Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

των Μαίρη Κεσκιλίδου - Μάκη Νασιάδη
Σε αγώνα ενάντια στην απελευθέρωση–ιδιωτικοποίηση του τομέα ενέργειας, κάλεσε το λαϊκά στρώματα χθες από την Πτολεμαΐδα, το μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ και υπεύθυνος οικονομικού, Μ Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας ότι είναι ο μοναδικός δρόμος ανάπτυξης που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Το στέλεχος του ΚΚΕ αναπτύσσοντας τις θέσεις του κόμματος του για την ενέργεια, τόνισε ότι η πολιτική της «απελευθέρωσης» στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν υπηρετεί την κοινωνική ευημερία, αλλά τα συμφέροντα των ισχυρών με στόχο το πρόσθετο κέρδος. Πρότεινε ως λύση το δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας ,όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. 
Εν τω μεταξύ στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου επισκέπτεται την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, αλλά και σε συγκέντρωση γυναικών στην Πτολεμαΐδα. Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Παπαρήγα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. 
Εν τω μεταξύ συνεχίζει την επίσκεψή του στο νομό Κοζάνης το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Μάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος στις 8 το πρωί βρέθηκε στο Νότιο Πεδίο και στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να μιλήσει σε εργαζομένους της ΔΕΗ στην καντίνα του Ορυχείου Καρδιάς.
Πηγή: ΕΡΑ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΠ, δεν την παίρνεις και μια συνέντευξη?

sihvas είπε...

ΝΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΤΟ ΘΑ ΦΟΡΑΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΘΕΣΠΕΣΙΟ ΣΥΝΟΛΑΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΑΜΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Η Κούβα απολύει 500.000 δημοσίους υπαλλήλους

Η Κούβα θα καταργήσει περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα μέχρι τον Μάρτιο του 2011 στο πλαίσιο μιας διαδικασίας εξορθολογισμού της οικονομίας από τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδία εργαζομένων της Κούβας.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2011, με τρόπο σταδιακό και προοδευτικό και θα έχει επίδραση σε όλους τους τομείς, ανέφερε το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.


«Το κράτος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί εταιρίες και υπηρεσίες, των οποίων τα άτομα είναι υπεράριθμα και όπου οι απώλειες είναι αντιπαραγωγικές», σημείωσε η ομοσπονδία.
Σύμφωνα με την Ομοπσπονδία, οι νέοι άνεργοι θα μπορούν να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα, σε συνεταιρισμούς ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Αυτό το μέτρο αποτελεί μέρος ενός προγράμματος οργάνωσης της εργασίας που δρομολογήθηκε από την κουβανική κυβέρνηση για την αύξηση της παραγωγικότητας, η οποία μειώθηκε κατά 1,1% το 2009.
Πηγή: Έθνος


Aλέκα πες αλεύρι ο Φιντέλ σε γυρεύει....

Ανώνυμος είπε...

Παντως αυτη την ερωτηση θα ηθελα πολυ να την κανω...Περί Κουβας...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Π.Π να την ρωτούσες και την και για την Marinaleda όπου έχουν 0 ανεργία,νοίκια 15 ευρώ και όλοι δουλεύουν και αμείβονται το ίδιο στον συνεταιρισμό του χωριού.

Αλλά ξέχασα,αυτά σας αρέσουν σαν ιδέες να τα λέτε προεκλογικά και μετά....το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%8E%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-marinaleda

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

"Ενώ, ωστόσο, ο δήμαρχος προβάλει την Marinaleda ως μια κομουνιστική όαση, οι αναλυτές και οι πολιτικοί του αντίπαλοι δηλώνουν ότι στην πραγματικότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από λεφτά της τοπικής αυτοδιοίκησης, και της κυβέρνησης. Τα υλικά για κάθε σπίτι κοστίζουν περίπου 25.000 δολάρια. Κατά το Salvador Becera, ανθρωπολόγο του Κέντρου Ανδαλουσιανών Σπουδών στη Σεβίλη, μπορεί ο δήμαρχος Sanchez να έχει φέρει την κοινωνική ισότητα σε μια μεγάλη αμόρφωτη και οικονομικά καταπιεσμένη κοινότητα, παρ' όλα αυτά η απόψεις του είναι αναχρονιστικές, και το μέλλον της Ανδαλουσίας έγκειται όχι στους αγρούς, αλλά στην βιομηχανία και τις υπηρεσίες. «Αυτή τη στιγμή, μπορούν να αναπνέουν ήσυχοι, με τον καπιταλισμό σε κρίση, αλλά τι θα γινόταν αν τους δινόταν η ευκαιρία να πλουτίσουν; Ποιος θα έμενε στο μικρό παράδεισο του Sanchez Gordillo τότε;».

Για την αντιγραφη

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Π.Π έχει λεφτά ο κάθε κάτοικος στην τσέπη?
Τα τρώει κανένας πολιτικός όπως εδώ?
Για ρώτα τους άνεργους εδώ αν προτιμούν εδώ ή εκεί?

Το Προφίλ μας