Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Λύκος νεκρός από φόλα στην Φλώρινα!

από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Τους δηλητηριάζουν για να τους κρατήσουν μακριά από τις στάνες
Ένα ακόμη αγρίμι έπεσε θύμα της ανθρώπινης θηριωδίας, αυτή τη φορά στην Φλώρινα! Πρόκειται για ένα νεαρό αρσενικό λύκο ηλικίας περίπου ενάμισι έτους, που βρέθηκε από διερχόμενο ποδηλάτη να ψυχορραγεί το πρωί της Κυριακής στην περιοχή του Νυμφαίου!
Ο ποδηλάτης ειδοποίησε αμέσως την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου», που βρήκε τον άτυχο λύκο, του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τον μετέφερε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων για νοσηλεία. Όμως, λίγο αργότερα, το ζώο υπέκυψε στο πνευμονικό οίδημα που του παρουσιάστηκε.
Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης έκαναν νεκροτομή στο νεκρό αγρίμι σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και βρήκαν μακροσκοπικές ενδείξεις ότι είχε υποστεί δηλητηρίαση από κατανάλωση φόλας! Τα δείγματα που ελήφθησαν έχουν σταλεί για περαιτέρω τοξικολογικές αναλύσεις. Όπως φαίνεται, το άτυχο λυκάκι είχε πέσει θύμα κάποιου από τους κτηνοτρόφους της περιοχής που σκορπίζουν δηλητηριασμένα δολώματα για να κρατήσουν μακριά από τις στάνες τους τα σαρκοφάγα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας