Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΕΚ έδωσε «κιτρινόμαυρα» σημάδια ζωής στις Σέρρες ( ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 1-3)

Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ΑΕΚ, που επικράτησε με 3-1 του Πανσερραϊκού στις Σέρρες, δείχνοντας σημάδια ζωής, μετά τις κακές εμφανίσεις με Ηρακλή και Κέρκυρα. Εξαιρετικοί για την «Ένωση» οι Γκερέιρο, Γεωργέας, Καράμπελας και Λυμπερόπουλος, με τον τελευταίο να σκοράρει και δύο τέρματα.

Ο Μπλάνκο άνοιξε το σκορ με καταπληκτική κεφαλιά, επιστρέφοντας στα γκολ για την ομάδα. Ο Γεωργιάδης με εξίσου καταπληκτική προσπάθεια, μείωσε προσωρινά σε 1-2 για τις Σέρρες.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν, για πρώτη φορά ύστερα από μεγάλο διάστημα, στο γήπεδο πολύ δυνατά με σκοπό να κυριαρχήσουν και τα κατάφεραν πριν συμπληρωθούν καν τα πρώτα 10 λεπτά. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και το γρήγορο γκολ του Μπλάνκο στο ένατο μόλις λεπτό, με καταπληκτική κεφαλιά, μετά το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ από τον Γκερέιρο. Ο τελευταίος αγωνίστηκε στον άξονα δίπλα στον Μάκο και ήταν πραγματικά απολαυστικός.

Χτύπησε από τα άκρα

Όλες σχεδόν οι μπαλιές που επιχείρησε δημιούργησαν ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων, που δέχτηκαν και δεύτερο γκολ, στο 38ο λεπτό, μετά την εξαιρετική συνεργασία του Καράμπελα με τον Σκόκο και τη σέντρα για τον Λυμπερόπουλο, που εκτέλεσε άψογα. Οι παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, κατάφεραν να μπουν και πάλι στο παιχνίδι, με τον Γεωργιάδη να εκτελεί τον Σάχα με σουτ φωτοβολίδα εκτός περιοχής, στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά τον Σάχα πάντως, καθώς οι κιτρινόμαυροι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο γήπεδο. Τα άκρα τους (Καράμπελας, Λαγός - Γεωργέας, Σκόκο) μάλιστα, λειτούργησαν εξαιρετικά, ενώ ο Γκερέιρο κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο το κενό στον άξονα. Κάπως έτσι ήρθε και το τρίτο γκολ, έστω κι αν άργησε, με τον Γεωργέα να εξαργυρώνει την εμφάνιση κερδίζοντας το πέναλτι και τον Λυμπερόπουλο να το αξιοποιεί, για το τελικό 3-1.

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Χιμένεθ

Η ΑΕΚ - χωρίς να εντυπωσιάσει - λειτούργησε για πρώτη φορά, μετά τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Αρη και Λάρισα, τόσο καλά που είναι χαρακτηριστικό πως ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 86ο λεπτό! Κι αυτή όχι για λόγους τακτικής, αλλά για να ξεκουράσει τον Ισμαελ Μπλάνκο, που επέστρεψε στα γκολ με τον καλύτερο τρόπο, ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη για την ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας