλλάζει στο κράτος της πλάκας που ζούµε – χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι δεν βρισκόµαστε πολύ µακριά ακόµη από την υπόλοιπη προηγµένη Ευρώπη. Την Πέµπτητο πρωί πήγα στη γειτονιά µου να αγοράσω κάποια φάρµακα για τη γρίπη που µε ταλαιπωρεί. Τοπρώτο πράγµα που ζήτησε η φαρµακοποιός πριν εκτελέσει τη συνταγή ήταν το ΑΜΚΑ µου και το ΑΜΚΑ του γιατρούπου είχε συνταγογραφήσει τα φάρµακα. «Καλά, χωρίςτο ΑΜΚΑ δεν µπορώ να αγοράσω τα φάρµακα;» έκανα τον έξυπνο. «∆εν µπορείνα φύγειούτε χάπι από τοφαρµακείο χωρίς να υπάρξει προηγου µένως ηλεκτρονική συνταγογ ράφηση », µου απάντησε µεαυστηρότητα η συµπαθής φαρµακοποιός. «Μ’ αυτόντον τρόπο θαγλιτώσουµε από τα Ταµεία εκατοντάδες εκατοµµύρια που έµπαιναν στις τσέπες επιτηδείων».

Πριν προλάβω να συνέλθω από την έκπληξη, µπήκαν στο φαρµακείο τρεις αστυνοµικοί µε µαύρες φόρµες. Νέα παιδιά,χωρίς κοιλιές και µε πλατιά χαµόγελα. «Καληµέρα σας. Περνάµε από τα µαγαζιά της περιοχής για να γνωριστούµε. Είµαστε η Οµάδα ∆ΙΑΣ που περιπολεί στη γειτονιά σας», είπε ο ένας που φορούσε στον λαιµό µια µαύρη µπαντάνα. «Ο,τι ύποπτο δείτε, ό,τι σας συµβεί, πάρτε το 100», πρόσθεσε µε σιγουριά και µας χαιρέτησε για να πάει στο διπλανό µαγαζί. Στον δρόµο ο τέταρτοςτης Οµάδας φρουρούσε τις δύο εντούρο µηχανές της Αστυνοµίας, χωρίς να καπνίζει ή να µιλά στο κινητό. Αρχισα να τσιµπιέµαι για να καταλάβω εάν είµαι στην Αθήνα ή τη... Γενεύη.

Την εικόνα της σύγχρονης Ευρώπης τη χάλασε ο καφετζής στον οποίο παρήγγειλα καπουτσίνο µε λίγο γάλα. Το γάλα ήταν σχεδόν κρύο, στο χάρτινο κύπελλο δεν προβλεπόταν καπάκι και η τιµή πώλησης έφτανε τα 2 ευρώ – χωρίς απόδειξη. Ε, τρία στα τρία δεν γίνεται. Αλλά κάτι κινείται...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το 2004 οι πολίτες εξέλεξαν τον Καραμανλή γιατί είχε υποσχεθεί επανίδρυση του κράτους. Γελάστηκαν οικτρά. Σήμερα χωρίς να το περιμένουμε κάτι κινείται.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι κινείται....

Οι μισθοί μειώθηκαν,οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν,οι φόροι ανέβηκαν,οι τιμή της βενζίνης διπλασιάστηκε,οι απολύσεις τριπλασιάστηκαν,οι αποζημιώσεις δίνονται μόνο όταν έχεις δουλέψει πάνω από ένα χρόνο και αν δεν σε ενημερώσουν 1 μήνα πριν,τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο,η αγοραστική δύναμη του Έλληνα έφτασε στα επίπεδα του 1970,τα προϊόντα αυξήθηκαν τουλάχιστον 40% σε ένα χρόνο,οι χιλιοπληρωμένοι δρόμοι δόθηκαν στους μεγαλοεργολάβους για εκμετάλλευση και τους γέμισαν με διόδια που κατακλέβουν τον κόσμο.


Κάτι κινείται....

Ανώνυμος είπε...

Η γή κινείται, το σύμπαν διαστέλλεται, τα φυσικά στοιχεία κινούνται...
Πες τα φίλε 6:57 π.μ.
Respect!!!

Το Προφίλ μας