Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Με φαντασμαγορικό τρόπο υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2011

Εκατομμύρια κόσμου συγκεντρώθηκαν στις μεγάλες πόλεις και τις πρωτεύουσες ανά τον κόσμο για να υποδεχθούν το 2011. Το πάρτι «άνοιξαν» οι πρωτεύουσες της Ν.Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, για να ακολουθήσουν όλες οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη.
Στη Νέα Υόρκη, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αψήφισαν τις πολικές θερμοκρασίες και περίμεναν υπομονετικά να δουν την παραδοσιακή «πτώση» της κρυστάλλινης σφαίρας που ανήγγειλε την ανατολή του 2011 στην πλατεία Τάιμς Σκουέαρ.
Χιλιάδες αστυνομικοί και ένοπλοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στην αμερικανική μεγαλούπολη για να εγγυηθούν την ασφάλεια μέσα και γύρω από την διάσημη πλατεία.

Στην Ισπανία, οι κάτοικοι της Μαδρίτης έδωσαν και φέτος ραντεβού στην Πουέρτα δελ Σολ, στην καρδιά της ισπανικής πρωτεύουσας, όπου είχε στηθεί ένα υπερθέαμα με μουσική και πυροτεχνήματα.

Ανά χείρας, όπως η παράδοση απαιτεί, 12 ρώγες σταφυλιού.

Στο Τόκιο η Πρωτοχρονιά γιορτάστηκε με τον παραδοσιακό τρόπο, καθώς μοναχοί και πιστοί έκρουσαν την τεράστια καμπάνα του σιντοιστικού ναού.

Πάνω από 250 χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στις όχθες του Τάμεση για να ακούσουν το Μπιγκ Μπεν να χτυπάει τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου.

Στη συνέχεια, ο ουρανός της βρετανικής πρωτεύουσας γέμισε με πυροτεχνήματα.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Κολοσσαίο στη Ρώμη, την Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο και τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.

Στη γαλλική πρωτεύουσα τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, αφού το «έθιμο» στο Παρίσι θέλει να καίγονται εκατοντάδες οχήματα στις γειτονιές της πόλης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας