Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Παγίδες θανάτου στο «δρόμο» Ρύμνιο - Τριγωνικό

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Παγίδες θανάτου κρύβει ο δρόμος Ρύμνιο -Τριγωνικό, γεγονός που καθιστά άκρως επικίνδυνη την μετακίνηση οδηγών και επιβατών στο τμήμα αυτό, το οποίο να σημειωθεί λόγω της ακαταλληλότητας ουδέποτε έχει παραδοθεί.
Παρ' όλα αυτά οι αρμόδιοι επιτρέπουν «ανεπισήμως» εδώ και πολλά χρόνια την κυκλοφορία, χωρίς να έχουν προχωρήσει στη στοιχειώδη συντήρηση, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των διερχομένων. Προχτές το βράδυ παραλίγο να πέσει θύμα τροχαίου δυστυχήματος ένας διερχόμενος από το δρόμο κάτοικος της περιοχής. Ο οδηγός που ταξίδευε νύχτα ερχόμενος από Λαμία, κατήγγειλε ότι «ξαφνικά έπεσε σε σωρούς χώματος», αλλά «ευτυχώς με μεγάλη δυσκολία κατάφερα να κρατήσω το αυτοκίνητο, αλλιώς θα σκοτωνόμουν». Αυτοί οι χωμάτινοι όγκοι μέσα στο οδόστρωμα υπήρχαν σε δύο σημεία: Ένας λίγο πιο κάτω από τη συμβολή του εν λόγω δρόμου με την εθνική οδό Κοζάνης -Λάρισας μέσω Σερβίων, κοντά στο τριγωνικό και ένας στη διασταύρωση του Μικροβάλτου και Τρανοβάλτου.

Βεβαίως, ο οδηγός που γλίτωσε από θαύμα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, κατήγγειλε την παντελή έλλειψη διαγραμμίσεων και άλλες σοβαρές παραλείψεις, οι οποίες άλλωστε είναι γνωστές. Δυστυχώς, αυτός ο δρόμος «έκτρωμα» που ουδέποτε παραδόθηκε, είναι εγκαταλελειμμένος, αν και χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια. Βεβαίως, οι αρμόδιοι ετοιμάζονται να δώσουν και «επισήμως» το δρόμο σε κυκλοφορία λόγω ανωτέρας βίας. Οι λόγοι που αναγκάζουν τους αρμόδιους να δώσουν το δρόμο στην κυκλοφορία είναι τα γνωστά προβλήματα με το λιγνιτωρυχείο Προσηλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα γίνει η εκτροπή της κυκλοφορίας από το δρόμο Τριγωνικού-Ρύμνιου, αφού θα κλείσει η επαρχιακή οδός Προσήλιο-Tρανόβαλτο. Κατά συνέπεια η εξυπηρέτηση των δημοτών του δήμου Καμβουνίων θα γίνεται αποκλειστικά από το δρόμο καρμανιόλα.
Όπως δήλωσε αρμόδιος παράγοντας στον «Π» «υπάρχει συνεννόηση με την εταιρία που έχει το λιγνιτωρυχείο να προβεί στην αναγκαία συντήρηση του δρόμου και να κάνει διαγράμμιση, προκειμένου να εκτρέψουμε την κυκλοφορία».
Επειδή όμως αυτός ο κατ' «ευφημισμόν» δρόμος δεν διορθώνεται μα «μπαλώματα», φοβούμαστε ότι με την αναμενόμενη αύξηση της κυκλοφορίας θα αυξηθούν μα μαθηματική ακρίβεια οι κίνδυνοι για τροχαία δυστυχήματα.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα δεν χρειάζεται να ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ !!!!!!
γιατί.....
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ .....ο Κωνσταντόπουλος....
που είναι το ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ ...η γενέτειρα του !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο γέλωτας και η ειρωνεία απο το Σώμα Ανωνύμων Ελεγκτών, εις το πρόσωπον του κ Κωνσταντόπουλου, δεν λέει να παρέλθει! Καθ' εκάστην θα εμφανίζεται και Εις Κώνωψ, που θα ειρωνεύεται δια αστόχου σχολιασμού τον υποψήφιον Δήμαρχον, ο οποίος απο οτι διαφαίνεται δεν τυγχάνει και της εκτιμήσεως μιας νεαράς μάζας ανωνύμων σχολιαστών, που γράφουν της φαντασίας των δια τον υποψήφιον.
Οπως ο άνω κώνωπας @10.44, που αντι να σχολιάζει σεμνώς και αξιοπρεπώς, επιδίδεται εις ειρωνείαν προς τον κ Κωνασταντόπουλον...

Ανώνυμος είπε...

Συμφώνως με το Ρεπορτάζ, η ΝΔ καταλήγει εις δικόν της υποψήφιον δια Σέρβια στο ονομα Μακρυγιάννη και το ανακοινώνει το Σάββατο 4-9.
Ο ανεξαρτητος υποψήφιος Παπαδοπουλος Γ αποσύρεται οριστικώς της υποψηφιοτητος του, αφού δεν δύναται να δημιουργήσει ψηφοδέλτιον...
Αλλωστε ελάχιστοι τον ακολουθούν...

Ανώνυμος είπε...

Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας, όπως εκφράστηκαν και μέσα από το παρόν blog πριν λίγες μέρες (Kαλές οι λιτές ανακοινώσεις, αλλά μετά...). Και παρά τις όποιες εξαγγελίες για βελτιώσεις, πλεον αμφιβάλλουμε...

ΓΜ www.mikrovalto.gr

Ανώνυμος είπε...

o dromos den prokeite na teleiosi ekei kipos-kaisareia oyte se 2 hhronia.

Ανώνυμος είπε...

