Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς Φόβο Και Χωρίς Πάθος

Όαση νηφαλιότητας και πραγματικής αδελφοσύνης, στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, η παρέμβαση του π. Κωνσταντίνου Ι. Κώστα (παπαδάσκαλου) στο μηνιαίο περιοδικό ‘ΠΥΛΗ’ ‘ανάπτυξης’ της Δυτικής Μακεδονίας με θέμα τον ¨Καλλικράτη¨ και τη στάση των κατοίκων του Βελβεντού. 
Από τον τίτλο της παρέμβασης 
«ΣΥΝ-ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» 
( Η θέαση του άλλου χωρίς φόβο και χωρίς πάθος) 
γίνεται αντιληπτό ότι ο συγγραφέας κατέχει επάξια τον τίτλο του πνευματικού ανθρώπου που τολμά εκεί που οι άλλοι διστάζουν. 
Για οικονομία χώρου και χρόνου επέλεξα κάποια αποσπάσματα, που μπορεί να αδικούν την ολοκληρωμένη παρέμβαση, δίνουν όμως ξεκάθαρα το στίγμα των προθέσεων του συγγραφέα.. 
«Στο Βελβεντό δώσαμε από την αρχή τον καλόν αγώνα, ώστε να κρατήσουμε σε υπόσταση τον Δήμο. Η συμμετοχή υπήρξε παλλαϊκή και αυτό σφυρηλάτησε τις μεταξύ μας σχέσεις και έδειξε την αγάπη μας για τον τόπο μας. Η Πολιτεία εκτιμώντας τα πράγματα διαφορετικά , δεν ικανοποίησε το αίτημά μας. Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε τον Καλλικράτη και στην περιοχή μας , έδωσε τον κοινό Καλλικρατικό Δήμο με την επωνυμία «Δήμος Σερβίων – Βελβεντού» με έδρα τα Σέρβια. 
Η πείσμων και διαρκής εμμονή στην μη αποδοχή των τετελεσμένων δεν είναι ορθή αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Υποδαυλίζει την αντιπαλότητα προς τις άλλες Κοινότητες του κοινού Καλλικρατικού Δήμου και αυτό προς μακροπρόθεσμη ζημία όλων. Επειδή η Εκκλησία εύχεται διαρκώς «υπέρ της των πάντων ενώσεως», για την ένωση των ανθρώπων, δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχω σε αγώνα, στον οποίο μας ωθεί ο πληγωμένος εγωισμός μας. Απεναντίας προσεύχομαι στο θεό να κατευναστούν τα πάθη, ώστε να μην βλέπουμε νικητές και ηττημένους, αλλά ένα λαό, το λαό του θεού, ο οποίος καλείται να αγωνισθεί ενωμένος για το όφελος πάντων. 
Στην μετά την ψήφιση του Καλλικράτη από τη Βουλή εποχή, ο αγώνας όλων με ψύχραιμη σκέψη, ορθολογική μελέτη εμπλουτισμένη με τα πολιτιστικά στοιχεία της ενοποιητικής θυσιαστικής –ερωτικής προς τον Άλλον ελληνικής παράδοσης, πρέπει να γίνει αγώνας για τη συνεργασία, τη συνεννόηση, τη συναδέλφωση, τη συνύπαρξη και τη συνδημιουργία με όλες τις πληθυσμιακές κοινότητες, με έναν επιθετικό ωστόσο απελευθερωτικό πολιτισμό. Με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετική άποψη, χωρίς φανατισμούς, χωρίς ντοπαρίσματα και πολώσεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, δίχως λιθοβολισμούς και μακριά από κάθε διάθεση ετικεταρισμένου πατριωτισμού, που τόσο ταλαιπώρησε το λαό και έβλαψε τη χώρα σε εθνικό επίπεδο στα περασμένα πέτρινα χρόνια……
Τα στοιχεία που μας ενώνουν, όλες τις πληθυσμιακές Κοινότητες των Ελλήνων, πολλά…… 
Τα στοιχεία που μας χωρίζουν, κανένα. Προτιμότερο θα ήταν να μιλούσαμε για εμπόδια, που μας εμποδίζουν στη συνεργασία, στη συνύπαρξη, στην συνδημιουργία. 
Τέτοια στοιχεία που παρεμποδίζουν γενικά τους ανθρώπους στη συναδέλφωση και συνεύρεση μπορεί να είναι λ.χ. η υπεροψία (έπαρση), η ενδοστρέφεια, ο εγωκεντρισμός και ο ναρκισσισμός, στοιχεία καθόλου άγνωστα στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα…… 
Η λαϊκή πίστη (κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό), όταν δεν πρεσάρεται από κλειστοφοβικές εμμονές οδηγεί αβίαστα σε έναν άλλο πολιτισμό, μιαν άλλη κοινωνία , πέρα και έξω από την ηθική του αστικού-ταξικού συστήματος, όπου οι άτεγκτοι φυσικοί νόμοι εισάγονται για να ρυθμίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις στο γνωστό αστικό ηθικό αξίωμα : το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό…. 
Εύχομαι να πρυτανεύσει η ριζοσπαστική και άφοβη σκέψη και να μην οδηγηθούμε σε ενέργειες αναιρετικές του κοινού θεανθρώπου, ελληνικού και αδελφοποιού πολιτισμού μας.» 
Προσωπικά δεν τον γνωρίζω αλλά προσυπογράφω, χωρίς κανένα ενδοιασμό, τα γραφόμενα του και ελπίζω σύντομα να έχω την ευκαιρία μιας προσωπικής συνάντησης - διαλόγου που πιστεύω θα είναι πολύτιμη, τουλάχιστον για εμένα, από κάθε άποψη. 
Σέρβια 3/09/2010 
Λαζαριώτης Νίκος

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

SAVIDH ASE FAI POY DEN TO TRWS MHN TO SYZITAS
H PITA DIL OI PSHFOI PROORIZONTE GIA TON LOGISTH EK PLATANOREMATOS

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπα Κώστας είπε αυτά που λίγο πολύ συζητάει ο κόσμος στα καφενεία. Ο κόσμος που βρίσκεται μακριά από προσωπικά οφέλη και καρέκλες.

Ανώνυμος είπε...

Σα να μη μας τα λες καλά Νίκο. Δες λίγο πίσω από τα σχήματα και τα προσχήματα. Η αλήθεια έρχεται και θα σας διαψεύσει και τους δυο.

Ανώνυμος είπε...

AGAPITE NIKO DEN MAZEYONTE ME AYTON TON TROPO I PSIFI. BRES ALO PARAMITHI.

ΑΚΠΠ (Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Ναι Νίκο συμφωνούμε και εμείς με το άρθρο του παπαδάσκαλου π. Κωνσταντίνου Ι. Κώστα και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ,ταυτιζόμαστε με τις απόψεις του ,λυπούμαστε για τα σχόλια των προηγουμένων .
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ , ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ , ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΠΡΟΟΔΟ

Ανώνυμος είπε...

Xωρίς κραυγές και αφορισμούς όπως κάνουμε σχεδον όλοι να και μια φωνή καθαρή ξάστερη μακρυά απο ιδιοτέλεια.Μακάρι να υπήρχαν τέτοιες φωνές και στην ΚΟΙνωνία να τηθασεύουν τους εγωισμούς και την αλλαζωνία μας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο ο παπακώστας είναι άξιος ποιμενάρχης μπράβο του γιατί πήρε αυτή την πρωτοβουλία και επειδή υπάρχουν και άλες τέτοιες φωνές στό Βελβεντό να αρθούν στο ΥΨΟΣ του παπακώστα και να μιλήσουν όπως έπραξε ο παππακώστας να εκφράσει την ΆΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΜΠΟΡΕΊΤΕ

Ανώνυμος είπε...

kai "lagos" o papas, bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

TI έχει να πεί ο ΔΗΜΑΡΧΟΣΒελβεντού για τα όσα λέει ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ τον βλέπει σαν υπονομευτή?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑ-ΚΩΣΤΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ 96% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΧΙ.
ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΣΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΗ ΛΑΣΠΗ. ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ.
(ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΑΠΑ-ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΙΣΩ).
ΔΕΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΚΩΣΤΑ.
http://www.youtube.com/watch?v=3JSYbWL5rrY&feature=player_embedded
ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ; ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

emis ton papamas ton xeroyme kala.papa-kosta
sinxaritiria gia to tharos poy exis na pis ta pragmata me to onomatoys kati poy den mporoyme na kanoyme emis,sinxaritiria.

Ανώνυμος είπε...

"Επειδή η Εκκλησία εύχεται διαρκώς «υπέρ της των πάντων ενώσεως», για την ένωση των ανθρώπων" ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ,ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΑΠΑΣ.ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΑΣΗ Ο ΠΑΠΑΣ,ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ...

Καραγιώργος είπε...

Ο παπακώστας κατά την άποψη μου Νίκο το προσεγγίζει σωστά το θέμα. Είναι ένας άνθρωπος της "παράδοσης" -ο οποίος την ερμηνεύει και γνώρίζει αρκετά καλά να την "παραδίδει". Βρίσκεται εκτός Πολίτικής και επαλιθεύεται τελικά ως άνθρωπος της Ε-κκλησίας...
Το ερώτημα για το Βελβεντό όμως είναι περισσότερο πολιτικό- κοινωνιολογικό και λιγότερο πνευματικό... Σε αυτή τη βάση πρέπει να το αντιμετωπίσουμε (το Βελβεντό δέχεται μία διοικητικο- κοινωνικοπολιτική αλλαγή χωρίς να βλέπει προς το παρόν τίποτα το θετικό)
Ο Διάλογος ( και ο εντοπισμός των θετικών αλλαγών για το Βελβεντό) σε αυτή τη φάση είναι πιό χρίσιμος απο τις πνεύματικές συμβουλές οι οποίες... δεν παύουν να είναι δυστυχώς για τα πολιτικά ήθη μας και οι πιο τολμηρές πολιτικές προτάσεις...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ; Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ; ΧΜ....ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Δήμαρχε ως συνήθως αποπροσανατολίζεις τη συζήτηση και οι Δηλώσεις του παπακώστα είναι γνωστές. Ειπε ότι κάναμε έναν αγώνα δικαιο κατα τη γνώμη μας αλλά Η πολητεία άλλως αποφάσισε.Απο δω και πέρα πρέπει να εφαρμόσετε το νόμο που η πολητεία ψηφισε αυτά λέει ο Παπακώστας και μην τον αδικείς.Ετσι όπως τα κάνατε τα πράγματα ωφείλετε μόνη σας να τα ξεμπλέξετε

Ανώνυμος είπε...

Δε θα μπορούσανα συμφωνήσω περισσότερο με το φίλο 12:48. Ο πάτερ όταν ήρθε στο Βελβεντό μετά τημ Αιανή αν δεν κάνω λάθος, πριν από 20 φέυγα χρόνια, πρέπει δηλαδή τότε να ήταν 35-37 χρόνων, δεν εντάχθηκε στην ενορία της Κοίμησης της Θεοτόκου, την ενορία του χωριού, παρά δημηούργησε την ενορία του Αγ. Διονυσίου. Εμένα προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει αλλά όταν αυτός μιλάει για "ένωση" από τη στιγμή που ο ίδιος δεν την εφαρμόζει (δάσκαλε που δίδασκες...), μου δημιουργούνται αμφίβολες σκέψεις.
Όσο για το ότι εκφράζει τη γνώμη του, σαφώς κάνει καλά για να πάρει και τις απαντήσεις από τον κόσμο που ζει στο Βελβεντό και ξέρει τις προσωπικές του φιλοδοξίες και βλέψεις.

Ανώνυμος είπε...

velventinoi egw ena lew. arxizete siga siga na vgazete kai eseis tis diamaxes pou exete san koinwnia kai pou na deite apo tou xronou ti lavrakia exoume akoma na akousoume, kai edw isxiei to min krineis gia na min kritheis, oso krinate tin koinwnia twn serviwn pisteyw tha kritheite kai eseis , as vgw pseftis.

Ανώνυμος είπε...

κ Καραγιώργο με το μσχολιό σου απάντηση είσαι να μην χρησιμοποιήσω καμιά βαριά λέξη εκτός τόπου και χρόνου.Τι λέει ο παπακώστα ότι ο καθένας θα κρατήσει αυτά που έχει την παράδοση τα έθιμα και όποια άλη ιδιαιτηρότητα,Δεν μιλάει σαν πνευματικός αλλά σαν πολίτης της κοινωνίας του Βελβεντού. και λέει κάναμε έναν αγώνα που σημαίνει ότι στη προσπάθεια του Βελβεντού να μείνει Δήμος συμμετείχε και ο ίδιος ο παππάς απο δω και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα και συμβουλεύει [αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτη τη λέξη] να πράξουν σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε η πολητεία όλα τα άλλα που γράφεις νομίζεις ότι εντυπωσιάζεις χρησιμοποιόντας λέξεις όπως κοινονικοοικονομικη και κουραφέξαλα

Γιωργος Π.Φτακας είπε...

ΑΙΑΝΗ 4/9/010.ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΡΕΦΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΜΕΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΟΥ ΤΑ ΕΤΗ 1997-2000,ΣΤΟΝ ΔΕ ΔΗΜΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ(2008-09),ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΠΩΣ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ...ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΑΠ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ,ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΕΠΟΧΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΟΠΟΥ ΕΠΟΙΜΑΝΕ ΤΑ ΕΤΗ 1977-1984.ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ,ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ,ΜΕ ΟΞΥΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ,ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ,"ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ"ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ,ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΝΤΑ!!ΤΑ ΔΕ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΤΑ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ"ΔΕΚΑΡΙΚΟΥΣ"ΕΙΛΚΥΑΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΝ ΠΕΡΙ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ!!ΣΟΥ ΡΧΟΤΑΝ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ"ΑΘΕΟΣ"ΝΑ ΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΥ ΣΦΙΞΕΙΣ ΖΕΣΤΑ ΤΟ ΧΕΡΙ!!!ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΑΙΑΝΗ ΕΥΤΥΧΗΣΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ(Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ) ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΑΝ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ.ΕΥΤΥΧΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΕΡΕΒΟΣ ΠΟΥ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΑΝΔΡΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ(ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2005) ΟΠΟΥ ΚΗΡΥΤΤΕ, ΑΠΟ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ,ΠΑΤΕΡ ΜΑΣ,ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ΠΟΛΥ...
ΓΙΩΡΓΟΣ Π.ΦΤΑΚΑΣ,ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΑΝΗΣ,ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

κε Φτάκα δε διαφωνούμε μαζί σας... απλά σχολιάζουμε περί "ένωσης".
Στο φίλο που λέει περί διαμαχών... δεν είμαστε όλοι ίδιοι σε όλα τα επίπεδα. Αλλά το 96%, παραμένει 96%.

Ανώνυμος είπε...

Ο εν... Παρόδω Χρόνω -διαχρονικώς εμφανιζόμενος- και πάλι παρεμβαίνων για ολίγην παροδικήν διαφήμισιν του ονοματος του...
Καινοτομία στην ανάρτησιν, η φωτογραφία του Εν... Παρόδω Χρόνω εμφανιζόμενου, μια φωτογραφία που δείχνει εναν καταβεβλημένον κύριον, προχωρημένης ηλικίας, κουρασμένου και ταλαιπωρημένου στο κοινωνικό του γιγνεσθαι και με έντονα τα σημάδια της...γήρανσης !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάποιο άτομο είναι αυθεντικό, ότι και να γραφτεί για αυτό, όση λάσπη και να πέσει, η αυθεντικότητα θα παραμείνει και θα δικαιωθεί. Μην θλίβεσαι αγαπητέ Γιώργο και συνέχισε να καταθέτεις τις διαρκώς απόψεις σου. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι με εξαιρετική αίσθηση δικαίου, μεγάλο βαθμό ελευθερίας, διορατικόταα και προοδευτικές απόψεις που είναι κρίμα να μείνουν στην αφάνεια.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια είναι τόσο σημαντικό να γίνεται αυτός ο διάλογος έτσι; Ο παπάς ας πει τις απόψεις του. Κακό δεν έιναι. Δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε από αυτό. Όμως ας μην θέλει να μας τις επιβάλει.
Κάποιος 60ρης παραπάνω ανάφερε για ενορίες. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάποτε τέτοια διάιρεση του θρησκευτικού χώρου εδώ.
Αν αυτή οφέιλεται στον Παπα-Κώστα δεν το έζησα γιατί ειμαι πολύ μικρός.
Αλλά αν οφείλεται πραγματικά σε αυτόν, όπως επικαλείται ο παραπάνω 11.18 τότε ο Παπά Κώστας δεν έχει δίκιο στο "μαχητικό" του άρθρο για τον Καλλικράτη. Φαίνεται πως άλλα λέει και άλλα κάνει.
Πάτερ κάπου έχασες τον ειρμό σου. Ή εμείς κάνουμε λάθος;
Κατά τα άλλα καλός είσαι. Κανένας δεν έχει κακή άποψη για το έργο σου νομίζω.
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κάποιος γράφει τις απόψεις του δημοσίως δεν έχουμε το δικαίωμα να τον αμφισβητήσουμε και πρέπει να του πλέκουμε το εγκώμιο λόγω της προσφοράς του?
Κε Φτάκα για τον Καλλικράτη μιλάμε, δε δίνουμε βραβεία σε όσους προσέφεραν στο Βελβεντό (που όπως θα διαπιστώσατε είναι πολλοί αυτοί που έχουν πολλά από τα γνωρίσματα του Πάτερ)....

Ανώνυμος είπε...

Σου στέρησε κάποιος αυτο το δικαίωμα φίλε 12.25? Αν πάλι κάποιος θέλει να καταθέσει την αποψή του, την γνώμη του, που μπορεί ακόμα και εγκώμιο να είναι γιατί να μην το κάνει? Είσαι μήπως εσύ εντός θέματος και εκτός ο άνθρωπος που επώνυμα καταθέτει την αποψή του?

Γιωργος Π.Φτακας(Αιανη) είπε...

ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ:ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ"ΕΘΛΙΨΕ"ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ(ΠΟΛΙΤΙΚΟ)ΛΑΓΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ Ο-ΑΝΩΝΥΜΟΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ).ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ,ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΣΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ(ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΣ) ΔΗΜΟΣΙΑ;;;ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΓΙ ΑΥΤΟ!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι ο Αβρααμ παπάς?

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλάβατε τι είπα κε 12:53...
Πολύ καλά έκανε ο κος Φτάκας και εξέθεσε τη δική του γνώμη με βάση την εμπειρία που είχε.
Αλλά δε μπορούμε όλοι να στεκόμαστε μόνο στην προσφορά του γιατί και όλοι όσοι φωνάζουν όχι στη συνένωση έχουν προσφέρει, απλά δεν έχει τύχει να δημοσθεύσουν κείμενο για να τους δώσουμε τα εύσημα δημόσια.
Και ναι είμαι και εγώ και ο κος Φτάκας εκατό τοις εκατό εντός θέματος.
Εν πάσει περιπτώσει ο κος Φτάκας κατέστησε σαφές τι εννοούσε και τελειώνει εδώ αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είπε να σταθεί μόνο στην προσφορά του? Ή μήπως πρέπει να μιλήσει κάποιος μόνο για τον Καλλικράτη? Κανείς δεν είναι σε θέση να κρίνει τις απόψεις εντός και εκτός θέματος. Ο άνθρωπος μίλησε ειλικρινά από την καρδιά του χωρίς να υπονοεί άλλα όπως υπονόησες εσύ για αυτόν.
Όσο για την ένωση, ναι δεν την θέλουν ούτε στο Βελβεντό ούτε στα Σέρβια, είναι όμως πλέον νόμος του κράτους. Αλήθεια πιστευεται ότι η κατά οποιοδήποτε τρόπο αποχή υπάρχει περίπτωση να οφελήσει το Βελβεντό?

Ανώνυμος είπε...

είπαμε τέλος...

Ανώνυμος είπε...

είπες και αποφάσισες μόνος σου! Τέτοιο δημοκρατικό στοιχείο που είσαι!

Ανώνυμος είπε...

H apopsini Laiki Sineleysi to edeikse. Olo to Belbendo htan parontes. kai oloi eixan thn idia diathesi. Makria apo toys politikoys. Makria apo ti synenosi. Den pshfizoume. Ferte to Belbendo pisw kyrioi. Kai sy kyrie Papajordan poy epeses stin pagida. Aytoi pou ekanan ton Kallikrati tin ekanan me elafra pidimatakia. Etsi bre tha stathei i nea dioikitiki epanastasi sti xora? Me ta oxi ston Proedro.
Den psifiszoume. Den to aksizete.
Telos.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΥΣ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ(ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ), ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΣΥΝΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

Το Προφίλ μας