Οι αρμόδιοι(;) παράγοντες πέφτουν από γκάφα σε γκάφα.
Αφού χάσανε την υπόθεση με την παράκαμψη όγω αυθαιρεσιών της εταιρείας και δικές τους τώρα πάνε για άλλη μια γκάφα: Να διαγραμμίσει η εταιρεία το δρόμο Ρύμνιο - Τριγωνικό.
Το ότι η εταιρεία θέλει να έχει δρόμο από το ορυχείο μέχρι το νέο σπαστήρα (κοντά στο Τριγωνικό) το αποκρύπτουν.
Τι καλή που είναι η εταιρεία και τι ευαίσθητη για τους κατοίκους της περιοχής. Τους φτιάχνει τους δρόμους, διορθώνει καταστραμένα τμήματα, κάνει διαγραμμίσεις.
Μα ποιόν κοροϊδεύουν. Γιατί δε λένε ξεκάθαρα αυτό που όλοι ξέρουμε. Τα συμφέροντά της εξυπηρετεί και τίποτε άλλο.
Όταν θα κυκλοφορούμε ανάμεσα στα φορτηγά που θα μεταφέρουν το κάρβουνο από το ορυχείο στο νέο σπαστήρα θα ξεσηκωθούμε πάλι για διαμαρτυρίες γιατί αυτά θα αποτελούν κίνδυνο για την κυκλοφορία των πολιτών. Τότε θα μιλάνε οι αρμόδιοι πάλι για άδικες διαμαρτυρίες των κατοίκων.
Να το καταλάβουν οι αρμόδιοι καλά, πως μοναδική λύση είναι η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Τρανόβαλτο - Προσήλιο και όχι οι ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ που δίνονται και για κυκλοφορία των πολιτών.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος περάσει βράδυ απο εκεί χωρίς να ξέρει καλά τον δρόμο είναι κίνδυνος - θάνατος. Ελάχιστη σήμανση, βουναλάκια στην κυριολεξία στη μέση του δρόμου, λακούβες τεράστιες παντού και στη μέση του πουθενά ανάμεσα στην άσφαλτο ένα τμήμα 10-20 μέτρων καρόδρομος! Ας γίνει επιτέλους κάτι!

Ανώνυμος είπε...

11:54 π.μ.
για να μην παραπονιέσαι....... δια του αστόχου σχολιασμού τον υποψήφιον Δήμαρχον....

ένα εύστοχο σχόλιο....επειδή οι κάτοικοι ανησυχούν....
Όταν θα κυκλοφορούμε ανάμεσα στα φορτηγά που θα μεταφέρουν το κάρβουνο από το ορυχείο στο νέο σπαστήρα ....γιατί αυτά θα αποτελούν κίνδυνο για την κυκλοφορία των πολιτών...

Τι έχει να προτείνει...ο Τομεάρχης Νοτίου Πεδίου - Καρδιάς....
ότι πρότεινε και τόσα χρόνια απο τις θέσεις που κατείχε ??????

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα προβλήματα της περιοχής μας που απασχόλησε τα τοπικά ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια είναι και το πρόβλημα από τη λειτουργία και την επέκταση του ορυχείου Προσηλίου.
Κινητοποίηση των κατοίκων, ανακοινώσεις, καταγγελίες, προσφυγές στα δικαστήρια και το ΣτΕ.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι συνδυασμοί οφείλουν να πάρουν θέση.
Η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει συναντήσεις με όλους και όλοι θα κριθούν από τις θέσεις τους.
Οι κάτοικοι περιμένουν τώρα ξεκάθαρες θέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Η παράκαμψη της παράκαμψης Προσηλίου, ο δρόμος Κοζάνη-Ρύμνιο-Τριγωνικό είναι θέματα που πρέπει να απασχολήσουν τις εισαγγελικές αρχές.
Στην πρώτη περίπτωση η εταιρεία κατέστρεψε τον επαρχιακό δρόμο εντελώς αυθαίρετα και αντί να απαιτηθεί η αποκατάσταση και η αποβολή της από το χώρο παρουσιάζεται σαν φιλεύσπλαχνη και αναλαμβάνει να επιδιορθώσει άλλους δρόμους.
Στη δεύτερη περίπτωση δρόμος που έχει ξεκινήσει εδώ και 40 χρόνια παραμένει υπό κατασκευή και επιτρέπει τη διέλευση οχημάτων με ατομική ευθύνη.
Σε ποιο άλλο μέρος του κόσμου θα γινόταν αυτά και δεν θα είχαν πληρώσει οι υπεύθυνοι;
Και το χειρότερο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι ίδιοι υποψήφιοι μας πωλούν το ίδιο παραμύθι ότι δηλαδή ο δρόμος θα τελειώσει και μεις τους πιστεύουμε και τους δίνουμε την ψήφο μας.
Μάλιστα μερικοί τρέχουν να είναι και υποψήφιοι σε συνδυασμούς που μας κυβέρνησαν και μας έγραψαν στα ...

Ανώνυμος είπε...

Ρε σπασίσκλα (11:54) ψευδοκαθαρευσουσίνε(α) εσένα τι κώνωψ σου έχει τσιμπήσει;
ΑΝΩΦΕΛΗΣ, ΚΟΙΝΟΣ, ΑΗΔΗΣ ή του ΝΕΙΛΟΥ;
Γιατί στα καλά σου δε βλέπω να στέκεσαι!
Μάλλον από ΚΟΙΝΟ κωνωψ την έφαγες και έπαθες μαλάκυνση εγκεφάλου.
Και επειδή και σε άλλες αναρτήσεις το ίδιο βιολί ή πουλί βαράς κατάντησες πολύ γραφικός.

Το Προφίλ μας